logo
NIEUWS
 
 
  
Wandel4Daagse
We mogen weer!
Van maandag 27 t/m donderdag 30 mei `24
Starttijd tussen 18:00 -18:30 uur.

Voorverkoop
Vanaf 18:30 tot 19:30 uur in `t Aahoes.
De kosten zijn € 5,- per deelnemer.

Online inschrijven:
tot 23 mei via dit inschrijfformulier 

Meelopen
Als organisatie zijn wij niet verantwoordelijk en houden wij geen toezicht op de kinderen.
Ouders/verzorgers zijn van harte welkom om mee te lopen.
 

 
  
Jachtseizoen
Aadorpers opgelet!

Ferry Bowman gaat zijn imperium uitbreiden naar Aadorp. Hij gaat hier een drugslab opstarten zijn maffiavrienden gaan dit runnen. Klanten en deals heeft hij hier ook al. Ze gaan proberen de Aadorpse tieners zover te krijgen dat ze gaan helpen met het smokkelen van ingrediënten en drugs. Gelukkig zijn de politie en handhaving hiervan op de hoogte en zullen zij er alles aan doen om deze maffia-organisatie te ontmantelen.

Ter verduidelijking:
In samenwerking met De Groene Pion, politie, de handhaving en de gemeente Almelo gaan we het Jachtseizoen organiseren. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 25 mei tussen 16:00 en 18:00 uur. Deze activiteit is voor alle tieners uit Aadorp.

Mocht je hieraan mee willen doen, dan dien je zaterdag 25 mei om 15:30 uur aanwezig te zijn in `t Aahoes. Schrik niet van rennende agenten, handhaving en/of jeugd. Alles is onder controle!

Voor meer info en hints, Wendy Gerrits 06 221 947 27.
Deelname is geheel gratis.
 

 
  
Oproep hulp Houtdorp Aadorp
De voorbereidingen voor Houtdorp `24 zijn in volle gang. 

Vrijwilligersers gezocht
Net als verleden edities zoeken wij weer op zoek naar handige harries, ranjaschenkers en toezichthouders. Voor meerdere dagen, een dagdeel of een uurtje. Samen maken we er een succes van! Inschrijven doe je via dit inschrijfformulier 

Sponsoren gezocht
Ruim 100 kinderen kunnen deze zomer tieren, knutselen, spelen en herinneringen maken. Help jij ons met een bijdrage? Namens alle kinderen in Aadorp: bedankt! 


Voor meer info, een donatie of een factuur. 
Stuur een berichtje naar houtdorpaadorp@gmail.com 

 

 
  
Dodenherdenking in Aadorp 2024
Op 4 mei a.s wordt de jaarlijkse dodenherdenking gehouden in Aadorp. 

Aan het einde van de Bruglaan staat de herinneringsboom met steen en foto`s van enkele verbrande huizen. Begin april 1945 hadden zich Duitsers verschanst in enkele woonhuizen. Canadese soldaten van de fifth armoured division hebben hen met vlammenwerpers verdreven. Aadorp was bevrijd. Op de plek waar toentertijd een van de woningen stond is de herdenkingsboom gekomen.

Inloop voor de plechtigheid 18.30 uur, begin herdenking om 18.45. Muzikanten zullen koralen spelen. Spreekster namens de Aadorpse bevolking zal Janneke Nijhof zijn, en samen met Joop Zomer zal zij de krans leggen. Leerlingen van de Tweeklank zullen een gedicht voordragen, ook zal namens de leerlingen een krans worden gelegd. Namens de gemeente Almelo zal Wethouder Maathuis  bloemen leggen. Na het zingen van het volkslied zullen mensen zelf bloemen kunnen leggen. Betsie Dogger is de ceremoniemeester.

Met vriendelijke groet,
Werkgroep 4 en 5 mei

De werkgroep is op zoek naar mensen die herdenken belangrijk vinden en die willen helpen om dit jaarlijks te organiseren.
 

 
  
Dodenherdenking in Aadorp 2023
Aan het einde van de Bruglaan, achter het fietsbruggetje staat de Aadorpse herdenkingsboom. Op 5 april 2023 werd het vernieuwde herdenkingsmonument onthuld door Antje Velzel-Flietstra (oud-Aadorper) en wethouder van Rees, ondersteund door Melody en Lieke van de Tweeklank. Om de herinneringsboom zijn 2 gebogen stalen platen gezet waarop 2 afbeeldingen van verbrande boerderijen te zien zijn. Veel bijdragen van bedrijven, personen en fondsen hebben geleid tot dit prachtige resultaat. 

Op de steen die aan de voet van de boom ligt kunt u lezen: 
Op 5 april  1945 werd Almelo bevrijd door de 4 Canadian Armoured division herinnering aan 60 jaar bevrijding 05-04-1945 05-04-2005. Ook Aadorp werd op deze datum bevrijd. Sinds 2005 wordt hier een jaarlijkse herdenking gehouden. 

2023:
Een leven lang oorlog. Op 6 april is Jacob Dogger op school geweest om over de oorlogshandelingen in Aadorp te vertellen. 

De herdenking begint om 18.45 en duurt tot 19.15 uur. Muzikanten van de Vriezenveense Harmonie zullen passende muziek spelen. Wethouder Maathuis zal een korte toespraak houden  Oud-Aadorper Dineke Gast zal spreken Denise en Evie zullen samen het mooiste gedicht dat op school gemaakt is voordragen. Hierna volgen na het signaal taptoe, 2 minuten stilte. Wethouder Maathuis zal bloemen leggen namens de gemeente Almelo. Dineke Gast en Arlette Franssen zullen een krans leggen namens de Aadorpse bevolking. Fitch en Rohen zullen namens de kinderen van de school de Tweeklank een bloemstuk leggen. Hierna kunnen bezoekers hun eigen bloemen leggen bij het monument. U bent van harte welkom om deze herdenking bij te wonen. Er zijn een aantal stoelen beschikbaar. 

Met vriendelijke groet,
Werkgroep 4 en 5 mei
 

 
  
Vernieuwd monument in Aadorp
Het vernieuwde monument van de bevrijding van Aadorp is onthuld. Wethouder van Rees deed dit samen met enkele leerlingen van de Tweeklank en een oud-bewoner van Aadorp.

In bijgaand filmpje kunt u alles nog even op uw gemak terugzien.


Bron: AAvisie
 

 
  
Kerkdiensten in `t Aahoes op zondagavond
Gemeente Gods! Kom zoals je bent 

Graag nodigen wij u van harte uit om vrijblijvend een dienst bij te wonen in Aadorp. In diensten komen we samen om uit de Bijbel te lezen waarbij de boodschap over de Here Jezus gaat. 

We nodigen gastsprekers uit om hier uitleg over te geven.  Daarnaast eren we Hem met zang, lofprijs en gebed en is ergelegenheid voor een persoonlijk getuigenis.  Eenmaal per twee maanden vieren we gezamenlijk het heiligavondmaal. Daarnaast vinden we persoonlijke aandacht voorelkaar en saamhorigheid belangrijk. Vanaf 23 januari 2023 zijn de zondagdiensten in`t Aahoes op onderstaand adres en niet meer in de Aakerk. Na de dienst is er voldoende tijd om na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. 

ADRES: 
Albardastraat 20, 7611 BD Aadorp 

REGULIERE avonddiensten: 
Iedere zondagavond om 19.00 uur tot 20:30 uur. 
Inloop met muzikale voorzang vanaf 18:40 uur.
Bent u belangstellend of wilt u eerst graag meer weten? 

CONTACTPERSOON:
Dhr. A. Boertien, tel.nr.: 0546 658 474
 

 
  
Onthulling Bevrijdingsmonument Aadorp

Op 5 april om 15.30 uur vindt in Aadorp de onthulling plaats van het vernieuwde monument van de bevrijding van Aadorp.


Programma:

- Henk Bos zal wat meedelen over de totstandkoming van het vernieuwde monument,

- Peter Schoof zingt een toepasselijk lied

- Jacob Dogger zal wat vertellen over de herinneringen van zijn moeder Rika Hekman en

- Dineke Gast belicht de omstandigheden rond de boerderij van haar vader Jan Gast.

- Onthulling monument door wethouder van Rees samen met leerlingen van de Tweeklank en een oud-bewoner van Aadorp dit monument onthullen

- Peter Schoof zingt en spelt een tweede lied samen met een aantal muzikanten.

- Muzikanten van de Vriezenveense Harmonie zullen koralen spelen.


Plaats: 

het monument aan het einde van de Bruglaan bij het fietsbruggetje.Met vriendelijke groet,

werkgroep 4 en 5 mei.

 

 
  
Samen voor `t Aahoes
Over deze activiteit    
In het dorpsambitieplan staan grootse plannen om `t Aahoes te verplaatsen, maar zo ver is het nog lang niet. We kunnen gelukkig al weer een tijdje bij `t Aahoes terecht voor een kopje koffie, een vergadering, leuke activiteiten voor jong en oud en geweldige feesten voor het hele dorp. Het interieur en meubilair zijn intussen hard aan vernieuwing toe. Een frisse kleur op de muur, lekker zittende stoelen, een fijne plek aan de bar. Zoals bijna 60 jaar geleden `t Aahoes tot stand is gekomen samen met de inwoners, willen we nu het benodigde bedrag ook met elkaar en onze omgeving bij elkaar zien te krijgen. Zodat we gezamenlijk een nog fijnere ontmoetingsplek kunnen realiseren!  Er is sowieso €10.000,- nodig voor (sta)tafels, stoelen, kasten en verlichting. Als we meer geld ophalen, kunnen we nog kiezen voor andere opties in de offertes. Ook is er dan geld voor bijvoorbeeld schilderwerk en accessoires.   

Over het initiatief
`t Aahoes is sinds de jaren zestig letterlijk van ons allemaal. Maar het interieur en meubilair zijn intussen hard toe aan vernieuwing en verfrissing. Want op deze plek midden in Aadorp willen we nog steeds graag gezellig een kopje koffie drinken, chillen met vrienden, feestjes vieren met het hele dorp en activiteiten organiseren voor de kinderen.

Steun de actie
Wilt u ook deze actie steunen, op deze site vind u alle opties om `t Aahoes te ondersteunen. De actie eindigt op 13 december 2022
 

 
  
Houtdorp Aadorp
Je eigen hut timmeren, meedoen met de spooktocht, disco of de filmavond?
Het kan allemaal bij Houtdorp! Je kan zelfs een nachtje blijven slapen in je eigen gebouwde hut.

Leeftijd 4 t/m 13 jaar
Deelname = gratis

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met
Wendy Gerrits, tel.: 06 2219 4727
of mail naar houtdorpaadorp@gmail.com 

Opgeven doe je via onderstaande website:
 

 
  
Aadorp heeft een eigen jeu de boulesbaan
De gemeente Almelo en het Sportbedrijf Almelo hebben grote plannen gemaakt voor de aanleg van een aantal Jeu de Boules banen en een koersbalbaan nabij het Aahoes in Aadorp. Vanaf oktober 2021 is een groep ouderen enthousiast bezig geweest om de Jeu de Boules banen bij het Aahoes op te knappen. Dit is gelukt en afgelopen vrijdag werden de banen geopend.

Stichting Ouderenvereniging Aadorp leidend voor koersbal
Cor Louwrink, voorzitter van de stichting knipte om 14.00 uur het lint door van de baan die tussen het kanaal en het buurthuis ligt. Voorlopig kan iedere vrijdagmiddag gespeeld worden voor en achter het buurthuis waarbij het maar om één ding draait "een gezellige middag voor iedereen. ook de twee banen achter het buurthuis werden meteen in gebruik genomen. Binnen vond een groep enthousiastelingen het tijd om de koersbalbaan meteen maar in gebruik te nemen. Deze laatste baan valt onder de Stichting Ouderenvereniging Aadorp, de Jeu de Boules banen blijven vallen onder gemeente en Sportbedrijf. De beide laatsten hebben gekeken naar subsidiemogelijkheden om koersbal materialen aan te schaffen om zo ook bij slecht weer een gezellige middag in het Aahoes te kunnen beleven. Buurtsport coach Luc Nijhuis is bij dit project betrokken geraakt;"Het zijn fantastische mensen die heel graag hun plezier willen delen met iedereen die maar wil aansluiten". 

Iedere vrijdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur is iedereen dan ook van harte welkom.


Bekijk hier het gehele filmpje.


Bron: AAvisie
 

 
  
Inspraakavond dorpsambitieplan Aadorp
IN AADORP bedenken WE HET SAMEN 
De studenten van Hogeschool Saxion presenteren de ambities voor Aadorp naar aanleiding van de gesprekken, bijeenkomsten en ingeleverde dromen vanuit het hele dorp. Deze avond is te zien, te horen en te lezen welke ideeen er leven en welke uitdagingen er voor Aadorp zijn. Op dit concept plan kunnen we allemaal reageren. Zijn de plannen geweldig? Of liever toch net ietsje anders? Laat het vooral horen.

IN AADORP DOEN WE HET SAMEN 
Meedenken en doen met de uitwerking en uitvoering van de plannen? 
Meld je dan aan voor een van de werkgroepen: Wonen, Voorzieningen, Verkeer en Bereikbaarheid, Zorg en Welzijn, Duurzaamheid, Toerisme en Ondernemen. Binnenkort is het dorpsambitieplan ook te vinden op www.dorpsplanaadorp.nl   

Voor informatie of reactie: Gonneke Bennes, gonnekebennes@gmail.com / 0648266477

Praat en denk mee Inspraakavond dorpsambitieplan woensdag 22 juni 2022 van 19:30 tot 21:30 uur in `t Aahoes
 

 
  
Dodenherdenking
Op woensdagavond wordt in Aadorp de dodenherdenking gehouden aan het einde van de Bruglaan. Inloop vanaf 18.30 uur, waarna om 18.45 uur de officiële ceremonie plaatsvindt. Sinds 2005 staat op deze plek een herdenkingsboom met een plaquette waarop wordt vermeldt dat op 5 april 1945 Aadorp werd bevrijd. 

Wethouder Maathuis zal namens de gemeente Almelo spreken en bloemen leggen. Annelies de Groot zal een korte toespraak houden, 2 leerlingen van de Tweeklank lezen een gedicht voor. Annelies en Mike en Hugo leggen ook bloemen, waarna de Aadorpse bewoners hun bloemen kunnen leggen. Voor hen die moeilijk kunnen staan, zijn er stoelen. 

Het officiële vlaggenprotocol, gebaseerd op richtlijnen van de overheid, schrijft voor dat de driekleur wordt gehesen bij gebeurtenissen met een nationaal karakter, zoals de dodenherdenking. Bij de meeste evenementen gebeurt dat zonder wimpel, dus ook tijdens de nationale dodenherdenking en op Bevrijdingsdag. 

Werkgroep 4 mei Aadorp
 

 
  
Opvolgers gezocht voor de Avond4daagse
De 3E`s werden ‘geboren` in januari van 2012. Na ruim 20 jaar werd de Avondvierdaagse opnieuw georganiseerd in Aadorp. In eerste instantie onder de vlag van Plaatselijk Belang maar in januari 2014 hebben we Stichting Avondvierdaagse Aadorp opgericht. In de tussentijd is de winterwandeling omgezet naar Hap en Stap op de eerste zondag van januari en hebben we een intensieve periode gekend met het organiseren van ‘Elke stap telt` in Aadorp.

Nu 10 jaar verder hebben we gezamenlijk besloten om te gaan stoppen. We hebben prachtige jaren gehad, veel (nieuwe) mensen leren kennen, veel verbinding in Aadorp gelegd. Maar we zijn alle drie de afgelopen jaren veel meer gaan werken waardoor het organiseren van de activiteiten een behoorlijke belasting is geworden. Vandaar dat we besloten hebben om te stoppen met het organiseren van o.a. de Avondvierdaagse.

Dus...  zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers (3 tot 5 personen) die de voortgang van de Avondvierdaagse in Aadorp op zich willen nemen. Het mooiste scenario zou zijn wanneer een nieuwe club al wil meedraaien tijdens de aankomende vierdaagse. Wij laten een gezonde stichting achter met een volledig draaiboek en we zorgen natuurlijk voor een goede overdracht. We willen nog opmerken dat we het organiseren zonder de grote groep vrijwilligers (elk jaar ruim 40 personen!) niet hadden kunnen doen. Het is niet in woorden uit te drukken hoeveel geluk wij al die jaren hebben gehad: ‘Waar een klein dorp als Aadorp groot in is!` 

Denken jullie nou, dat is toch jammer dat de Avondvierdaagse verloren gaat voor het dorp neem dan contact met ons op via evelien.wildeboer@gmail.com  en wij zoeken dan weer contact. En als wij geen opvolging vinden? Dan gaan we de St. Avondvierdaagse Aadorp opheffen per 31 december 2022 en blijven over de 3E`s, want door de jaren heen zijn we vriendinnen geworden! 

Met vriendelijke groet, 
Evelien Bijen 
Evelien Bos 
Evelien Wildeboer
 

 
  
FUN in de voorjaarsvakantie
In de voorjaarsvakantie worden er door Sportbedrijf Almelo weer heel veel  jeugdactiviteiten georganiseerd, voor alle leeftijden (0-18 jaar). Eigenlijk te veel om op te noemen. Kijk daarom snel op actiefalmelo.nl Hier staan alle activiteiten, data, tijden, locaties en leeftijden op een rij. Schrijf je in en have FUN!!
 

 
  
Vakantieafsluiting 20 en 21 augustus
De zomer is in volle gang en wellicht bekijk je dit bericht liggend op een strandstoel en een drankje in de andere hand. Maar heb je je ook al ingeschreven voor de perfecte vakantieafsluiting?

Het programma:

vrijdag 20 augustus
11.00 – 16.00 u | familiedag (met grote stormbaan en levend sjoelen) | vanaf 4 jaar | terrein achter `t Aahoes
vanaf 17.00 u | family bbq | terras `t Aahoes

zaterdag 20 augustus
12.00 – 14.00 u | picknick + quiz | terrein achter `t Aahoes
vanaf 20.00 u | Cadillac Concert met Erwin Nyhoff
Verzeker jezelf van een plek door je in te schrijven op http://aahoes-aadorp.nl.

 

 
  
KWF Almelo zoekt wijkhoofd Almelo
Vanuit KWF Almelo hebben we voor de gemeente Almelo een missie: in elke straat binnen de gemeente collecteren voor ons goede doel om zo dichterbij de dag te komen dat kanker de wereld uit is. 

In Aadorp zijn we op zoek naar een wijkhoofd die in het Aadorp de collecte wil organiseren. Een wijkhoofd zorgt ervoor dat alle collectanten ruim voor de collecte voorzien worden o.a. de collectebus en de bijbehorende collectantenpas. Daarnaast zorgt een wijkhoofd voor nieuwe collectanten wanneer blijkt dat er in een aantal straten niet gecollecteerd wordt. Dat doen we samen en het wijkhoofd krijgt ondersteuning als dat nodig is. 

Het kost in totaal ongeveer 10 á 15 uur werk in de maanden augustus en september. Er zijn verder een 3 tal vergaderingen, van ongeveer 1,5 uur, o.a. om de collecte voor te bereiden en te evalueren. De collecte is dit jaar van 5 t/m 11 september. Voor opgave of meer informatie kunt u mailen naar: 

Gerda Boertien,
voorzitter KWF Almelo
kwfalmelo@outlook.com of 06-23325796
 

 
  
Aadorpse Zomeractiviteiten
Zin in de vakantie? Deze zomer hoef je echt het dorp niet uit om chili zomerweken vol activiteiten te beleven. Sportbedrijf Almelo, welzijnsorganisatie Avedon, basisschool de Tweeklank, voetbalvereniging ASV`57 en dorpshuis `t Aahoes zorgen voor een bomvolle agenda voor jong en oud. Van een Nijntje Pleintje voor de allerkleinsten, hiphop dansles en bubbelvoetbal voor de jeugd tot een krav mega clinic voor de volwassenen.

De zomeractiviteiten worden vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus afgesloten met een feestmiddag en -avond rondom het dorpshuis. Genoeg gelegenheid dus om elkaar te ontmoeten en te beleven. Alle activiteiten zijn gratis. Natuurlijk houden we rekening met de Coronaregels. aanmelden is dan ook verplicht. Per onderdeel vind je verdere info en waar je je moet aanmelden. Fijne zomer!

Info en aanmelden via: www.aahoes-aadorp.nl
 

 
  
Ceremonie Dodenherdenking
Op 4 mei kon men zicht op gepaste afstand verzamelen bij de herdenkingsboom in Aadorp. De vlag wordt gehesen en spelen de muzikanten een aantal koralen. Om 18.50 uur wordt iedereen welkom geheten door ceremoniemeester Betsie Dogger. Gonneke Bennes houdt namens het Plaatselijk Belang Aadorp een korte toespraak. 

In de aanloop naar de ceremonie hebben Floor en Jessie al op 17 april het monument weer netjes gemaakt en heeft Jacob Dogger digitaal op school verteld over de oorlogshandelingen in Aadorp. Aan de hand van dit verhaal mochten de leerlingen van de Tweeklank een gedicht maken. het gedicht is tijdens de ceremonie voorgedragen.
Als laatste wordt de Last Post gespeeld en is er de twee minuten stilte herdenking. Er wordt een krans gelegd door de bestuursleden van Plaatselijk Belang Aadorp, bloemen door Wethouder van Rees namens de gemeente Almelo, een krans door de leerlingen van de Tweeklank en is er gelegenheid om zelf bloemen te leggen. Als laatst wordt er een dankwoord uitgesproken door de ceremoniemeester en wordt er afgesloten met het spelen en zingen van het eerste couplet van het Wilhelmus.

De ceremonie is te bekijken op deze link.
 

 
  
Aadorp heeft er weer een lintje bij
Maar liefst tien inwoners van de gemeente Almelo kregen op maandag 26 april een koninklijke onderscheiding in de traditionele lintjesregen. De gelukkigen werden op het stadhuis verrast en kregen het lintje opgespeld door hun partner of een familielid.

Anja Bos is al bijna veertig jaar actief in de redactie van de Dorpskrant Aadorp. Als bestuurslid van Plaatselijk Belang Aadorp was ze zo`n tien jaar betrokken bij projecten die Aadorp overstegen, zoals de verbreding van kanaal Almelo - De Haandrik. Anja was mede-organisator en deelnemer aan de fietstocht van Vriezenveen naar Sint Petersburg. Acht jaar lang was ze jeugdschaatstrainster bij de WIJC en CSV waarbij ze talloze Aadorpse kinderen de fijne kneepjes van de schaatsport heeft bijgebracht. Ze is vrijwilliger bij verpleeghuis Het Meulenbelt waar ze op de afdeling het Singraven (somatiek) onder andere wekelijks voorleest. Anja Bos staat bekend om haar enthousiasme, eerlijkheid en punctualiteit.

Foto: Bjorn van den Elst

 

 
  
Uitslag Tweede Kamer verkiezingen `21
   Aadorp Almelo
Lijst   1 VVD 185 8416
Lijst   2 PVV 145 6293
Lijst   3 CDA 104 5184
Lijst   4 D66 93 4501
Lijst   5 GroenLinks 12 1414
Lijst   6 SP 40 2758
Lijst   7 PvdA 24 2379
Lijst   8 Christen Unie 27 1296
Lijst   9 Partij voor de Dieren 17 1062
Lijst 10 50Plus 11 386
Lijst 11 SGP 12 225
Lijst 12 Denk 2 1485
Lijst 13 FvD 59 2685
Lijst 14 Bij1 0 78
Lijst 15 JA21 23 882
Lijst 16 Code Oranje 5 149
Lijst 17 Volt 17 545
Lijst 18 NIDA 0 99
Lijst 19 PiratenPartij 4 81
Lijst 20 LP 1 24
Lijst 21 Jong 1 46
Lijst 22 Splinter 1 63
Lijst 23 BBB 14 416
Lijst 24 NLBeter 1 31
Lijst 25 Lijst Henk Krol 0 38
Lijst 26 Oprecht 1 40
Lijst 27 Jezus Leeft 0 34
Lijst 28 Trots op NL 0 89
Lijst 29 U-Buntu 0 3
Lijst 30 Blanco 0 31
Lijst 31 PvdE 0 13
Lijst 34 Wij zijn NL 0 7

  Aadorp Almelo 
    
 Aantal kiesgerechtigden803 55728 
 Aantal geldige stemmen 799 40753 
 Aantal blanco stemmen 1 61 
 Aantal ongeldige stemmen 3 125 

 

 
  
Corona Winterspelen
Na de kerstvakantie organiseert Sportbedrijf Almelo de Corona Winterspelen voor kinderen in de leeftijdscategorieën 4-12 en 12-17 jaar, op de velden van onder andere ASV`57! 
Tijdens de Corona Winterspelen worden er verschillende activiteiten georganiseerd door de buurtaportcoaches van Sportbedrijf Almelo in samenwerking met Avedon. Vind jij het leuk om mee te doen met bootcamp of verschillende winterspelen zoals de biathlon, sneeuwballen gooien en curling? Inschrijven is vanaf vandaag mogelijk, geef je  dus snel op! 
⭑ VOL = VOL   
⭑ Deelname is GRATIS!  
⭑ Inschrijven is verplicht via www.actiefalmelo.nl. Klik vervolgens op "Corona Winterspelen".
 

 
  
Geen Sinterklaasintocht Aadorp
Lieve Aadorpers (jong en oud),

De Sint en pieten vinden het heel vervelend dat er door die nare Coronaziektes geen intocht in Aadorp kan zijn. Wij komen natuurlijk wel naar Nederland om mijn verjaardag te vieren en jullie kadootjes te brengen. Wij hopen jullie volgend jaar weer bij de sluis voor de intocht te zien!

Tot ziens, adios,

Sint en (alle) pieten
 

 
  
Essenkap aan de Rondweg
In de Rondweg zijn de Essen aangetast door de essentaksterfte. De gemeente is genoodzaakt de bomen te kappen en te vervangen.

In totaal worden er 23 bomen gekapt. Aansluitend wordt er grondverbetering uitgevoerd waarna er nieuwe bomen aangeplant worden. De nieuw aan te planten bomen zijn bomen van de tweede grootte, dat houdt in dat de bomen een kroon krijgen met een doorsnee van 8 tot 10 meter en een hoogte bereiken van 8 tot 15 meter.

De kapwerkzaamheden zijn gestart op 6 oktober 2020 en gaat een aantal dagen duren. Allereerst worden de bomen gekapt waarna later dit jaar nieuwe bomen worden geplant. Tijdens deze werkzaamheden wordt geprobeerd de overlast te beperken.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben, neemt u dan contact op met dhr. J. Segerink, j.segerink@almelo.nl.
Vragen over de uitvoering, Team Dagelijks beheer, Dhr. J. ter Haar
 

 
  
Nationale KinderZwerfboekendag
Kinderboeken deel je op de Nationale Kinderzwerfboekdag   
Op woensdag 30 september is het de Nationale Kinderzwerfboekdag. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd. Ook de Aadorpse Minibieb de BuitenBoekenHoek doet mee! Wij roepen kinderen op om op 30 september gelezen kinderboeken (boeken vanaf het jaar 2000) bij ons te brengen. Het boek krijgt een zwerfsticker opgeplakt en kan beginnen aan een spannend zwerfavontuur. Let op: tussen 14.00 en 17.00 uur kun je je eigen slijm gaan maken onder begeleiding van een professor van Mad Science. 

Breng een boek
De Kinderboekenweek start op 30 september. Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Daarom roept KinderzwerfboekStation Minibieb de BuitenBoekenHoek kinderen op om op woensdagmiddag 30 september gelezen kinderboeken te brengen. Natuurlijk kunnen zij dan zelf een ander leuk boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen! Tussen 14.00 en 17.00 uur ga je met de professor van Mad Science stap voor stap een potje slijm maken en is er limonade en wat lekkers. De StationsChef kan je ook helpen met de zwerfstickers plakken op jouw zwerfboek. 

Wat is een KinderzwerfboekStation?  
Onder de dikke plataan aan de Rondweg staat een KinderzwerfboekStation. Kinderen halen hier een boek om thuis te lezen en laten het weer ergens achter voor een ander kind. Een zwerfboek kan je ook tegenkomen in wachtkamers, treinen, hotels, kinderboerderijen en natuurlijk in een KinderzwerfboekStation. Hier vind je ook de speciale zwerfstickers. Deze kun je op de boeken plakken die jij hebt meegenomen en wilt laten zwerven.

Locatie: `t Aahoes
Tijd: 14.00 en 17.00 uur
Gratis
 

 
  
Breng een bezoek aan De Wintertuin
Kom op zaterdag 5 en zondag 6 september een bezoek brengen aan de parktuin.

Begin 2017 zijn Anita en Luuk Winter de trotse eigenaren geworden van de parktuin. Je kunt er een heuse wandeling maken en laten verrassen wat er op je pad komt. Geniet van leuke doorkijkjes, de kippenloop, een mooie vijver en diverse zitjes geven je kijk op hun unieke plekje. De afgelopen 3 jaar is er veel werk verricht en het resultaat mag er zijn. En dat terwijl ze totaal geen `echte` tuinmensen waren. Het tuinvirus heeft vat op hun gekregen. Door zelf eerst tuinen te bezoeken en erg leuke mensen te hebben ontmoet, stellen zij nu hun tuin open ter bezichtiging. Maar vooral ook om elkaars kennis en passie voor het tuinieren te delen. Wees welkom in Aadorp en geniet.

De parktuin is een onderdeel van Rondje Tuinen 2020, u kunt nog meerdere tuinen bezoeken.

Voor meer informatie bekijk de pagina van bezoekmijntuin
 

 
  
75 jaar Vrijheid
De werkgroep 4 mei Aadorp heeft zichzelf dit jaar tot doel gesteld om behalve 4 mei ook 75 jaar bevrijding aandacht te geven. 
In het afgelopen jaar is er veel archiefonderzoek gedaan door enkele leden van de werkgroep. In het gemeentehuis in Twenterand is in het archief informatie gevonden, omdat Aadorp destijds bij gemeente Vriezenveen hoorde. Er is een fiets- / wandelroute door Aadorp langs 6 markante gebeurtenissen uit 1945. 

Wij vragen u om te herdenken 
Door de vlag halfstok uit te hangen op 4 mei (zonder wimpel) en van zonsopkomst tot zonsondergang. De dodenherdenking op 4 mei kan niet bezocht worden. Er zal een trompettist aanwezig zijn om The Last Post te blazen, 2 minuten stilte en aansluitend wordt een krans namens de hele Aadorpse bevolking gelegd. Voor deze herdenking zijn er al bloemen gelegd namens de gemeente Almelo door wethouder van Rees, ook zonder publiek. Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom om op eigen gelegenheid en met de anderhalve-meter-afstandsmarge te komen herdenken. 

Op 5 mei wordt er massaal gevlagd (zonder wimpel) en van zonsopkomst tot zonsondergang. 

75 jaar vrijheid in Aadorp
Mei 2020, het moment om met verhalen, foto`s en archiefstukken terug te kijken naar gebeurtenissen in ons dorp. Met borden op zes plekken worden die verhalen zichtbaar gemaakt.

1) Schijnvliegvelden in Twente, begin Heuveltjeslaan
2) Dwangarbeid in de Duitse oorlogsindustrie, bocht Kerkweg
3) Brug, bij de Social Sofa
4) Bruglaan, begin en einde van WO II, hoek Gravenweg-Bruglaan
5) Het heetste van de strijd, Bruglaan, na de Iepenweg
6) Haard van verzet, einde Bruglaan bij het fietsbruggetje

Voor de herdenking van 4 mei hebben leerlingen van de Tweeklank een gedicht geschreven. Ze hebben het verwoord bij de Brug. Bekijk hier hun filmpje  

Comité 4 en 5 mei,
Arlette Fransen, Ali Jalving, Betsie Dogger, Jacob Dogger, Philip Dhert en Henk Bos
 

 
  
Aadorpers in het zonnetje gezet
Zaterdagmorgen zijn veel vrijwilligers de oudere Aadorpers verwend met een prachtige bos bloemen. Omdat door de sociale isolatie de maandelijkse bijeenkomsten niet doorgaan is dit initiatief ontstaan. Om 10.00 uur verzamelden de vrijwilligers zich bij Frits Dekker. Karin, zijn schoondochter, van Flora Design, had deze mooie boeketten gemaakt. De mensen reageerden erg enthousiast, waren er zichtbaar blij mee. Namens de SToA, Plaatselijk Belang en de gemeente Almelo kon dit gebaar gemaakt worden. 

Aa-visie heeft er een opname van gemaakt:

https://youtu.be/ckuclAEr2fI

 

 
  
Hulpplan van de StOA
Wij, het bestuur van de StOA (Ouderen van Aadorp) proberen een hulpplan op te zetten, voor de ouderen en mensen die het nu moeilijk hebben, bijvoorbeeld de boodschappen of iets anders. Wij hebben een lijst met namen en telefoonnummers. Maar er zijn ook nog mensen in het dorp die niet bij de StOA zijn, die moeten natuurlijk ook op de lijst staan. Wij gaan iedereen geregeld even bellen om te vragen hoe het gaat. Is er dan iets nodig, dan hebben we een achterban nodig om ons te helpen, want wij mogen het huis niet uit. Maar in huis kunnen we best wat betekenen voor elkaar. We hebben nodig: vrijwilligers die met ons samen willen werken. De schoolkinderen kunnen we er ook in betrekken door iets te maken of een kleurkaart door de brievenbus te gooien. 

Vriendelijke groeten het StOA bestuur. 
Gerrit, Adri, Ali, Hans, en Ank 

U kunt ons bereiken onder nummer: 0546 865 282 en 06 3449 4803 

 

 
  
Afgelastingen door Corona virus
Ook voor veel bijeenkomsten en activiteiten in Aadorp geldt dat ze in verband met het corona virus voorlopig worden afgelast.

Onder meer de bijeenkomsten en trainingen van ASV en de gymlessen van Triade gaan tot 1 april niet door. Niet alle annuleringen worden aan ons doorgegeven, daarom kan het zijn dat een activiteit nog wel op deze site staat, maar niet door gaat. Neem bij twijfel contact op met de organisator van de bijeenkomst.In verband met de risico`s op de verspreiding van het coronavirus en de kwetsbaarheid van onze doelgroep, hebben wij besloten om alle bijeenkomsten voor de komende maanden te annuleren.

Alzheimer Trefpunt Almelo
In verband met de risico`s op de verspreiding van het coronavirus en de kwetsbaarheid van onze doelgroep, hebben wij besloten om alle bijeenkomsten voor de komende maanden te annuleren. Zodra wij weer mogen en kunnen starten met de bijeenkomsten, kunt u van ons een uitnodiging tegemoet zien  en het zal gepubliceerd worden in de krant en of weekbladen. Wanneer dat zal zijn is nog onzeker. 

Wil je meer weten over het corona virus en de richtlijnen die gelden? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid.
 

 
  
Gratis laptopcursussen in Aadorp en de Schelfhorst
Bibliotheek Almelo start in samenwerking met Sportbedrijf Almelo in maart met het geven van computercursussen in Aadorp en de Schelfhorst. De Actief Betrokken Clubs ASV`57 en PH Almelo vormen de huiskamers voor deze cursussen.

Henri Schoemaker van bibliotheek Almelo: “In de huidige tijd wordt het beheersen van digitale vaardigheden steeds belangrijker. Steeds meer zaken zijn tegenwoordig digitaal geregeld, een gang van zaken waar ouderen niet altijd vertrouwd mee zijn. Met deze gratis cursus helpen we de deelnemers om handiger te worden op de eigen laptop, tablet of smartphone, zodat zij zich veiliger te voelen in een digitale omgeving.”

Praktische informatie
De cursus bestaat uit vijf dagdelen van 2 uur, inclusief koffie en thee. Er wordt gewerkt met laagdrempelige oefenprogramma`s waarmee deelnemers eenvoudig en op een rustig tempo de weg op hun laptop of tablet leren te vinden. Deelnemers worden onder meer wegwijs gemaakt in de mogelijkheden van internet en het versturen van email. Ook wordt er een dagdeel gewijd aan omgang met de smartphone in combinatie met gezondheid, zoals het leren werken met een stappenteller op de smartphone.

Voor absolute beginners is er een basisprogramma, voor cursisten die al enigszins gevorderd zijn wordt een ander programma aangeboden. Deze cursus is dus op maat en voor iedereen geschikt. De deelnemers kunnen ook thuis met het lesmateriaal aan de slag om zo nog meer te oefenen. Deelnemers worden gevraagd om een eigen laptop of tablet mee te nemen, omdat zij dan wegwijs worden op hun eigen apparaat. Indien cursisten deze niet voorhanden hebben, kan de bibliotheek eventueel laptops ter bruikleen aanbieden. De cursus, inclusief de koffie en het oefenprogramma voor thuis, is kosteloos.

Locaties & data
De cursus wordt gegeven in de sportkantine van voetbalvereniging ASV`57 in Aadorp (Heuveltjeslaan 5) en de sportkantine van voetbalvereniging PH in Almelo (Veenelandenweg 34). Per locatie wordt de cursus twee keer aangeboden:

Cursusgroep 1 bij PH: donderdagmiddag (14:00 – 16:00 uur): 26 maart, 2, 9, 16 en 23 april 2020
Cursusgroep 2 bij PH: maandagmiddag (14:00 – 16:00 uur): 11, 18, 25 mei, 8 en 15 juni 2020
Cursusgroep 3 bij ASV`57: woensdagochtend (10:00 – 12:00 uur): 13, 20, 27 mei, 10 en 17 juni 2020
Cursusgroep 4 bij ASV`57: donderdagmiddag (14:00 – 16:00 uur): 4, 11, 18, 25 juni en 2 juli 2020

Interesse?
Bij meer dan 5 deelnemers per groep gaat de cursus definitief van start (maximum: 10 deelnemers per groep). Wil je meer informatie of wil je graag jezelf opgeven? Dat kan door te bellen met Filomena Mijnders van Bibliotheek Almelo via 0546 – 822005.  

 

 
  
Bert Brummer gastheer Aahoes
Bert Brummer is vanaf 1 februari gastheer in `t Aahoes.
Vanaf dat moment is de cafetaria weer open en kun je hier terecht voor patat, snacks, broodjes en salades. Ook wil Brummer wekelijks op vrijdag een warme maaltijd serveren en gaat hij gezellige themadagen organiseren.
Feestje geven? Je kunt de zaal van `t Aahoes huren.
Natuurlijk kun je ook in `t Aahoes terecht om te darten of biljarten, of voor een biertje of een kop koffie.

Openingstijden vanaf 1 februari 2020:
Maandag:   12:00 - 14:00

Woensdag: 12:00 - 14:00
                   16:00 - 19:00

Vrijdag:       12:00 - 14:00
                   16:00 - 19:00

Zaterdag:   16:00 - afhankelijk van activiteit
 

 
  
Wandel weer mee met Elke Stap Telt in Aadorp!
Wil jij je conditie verbeteren en hou je van wandelen? 

Dan is Elke Stap Telt echt iets voor jou!

Na het grote wandelsucces van afgelopen jaar wordt Elke Stap Telt opnieuw in Aadorp georganiseerd. Dit is een wandelprogramma van 12 weken waarbij het opbouwen van de conditie en gezelligheid centraal staan. Voetbalvereniging ASV`57 en tennisvereniging ATV De Molenhoek hebben samen met De Avond4daagse uit Aadorp, Fysio Almelo en Sportbedrijf Almelo de handen ineen geslagen om mensen uit Aadorp en omgeving te enthousiasmeren voor de wandelsport. Op deze laagdrempelige wijze brachten deze organisaties vorig jaar maar liefst meer dan 60 deelnemers aan het bewegen.Elke Stap Telt kent verschillende startniveaus, van beginner tot meer geoefende wandelaar. Elke deelnemer krijgt een wandelschema op maat en kan met een stappenteller of een app op de eigen telefoon de vorderingen precies bijhouden. Dankzij de verschillende startniveaus, verschillende wandelgroepen met verschillende afstanden en snelheden is Elke Stap Telt voor iedereen geschikt. Voorafgaand en na afloop van alle gezamenlijke wandelingen is er uiteraard de tijd voor een heerlijk kopje koffie of thee. Bovendien vinden er ook deze editie weer regelmatig verschillende interactieve wandelingen plaats. De kantines van ATV De Molenhoek en ASV`57 vormen de huiskamer voor de wandelingen, hier vinden voorafgaand en na afloop de koffiemomenten plaats. Deze Actief Betrokken Clubs willen zich graag op maatschappelijk vlak inzetten en zien met Elke Stap Telt een mooie manier om mensen uit het dorp te laten bewegen.


Praktische informatie
Interesse? Kom dan op maandag 10 februari, 19:30 uur, naar de informatieavond in de sportkantine van ASV`57. Hier word je op de hoogte gebracht van de wandelingen en de werkwijze. Dan wordt gezamenlijk afgestemd op welke momenten gezamenlijk wordt gewandeld. Bovendien is er dan ook de mogelijkheid tot inschrijving. Voor meer informatie, zie de website www.sportbedrijfalmelo.nl/elkestaptelt/
 

 
  
Aadorp voor Kika
Knallend het jaar uit met een benefietmiddag- en avond voor de stichting Bicycle Team for Kika. Zes Aadorpers gaan in het nieuwe jaar de uitdaging aan in Giro di Kika.

Vanaf 16.00 uur is iedereen welkom in `t Aahoes om samen te proosten op het jaar dat was én op de uitdaging die het team wacht. Voor een hapje en sapje wordt gezorgd. DJ Niels zorgt voor passende muziek. 
 

 
  
Kerstmarkt Aadorp
De Stichting Ouderen Aadorp (StOA) organiseert op zaterdag 14 december aanstaande een Gezellige Kerstmarkt.

Er zijn diverse stalletjes met artikelen in kerstsfeer en kraampjes met snert, poffertjes, oliebollen en broodjes rookworst. Ook zijn er verschillende activiteiten zoals een reuzensjoelbak, springkussen en enveloppen trekken. Voor de kinderen is er tekenen en knutselen. De muzikale omlijsting wordt verzorgt door een kinderkoor van basisschool de Tweeklank en een mannenkoor. De opbrengst van deze markt komt geheel ten goede aan de StOA. Graag tot dan!

Tijd: 14.00 - 17.30 uur
Locatie: `t Aahoes
 

 
  
IJsbaan Wintervreugd is klaar voor de vorst
Er is weer hard gewerkt om de baan van de ijsbaan in orde te krijgen. Er is flink gemaaid, het water staat al op het juiste peil en de seizoenskaarten zijn rondgebracht. Helaas is het weer er nog niet echt naar, maar als het straks gaat vriezen, dan is de Aadorpse schaatsclub Wintervreugd er klaar voor. Wij hebben er in elk geval al zin in!

 

 
  
Nomineer je sporthelden!
Het jaar loopt ten einde, en dat betekent dat de jaarlijkse Almelose Sportverkiezing er weer aankomt! Nomineer nu jouw sporthelden in de categorieën sportman,  -vrouw, -ploeg, -talent, -vereniging en de beste sporter/sportploeg met een beperking van het jaar 2019!

Sportvereniging van 2019
Nieuw dit jaar is de categorie ‘Sportvereniging van 2019`. Is jouw vereniging uniek of blinkt jouw vereniging uit door zich ook op maatschappelijk vlak bezig te houden met de Almelose inwoners? Dan is het zeker de moeite waard om deze vereniging hiervoor aan te melden.  

Almelose Sportverkiezing
Op vrijdag 31 januari 2020 staat de Almelose sport in de schijnwerpers, tijdens de Sportverkiezing 2019 in de topsporthal van de IISPA te Almelo. Sportbedrijf Almelo biedt Almelose sporthelden, die in het jaar 2019 een topprestatie hebben geleverd, een mooi podium. De toegang op 31 januari 2020 is geheel gratis en iedereen is welkom!

Ken jij een Almelose Sportheld in één van de genoemde categorieën? Meld hem, haar, de vereniging of de ploeg vóór 5 januari 2020 aan via www.sportbedrijfalmelo.nl/sportverkiezing.

 

 
  
Herfst Feestavond
Op vrijdag 23 november aanstaande is er een Herfst Feestavond georganiseerd in het Aahoes. 

Aanvang 20.30 uur en de entree is gratis.
 

 
  
ASV`57 en ATV De Molenhoek zamelen in voor Sportdepot Almelo
De Aadorpse sportverenigingen ASV`57 en ATV De Molenhoek roepen alle dorpsbewoners op om overbodig geworden sportattributen komende week op een van de verenigingen in te leveren. Net als drie andere Actief Betrokken Clubs ondersteunen ook ASV`57 en ATV De Molenhoek het Sportdepot Almelo, een nieuw en uniek Twents initiatief. Het Sportdepot geeft tweedehands sportattributen een tweede leven en is een initiatief van Speelgoedbank Almelo en Sportbedrijf Almelo. Kinderen uit gezinnen waar geen geld is om sportattributen te kopen, zijn vanaf zaterdag 23 november van harte welkom bij het Sportdepot.

Bestuurslid Patrick Vollenbroek van voetbalvereniging ASV`57: “Als Actief Betrokken Club vinden wij het heel belangrijk dat ieder kind moet kunnen sporten. In de praktijk blijkt dat helaas niet ieder kind kan sporten, omdat er geen geld is voor bijvoorbeeld sportkleding of sportschoenen. Met dit initiatief zamelen wij zoveel mogelijk sportattributen in om ook deze kinderen hun favoriete sport te kunnen laten beoefenen. Van tennisrackets tot voetbalschoenen, alles is welkom. Help dus mee en zamel in!”

Praktische informatie
De inzamelweek vindt plaats van 28 oktober tot en met 3 november. Alle Aadorpers worden gevraagd om sportattributen die ze kunnen missen naar ASV`57 of ATV De Molenhoek te brengen. In beide kantines is een hoek ingericht waar de sportartikelen afgeleverd kunnen worden, het liefst in een krat, doos of tas. Naast overbodige sportattributen kan ook overbodig speelgoed worden afgegeven tijdens de inzamelweek.

Openingstijden kantine ASV`57:
Maandag 28 oktober: 19:00 – 20:30 uur
Dinsdag 29 oktober: 18:00 – 20:30 uur
Woensdag 30 oktober: 19:30 – 22:00 uur
Donderdag 31 oktober: 19:00 – 22:00 uur
Vrijdag 1 november: gesloten
Zaterdag 2 november: 09:00 – 13:00 uur
Zondag 3 november: gesloten

Openingstijden kantine ATV De Molenhoek:
Maandag 28 oktober: 19:00 – 21:00 uur
Dinsdag 29 oktober: 18:00 – 20:00 uur
Woensdag 30 oktober: 20:30 – 22:00 uur
Donderdag 31 oktober: gesloten
Vrijdag 1 november: gesloten
Zaterdag 2 november: gesloten
Zondag 3 november: gesloten
 

 
  
Gebed voor Aadorp(ers)
Midden in het dorp staat de Aakerk. Een kerk voor het hele dorp.
Dat wil ze zijn en dat wil ze blijven.
Onlangs werd Aadorp opgeschrikt door het plotselinge overlijden van een van haar inwoners, Herdy Vos. Zijn overlijden heeft het hele dorp geraakt. En terecht kwam er enige tijd later de vraag waarom er in de Aakerk niet is gebeden voor zijn vrouw, kinderen en andere geliefden.

In de hal van de kerk ligt het zogenaamde `voorbedeboek`. Daarin kunnen kerkgangers hun gebedswensen opschrijven, waar in de dienst voor gebeden zal worden. Nu hoeft u niet naar de kerk te komen om toch een gebed te kunnen aanvragen. U kunt daarvoor een mailtje sturen naar: rob@familiekranen.nu
In de eerstvolgende dienst, die op zondagmorgen om 10 uur begint, zal uw gebedswens worden meegenomen in de gebeden.
Hartelijke groet, ds. Rob Kranen.
 

 
  
Kinderbingo in het Aahoes
Op vrijdag 18 oktober is er vanaf 18.30 uur een gezellige kinderbingo in het Aahoes.
Kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar zijn (onder begeleiding van een volwassene) van harte welkom om mee te spelen. Voor 5 euro spelen kinderen 5 rondes bingo en krijgen ze ranja en chips. Voor de ouders is er koffie en thee voor 1 euro.

 

 
  
Nieuw: wekelijks wandelen in Aadorp
Na het grote succes van het 12 weken durende wandelproject Elke Stap Telt, is er nu de mogelijkheid om elke week in Aadorp in groepsverband te wandelen. Tennisvereniging ATV De Molenhoek vormt de vertrouwde thuisbasis van waaruit de wandelingen starten en waar na afloop ruimte is voor een gezellig kopje koffie of thee. Maandag 14 oktober vindt de eerste wandeling van wandelgroep ATV De Molenhoek plaats.

Voorzitter Rob Grooters: “Het grote aantal deelnemers aan Elke Stap Telt laat zien dat Aadorp graag wandelt. Dit project vond plaats in maart, april en mei. Ook in 2020 komt Elke Stap Telt weer terug, maar het is natuurlijk zonde om in die tussentijd niet te wandelen. Daarom richten we hier een speciale wandelgroep voor op.” Deze wandelgroep is met name bedoeld voor mensen die geen hele grote afstanden willen maken, maar wel graag wekelijks een rondje gezamenlijk willen wandelen. Als Elke Stap Telt plaatsvindt (maart 2020 – mei 2020) stopt de wandelgroep tijdelijk. Vooraf opgeven is niet nodig.

Praktische informatie
Elke maandagmiddag (start 14:00 uur) wordt bij tennisvereniging ATV De Molenhoek verzameld om van daaruit een uurtje samen te stappen. Voor €17,50 koop je een strippenkaart van 10 strippen. Daarvoor kun je 10 keer meewandelen en ook 10x een kop koffie of thee drinken. Als je een keertje niet kunt, kost je dat dus geen geld. Tip: neem bij de eerste keer dat je komt wandelen 17,50 euro contant geld mee, want dan kun je meteen de strippenkaart kopen.

Wat: wandelgroep ATV De Molenhoek
Waar: tennisvereniging ATV De Molenhoek, Wilgenstraat 62 Aadorp
Wanneer: elke maandagmiddag om 14:00 uur, 14 oktober eerste wandeling
Kosten: strippenkaart van €17,50 voor 10 wandelingen
Opgeven: niet nodig
Voor wie: voor iedereen die graag wekelijks een uurtje gezellig wil wandelen!
 

 
  
Open Huizen Kaliber Kunstenschool
Kaliber Kunstenschool is dé plek voor muziek, zang, dans, theater, beeldende kunst en nieuwe kunstvormen in Twente. Met lessen voor deelnemers van alle leeftijden is iedereen welkom, of je nu nog moet beginnen of al eens les hebt gehad. Na de zomervakantie beginnen de jaarcursussen weer, dus nu is het moment om je alvast te oriënteren. Meld je aan voor een gratis proefles, of kom langs bij de open huizen!

In september zet Kaliber haar deuren wagenwijd open. Tijdens de open huizen krijg je een exclusief kijkje in de keuken van de kunstenschool, met op het menu leuke optredens, workshops, proeftuinen en nog veel meer! Kaliber werkt alleen met de allerbeste en professioneel geschoolde docenten die jou, met hun ervaring en plezier, graag willen helpen groeien. En wat is er allemaal mogelijk? Het aanbod varieert van accordeon tot popzang, van klassiek ballet tot breakdance, van musical tot beeldhouwkunst. Kom eens kijken!

Open huis Almelo
14 september, 12:00 – 14:30 uur
Elisabethhof 2

Open huis Oldenzaal
14 september, 13:00 – 15:00 uur
Sparstraat 152

Open huis Enschede
21 september, 13:00 – 15:00 uur
Wilminkplein 1

Kun je er niet bij zijn? Bekijk dan het totale aanbod op de website: www.kaliberkunstenschool.nl. Je kunt je daar ook aanmelden voor een gratis proefles.


 

 
  
In gesprek met gemeente, politie, Beter Wonen
Belofte maakt schuld: afgelopen januari waren vertegenwoordigers van gemeente, politie en woningstichting Beter Wonen met koffie en krentewegge in Aadorp om met de inwoners te praten te gaan over het wel en wee in Aadorp. Dat leverde mooie gesprekken op. Toen deden we de toezegging om net voor de vakantie bij u  terug te komen, en dan met een zomerse versnapering.
Zaterdag 6 juli a.s. zijn we daarom opnieuw in Aadorp. Met een busje staan we van 10.00 tot 11.15 op de hoek van de Acacialaan en Eikenlaan en van 11.30 tot 12.45 op de hoek van de Bruglaan en de Sluisweg. We horen daar graag wat er leeft in Aadorp. Spreken we u daar ook?


Wijkagent: Henk Buis
Wijkregisseur Beter Wonen: Elske Alberts
Wijkregisseur gemeente Almelo: Marcel Pullen

 

 
  
Stichting Ouderen Aadorp
Stichting Ouderen Aadorp is ontstaan uit de voormalige ANBO en bestaat in Aadorp al ongeveer 50 jaar. De stichting heeft ongeveer 50 leden, maar niet iedereen kan altijd aanwezig zijn. De vrijwilligers  zetten zich in voor alle mensen vanaf ongeveer 55 jaar en ouder. Dat doen zij door elke derde donderdag van de maand iets te organiseren in `t Aahoes vanaf 14.00 uur.

Stichting Ouderen Aadorp: "Uitgangspunt is gezelligheid en ontmoeting, lekker bijkletsen onder het genot van een kop koffie met iets erbij en een hapje en een drankje. We doen op zo`n middag altijd iets leuks zoals spelletjes, kaarten, bingo, ook wel eens een quiz, lezing van een oude tijds gebeurtenis. Ook nodigen wij wel eens muzikanten uit voor een dansmiddag. Met de kerstdagen doen we Kerstdiner. De Pasen een paasbrunch. Een bloemschikmiddag doen we voor de kerst, voorjaar of zomerbloemen. Deze is met een kleine vergoeding een beetje te dekken. Ons seizoen begint altijd in september, en eindigt in mei met een busreis van een dag in Nederland. Daar doen wij altijd een bedrag bij de kosten van deze dag. Dit alles dus behalve een deel van de busreis kunnen we gratis aanbieden doordat een vaste groep van vrijwilligers elke laatste zaterdag van de maand oud papier ophaalt. Van de opbrengst organiseren we alle activiteiten." 

 
  
NOABERS voor Aadorp gezocht

Voor het Noaberschap project in Aadorp zoeken we nieuwe Noabers.

Om diverse redenen hebben sommige Noabers hun taak als Noaber moeten neerleggen.
Daarom zijn we op zoek naar vervangers. Het is de bedoeling dat de Noaber zelf woont in de sectie waar hij of zij Noaber van is.
Onder de Noaberbuurten kunt u zien welke secties op dit moment een nieuwe Noaber nodig hebben. Meer informatie over de ontwikkelingen en vorderingen van het project in de afgelopen jaren, vind u onder Noaberschap.

Wilt u informatie over wat het inhoudt om Noaber te zijn, dan kunt u contact opnemen via ons emailadres: noaberschap@onsaadorp.nl 

Hartelijke groet namens het hele Noaberteam!
 

 
  
2 Aadorpers fietsen de Alpe d`HuZes
Op 6 juni is het dan zover, de Alpe d`HuZes. Klaas Veneberg en Jan Oonk hebben al vele kilometers in de benen om deze berg  te kunnen trotseren. Beiden zetten zich in voor het kankeronderzoek omdat ze een gezinslid aan kanker hebben verloren,

Alpe d`HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d`Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie`

Klaas: `Ik ben van mening dat alles op alles moet worden gezet om te voorkomen dat zo`n verschrikkelijke periode als in Gerben `s leven, met uiteindelijk zijn dood als gevolg, op kan treden in de levens van andere jonge mensen. Daarom doe ik mee aan Alpe d`HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker, wil jij mij steunen?` Uw steun is van harte welkom en kan via deze link

Jan: `Opgeven is geen optie. Dit was het motto van Marion na een strijd van bijna 7 heeft ze het gevecht verloren doch dankzij onderzoek en experimentele medicijnen is dit 5 jaar langer dan het voorspeld was. Ook zijn er in mijn naaste omgeving mensen die nu nog vechten tegen de vreselijke ziekte kanker zoals mijn broer, twee geweldige collega`s (vrienden)  en twee dames die ons geweldig geholpen hebben tijdens de ziekte van Marion. Heb daarom besloten om nogmaals die berg te beklimmen en om geld in te zamelen voor onderzoek om deze vreselijke ziekte uit te bannen.Dus steun mij of mijn team, zodat ook anderen  geholpen worden in deze strijd tegen deze vreselijke ziekte kanker zodat ook anderen, Alvast bedankt! Uw steun is van harte welkom en kan via deze link
 

 
  
Interview Vlietstra huisje
Aavisie heeft Antje Flietstra en Jacob Dogger geïnterviewd over de plannen om het huisje te verplaatsen naar het Veenmuseum in Vriezenveen. Het bericht is te bekijken middels deze linkvanaf minuut 19 zal het interview beginnen.
 

 
  
4 mei dodenherdenking
Op 4 mei wordt van 18.45 tot 19.15 uur de dodenherdenking weer gehouden bij de herdenkingsboom aan het einde van de Bruglaan bij het fietsbruggetje.

Aadorpse muzikanten zorgen voor passende muziek en er wordt een korte toespraak gehouden. Leerlingen van deTweeklank dragen een gedicht voor. Namens de school en namens de bevolking van Aadorp worden kransen gelegd. Er zijn bloemen aanwezig, maar u kunt ook zelf bloemen leggen. Er zijn stoelen aanwezig.

 

 
  
Aahoes zoekt nieuwe bestuursleden
Het Aahoes zoekt nieuwe bestuursleden. Het Dagelijks Bestuur (DB) heeft in de vorige vergadering van het Algemeen Bestuur (AB) al aangegeven dat het DB niet meer uit de gewenste 5 personen bestond.

Er moet de komende tijd veel gebeuren bij het Aahoes; denk aan de financiën, de lijnen voor de toekomst die uitgezet moeten, het pand dat langzaamaan dreigt te verloederen, de sportzaal;  kortom genoeg te doen. Daarom wil het DB graag weer naar een 5-koppig bestuur.

Wie wil ons team versterken, om zo tot een werkbare situatie te komen? Wiens man- of vrouwkracht kunnen we verwelkomen om ons helpen, zodat we de taken kunnen verdelen en het huidige bestuur niet zal bezwijken? Wie heeft een visie op de toekomst van ‘t Aahoes en wil zich, samen met DB inzetten voor het behoud van `t Aahoes voor ons dorp?!?

Neem contact op met een van de DB-ers of stuur een email met daarin je reactie naar aahoesaadorp@gmail.com.


Namens alle dorpsgenoten,
DB `t Aahoes

 

 
  
Recreanten Volleybal Vereniging
Graag willen we ons even voorstellen als `nieuwe` sportvereniging in Aadorp. We zijn een Recreanten Volleybal Vereniging en bestaan officieel vanaf 29 mei 1995. 

Vóór 29 mei 1995 hebben wij een groot aantal jaren, als vriendenclub, gespeeld. Wij hebben tot september 2018 altijd in Almelo getraind. Maar, met ingang van september 2018, zijn wij in de sportzaal van `t Aahoes, aan de Albardastraat in Aadorp, komen trainen. Wij trainen hier op de vrijdagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur. De training is uiteraard voor alle (aspirant)leden toegankelijk. De training wordt altijd gezellig met een "derde helft" afgesloten in `t Aahoes. Hoewel onze statuten het toelaten, spelen er bij ons geen dames. Dit is van uit het lange verleden zo gegroeid. In onze statuten is mede opgenomen dat er maximaal 27 leden mogen zijn. Dit hebben we gedaan om de kleinschalige gezelligheid en "ons kent ons" te behouden. Wij spelen met één herenteam in de recreantencompetitie van de Nederlandse Volleybal Bond. Wij spelen in de hoogste (A) klasse recreanten van het district Twente. Iedereen die wil, dus ieder lid, speelt competitie, niet alleen de besten. Gezelligheid staat voorop hoewel winnen altijd leuk is natuurlijk. 

Er is plaats voor nieuwe leden! 
Wij draaien de vereniging “kostendekkend”, de contributie is daardoor laag en bedraagt slechts € 12,50 per maand, dus daar hoef je het niet voor te laten. En wil je niet gelijk lid worden... bij ons kun je 1 maand gratis op proef meespelen. 

Voor meer informatie kun je gewoon op de trainingsavond komen, contact opnemen met onze secretaris op telefoonnummer 06-46118654 óf mailen naar  info@rvvdecombinatie.nl óf kijk op de website  www.rvvdecombinatie.nl óf onze op onze facebookpagina.
 

 
  
Gloednieuw sportaanbod voor kinderen in Aadorp: Trixxs!
Tennisvereniging ATV De Molenhoek start in maart 2019 met een gloednieuw sportaanbod voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar, genaamd Trixxs. Trixxs is hét overkoepelende beweegprogramma voor kinderen, ontwikkeld door sportkoepel NOC*NSF. Een Trixxs-les bevat altijd verschillende vormen van bewegen, zoals rollen, gooien, springen en stoeien. Erg leuk en afwisselend dus! Trixxs is een mooie manier om voor het eerst kennis te maken met sport, maar ook zeer geschikt naast een andere sport, zoals voetbal, te doen.

Waarom Trixxs?
Kinderen scoren tegenwoordig veel slechter op kracht, snelheid, lenigheid en coördinatie dan in de jaren `80. De reden? Kinderen bewegen minder en minder veelzijdig. Trixxs biedt kinderen de kans om te spelen, te ontdekken en te sporten vanuit de beweegvormen van vrijwel alle sporten. En dat is hard nodig, zo blijkt uit verschillende onderzoeken.

Kinderen die van jongs af aan divers spelen en bewegen, ontwikkelen zich razendsnel. Ze worden sneller, krachtiger, leniger en motorisch fitter dan kinderen die te weinig bewegen of kinderen die vanuit één specifieke sport bewegen. Dankzij Trixxs ontdekken ze wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Ze bewegen met veel plezier en kunnen fysiek en mentaal tegen een stootje. Hier hebben kinderen hun hele leven profijt van.

Praktische informatie
Tennisvereniging ATV De Molenhoek biedt in de maanden maart, april en mei 10 Trixxs-lessen aan.
 • Op elke maandagmiddag van 14.45 tot 15.45 uur
 • Op de tennisbanen van ATV De Molenhoek
 • Aangeboden door een sportprofessional
 • Voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud
 • Deelnemers krijgen een uniek Trixxs-shirt
 • Totale kosten per deelnemer: €50
 • Eerste les: maandag 4 maart 2019
 • Aanmelden vóór 10 februari via www.atvdemolenhoek.nl
 

 
  
Kom kennismaken op zaterdag 26 januari
Verschillende organisaties die in Aadorp actief zijn, gemeente, politie, woningstichting Beter Wonen, ZorgAccent, hebben sinds vorig jaar een nieuwe contactpersoon. Deze mensen willen zich graag samen aan de Aadorpers voorstellen. Dat doen we op zaterdag 26 januari a.s. onder het genot van een kop koffie en een plak krentewegge. Met een busje staan we van 10.00 tot 11.00 uur bij het speeltuintje aan de Molenhoek, en van 11.30 tot 12.30 op de hoek van de Wilgenstraat en Berkenlaan. Kom bij ons langs voor een praatje, we willen graag van u horen wat er in Aadorp leeft.

Wijkagent: Martijn van Lubek
Wijkregisseur Beter Wonen: Elske Alberts
Wijkverpleegkundige: Ingeborg Bergevoet
Stadsdeelcoördinator gemeente Almelo: Marcel Pullen

 

 
  
Pannenkoekendag 23 juni
Kom ook een Pannenkoek eten!

Op zaterdag 23 juni in `t Aahoes is iedereen van harte welkom vanaf 15.30 uur voor een heerlijke pannenkoek. Ze zijn er naturel, maar ook met appel, kaas, spek en rozijnen. Het wordt een feestelijke middag met een springkussen en muziek van DJ Niels Kulpe. 

Tot zaterdag!

 

 
  
Bijeenkomst voor 65-plussers
Zes studenten van de opleiding bos- en natuurbeheer aan de hogeschool Van Hall Larenstein nodigen u van harte uit op 4 juni in het Aahoes. De studenten hebben een opdracht gekregen van Sportbedrijf Almelo om samen met 65-plussers uit Aadorp een buitenruimte te ontwerpen. Er moet meer ruimte komen voor sociale contacten en beweging onder 65-plussers, het ASV`57 is daar een geschikte locatie voor.

U bent van harte uitgenodigd op 4 juni in het Aahoes. De bijeenkomst begint om 14.00 uur, de studenten gaan samen met u nadenken over het ontwerp onder het genot van zelfgemaakte hapjes en drankjes. Vervolgens eindigen we met een spelletjesronde of een wandeling door Aadorp. We zijn rond 16.15 klaar. Als u minder tijd heeft is het geen probleem om eerder te vertrekken.

Graag zien we op 4 juni! Bij vragen of opmerkingen, neem gerust contact op met studente Naomi : 06-28442331

 

 
  
Koningsdag 2018... wat was je mooi!
Wat zijn wij TROTS met HOOFDLETTERS dat Aadorp Oranje kleurde! Een fris windje met af en toe een kleine zonnestraal! Wie had hier op durven hopen met het weer van de afgelopen dagen in ons hoofd.

Deze dag werd bijzonder door alle hulp en deelname van zoveel mooie en hartelijke mensen! De vlag werd gehesen, het Wilhelmus klonk door de speakers! De blozende wangetjes van veel kindjes, de gezelligheid en sfeer op de Koningsmarkt met mooie deelnemende kramen. De jeugd in de weer met voetbal, tennis, ponyrijden, schminken en zoveel meer! De muziek van Alwie, Danielle en Niels.. Oftewel... teveel om op te noemen! Hartelijk dank aan jullie allemaal! Bedankt voor jullie bezoek en gezellige ZIJN! De positieve woorden en topreacties! Vol enthousiasme, inzet, gedrevenheid en plezier hebben wij dit met elkaar kunnen bereiken! Het werd een TOPdag! Een dag met een koninklijk gouden Aadorps randje! Nogmaals fijn dat jullie er allemaal waren! De foto`s van deze dag kunt u hier bekijken.

Een Oranje groet, 
Anja, Marjolein, Marga, Liesbeth, Jolanda, Angelique en Claudia 
 

 
  
Succesvolle MBO 1 Entreeopleiding van start in september
Nooit een kans gehad om een diploma te behalen? SIZ Twente en het ROC van Twente bieden die kans nu!

De Stichting Informele Zorg Twente start in september 2018  samen met het ROC van Twente een nieuw leerjaar voor de eenjarige MBO 1 entree opleiding. Deze opleiding is geschikt voor iedereen die nog geen diploma heeft en zijn of haar kansen op de arbeidsmarkt wil vergroten. De opleiding bestaat uit 16 uur stage in de praktijk en daarnaast 6 uur per week les op het ROC van Twente.  Wie zich voor deze opleiding aanmeldt bij SIZ Twente, kiest automatisch voor het profiel “Dienstverlening en Zorg”. Voor de praktijk wordt de student ingezet bij een mantelzorger die ingeschreven is bij de Stichting Informele Zorg Twente.

De theorielessen  worden aangeboden bij het ROC van Twente,  de opleidingskosten worden door SIZ Twente vergoed. Begeleiding door een vaste contactpersoon op school en een professionele mantelzorgconsulent/praktijkbegeleider bij SIZ Twente.  Als je de opleiding met goed resultaat hebt afgerond, ontvang je een MBO-diploma op niveau 1.

De opleiding start september 2018 en wordt vooraf gegaan door een intakegesprek. De intakegesprekken vinden plaats in mei en juni.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stichting Informele Zorg Twente:  Jacquelien ter Beek: 085-7731720 of per mail: j.terbeek@siztwente.nl

Ben jij die serieuze kandidaat? Grijp dan die kans en neem contact op!

 

 
  
Dodenherdenking op 4 mei
In Aadorp wordt op 4 mei de jaarlijke dodenherdenking gehouden op de plaats waar de herdenkingsboom staat, aan het eind van de Bruglaan. De herdenking is van 18.30 uur tot ongeveer 19.15. uur.

Net over het fietsbruggetje, aan het einde van de Bruglaan, staat sinds 2005 een herdenkingsboom met gedenksteen, geplant door bewoners van wie de woning in brand is geschoten in de gevechten van april 1945.

Vanaf 18.30 uur start de inloop voor de herdenking. Aadorpse muzikanten zullen enkele koralen spelen. De herdenking begint om 18.45 uur.
Er wordt een toespraak gehouden en er worden kransen gelegd namens de Aadorpse bevolking en de leerlingen van de Tweeklank.
Twee leerlingen dragen een gedicht voor. Na `The Last Post` zijn we twee minuten stil. Vervolgens zingen we het Wilhelmus. Er kunnen bloemen gelegd worden. Er is gelegenheid om te zitten.

De organisatie is in handen van de Werkgroep 4 mei Aadorp

Namens de werkgroep 4 mei Betsie Dogger


 

 
  
Uitslag gemeenteraadsverkiezingen
Kiesgerechtigden: 1205
Uitgebrachte stemmen: 673 
Opkomst: 55,8%
Ongeldig: 1 

Partij stemmen

 1 Lokaal Almelo Samen 102
 2 CDA 103
 3 Democraten `66 27
 4 Partij van de Arbeid 66
 5 Socialistische Partij 39
 6 VVD 114
 7 Christen Unie 78
 8 Partij Vrij Almelo 43
 9 Almelo Centraal 11
 10 Leefbaar Almelo 13
 11 Groen Links 19
 12 Partij voor de Vrijheid 35
 13Minimapartij  7
 14 Lijst Ḉete 2
 15 Democraten Nu 13

Uitslag Referendum

 Voor 336 stemmen
 Tegen 279 stemmen
 Blanco 15 stemmen
 Ongeldig 2 stemmen


 

 
  
Uitslag Specsavers actie
Beste mensen op 7 december heeft Specsavers goede doelen actie de uitslag bekend gemaakt.
Door jullie stemmen zijn wij wel in de top drie gekomen, maar helaas zijn wij niet de winnaar geworden. Allemaal hartelijk dank voor jullie stemmen.
 
IJsclub “Wintervreugd “Aadorp.

 

 
  
Stem op Wintervreugd!
IJsclub Wintervreugd heeft zich aangemeld bij Specsavers goede doelen actie. Helpt u de ijsclub door te stemmen?

De verlichting bij de ijsbaan is meer dan dertig jaar oud en moest nodig vervangen worden, maar dat was een flinke investering. Als er geen ijs ligt, willen wij graag met onze leden en kinderen naar de kunstijsbaan in Enschede, maar helaas is daar nu geen geld voor. Daarom hebben wij een beroep gedaan op stichting SPECSAVERS steunt goede doelen, zodat wij onze leden weer een plezierige winter kunnen bezorgen.
Nu vragen wij aan u om te stemmen op SPECSAVERS steunt goede doelen. Dit kunt u doen van 23 november tot en met 29 november via deze link.

 

 
  
Mijande Wonen draagt haar woningen over aan Beter Wonen
Mijande Wonen draagt op 1 december 2017 al haar 106 woningen in Aadorp over aan woningcorporatie Beter Wonen uit Almelo. ‘We maken deze keuze omdat het grootste gedeelte van onze woningen in een ander werkgebied ligt, namelijk in de gemeente Twenterand en Dinkelland. Aadorp valt onder de gemeente Almelo. Beter Wonen is een woningcorporatie uit Almelo en kan daardoor beter de belangen van huurders uit Aadorp behartigen`, licht Peter Zuithof, directeur-bestuurder van Mijande Wonen toe.

‘Voor Beter Wonen past deze overname in de keuze om vooral verhuurder te zijn van woningen in Almelo` , aldus Peter van der Hout, directeur-bestuurder van Beter Wonen. Beter Wonen wil zich actief inzetten om wonen in de wijken en buurten van Almelo aantrekkelijk te maken. Deze woningen van Mijande Wonen passen goed bij het bezit van Beter Wonen. Door de overname kunnen de corporaties borgen dat de woningen beschikbaar blijven voor de verhuur aan de doelgroep van de corporaties.

Wat betekent dat voor de huurders
Beter Wonen is net als Mijande Wonen een sociale verhuurder. De lopende huurcontracten neemt Beter Wonen Almelo dan ook ongewijzigd over. Een aantal praktische zaken verandert wel. Daarover zijn de betreffende huurders dinsdagavond 7 november tijdens een informatiebijeenkomst in het Aahoes in Aadorp geïnformeerd. 

Informatiebijeenkomst 7 november 
De bijeenkomst werd goed bezocht. Bewoners hadden veel vragen en waren kritisch over de overdacht van de woningen door Mijande Wonen aan Beter Wonen. Peter Zuithof, directeur-bestuurder van Mijande Wonen, lichtte tijdens de bijeenkomst de keuze voor de overdracht aan Beter Wonen toe. Er was ruimte voor alle vragen. Verder konden huurders kennismaken met de medewerkers van Beter Wonen en ontvingen zij praktische informatie.

Over Mijnde Wonen
Mijande Wonen is een ambitieuze, maatschappelijk betrokken woningcorporatie. Onze missie en passie is ‘Samen te bouwen aan Dorpskracht`. Dit doen wij samen met onze samenwerkingspartners én bewoners. Wij staan dicht bij onze huurders en stimuleren en faciliteren het wonen in de dorpen en de kleinere woonkernen. 

Over Beter Wonen
Beter Wonen staat voor goed en betaalbaar wonen in Almelo voor mensen die hier zelf niet in kunnen voorzien. Ons logo is tevens onze missie, wij werken aan beter wonen voor onze huurders. Dat doen wij samen met onze maatschappelijke partners en actieve huurders.


(bron: DeltaFM)

 

 
  
Herfst en regen bij IKC de OPmaat
De peuterspeelzaal, kinderopvang, buitenschoolse opvang en de basisschool zijn onderdeel van het Intergraal Kind Centrum `De OPmaat`. Gedurende het schooljaar werken alle kinderen die naar locatie Acacialaan gaan met dezelfde thema`s. Zo werken we samen aan een doorgaande lijn binnen het IKC.  De inhoud van de thema`s en het niveau waarop het thema vorm krijgt, verschilt wel. 

Op maandagochtend 30 oktober hadden we een activiteit rondom het thema Herfst / Regen. Samen met heel veel ouders reden we naar een bos aan de weg van Almelo naar Tubbergen. Tijdens een wandeling werden er veel materialen bekeken en in tassen gestopt. Onderweg kwamen we langs een mooi huisje, waar de kinderen wat te drinken kregen en om te eten…… een eikel! Gelukkig was er voldoende tijd om met takken te slepen of in een (bijna droge) sloot te springen, glijden. Na een uurtje wandelen, spelen en verzamelen vertrok de hele stoet weer naar school. Na een korte speelpauze, waarin er voor de ouders koffie met wat lekker was, kon een begin gemaakt worden met het knutselen. 

De meegenomen materialen waren inmiddels uitgezocht en met deze materialen hebben we gezamenlijk mini-boompjes als versiering voor de school gemaakt. De peuters maakten de stam, groep 1 knipte de takken op de juiste lengte en in groep 2 werd er druk bladeren geregen. Samengevoegd een mooi mini-boompje. Een hele leuke ochtend waarvan we genoten hebben. Heel veel dank aan alle ouders die deze ochtend mogelijk gemaakt hebben. 
 

 
  
Halloween in het Aahoes
Op dinsdag 31 oktober dolen de griezels weer door ons dorp, het is dan Halloween. Vorig jaar was het in een aantal straten in Aadorp een waar griezelfestijn! Er liepen vele groepen kinderen door het dorp, om elkaar, maar ook de dorpelingen het stuipen op het lijf te jagen. Verkleed als spoken, heksen en andere griezels komen ze op Halloweenavond wellicht ook bij U aan de deur. We hopen dat het dit jaar ook weer zo`n succes wordt en het zou leuk zijn als er meerdere straten meedoen aan dit griezelfeest.

Dit jaar houden we het griezelfestijn op veler verzoek een uurtje korter (van 18.00 uur - 20.00 uur) maar dit is een richtlijn. Als het kaarsje niet meer aan is in de vensterbank, dan is het feestje daar afgelopen.
Kom ook naar het Aahoes, daar wordt een Griezel Gala georganiseerd.
 • Voor alle monsters en griezels tot 7 jaar wordt er voorgelezen Iedereen kent vast Daan en de Twentse tuintrollen nog? Op Halloween avond van 18.00 uur tot 19.00 uur beleeft Daan opnieuw een spannend en leuk avontuur ‘de Aadorpse Witte Wieven` wordt voorgelezen door Saskia Poel. Dit is in de serre van het Aahoes waar we het niet te griezelig hebben gemaakt.
 • Er zal chocolademelk zijn voor de kinderen.
 • Verder is er een Horror Train aanwezig en zullen er diverse theatergroepen rondlopen.
 • In het Aahoes kan je een leuke portretfoto van jezelf in je griezeligste kostuum laten maken.
Iedereen is van harte welkom, het Griezel Gala is vanaf 18.00 uur in het Aahoes en voor alle leeftijden.
Veel griezel plezier toegewenst!

 

 
  
Feestelijke heropening Aahoes
Op vrijdag 22 september wordt het Aahoes heropend.
Vanaf 19.30 uur gaan de deuren open. Om 20.00 uur zal burgemeester Arjen Gerritsen de officiële opening verrichten. Wethouder Javier Cornelissen ontkurkt de champagne zodat we allemaal kunnen proosten op het vernieuwde Aahoes. Vrijdagavond is er een gezellige feestavond met muziek van een dj voor jong en oud.

Meer informatie over het Aahoes lees je hier.


 

 
  
Brocante Markt bij het Hans Flietstrahuisje
Stichting Omnia Fieri organiseert op zaterdag 30 september een Brocante Markt. Het is dan mogelijk om in het huis rond te kijken en vragen te stellen aan de zus van Hans die daar ook opgroeide. Er zijn verschillende dingen te koop, denk aan de vele boeken en spullen van Hans. Er is ook de mogelijkheid voor koffie, thee en iets lekkers.

De opbrengst gebruikt de stichting om haar doelstelling om het huisje naar het Veenmuseum in Vriezenveen te verhuizen te bereiken. U bent allen van harte welkom van 13.00 tot 20.00 uur aan de Berkenlaan 9.
 

 
  
Het huisje van Hans Flietstra
In de jaren dertig zijn in Aadorp door de heer Kamphuis diverse woningen gebouwd. Vaak kleine eenvoudige huisjes waar vroeger hele gezinnen in woonden. In de Berkenlaan staat nog een huisje in originele staat; het huisje van Hans Flietstra. De Stichting Omnia Fieri wil dit huisje verplaatsen naar het Veenmuseum aan de Paterswal in Vriezenveen en op deze plek een generatiewoning bouwen. De woning zal bestaan uit vier appartementen en twee gemeenschappelijke ruimtes. Deze ruimtes zullen een sociale functie krijgen voor leeftijds- en dorpsgenoten van de bewoners.

Het verleden
In de jaren dertig van de vorige eeuw krijgt Aadorp vorm. De Peppellaan, Kerkweg, Wilgenstraat en Berkenlaan worden aangelegd en er worden percelen gemaakt in verschillende grootte. Op de kavels bouwt Kamphuis eenvoudige vrijstaande arbeiderswoningen. Stenen huizen die behoorlijk degelijk zijn in vergelijking met de plaggenhutten die op dat moment ook nog gebouwd worden. De huizen werden gekocht door mensen uit verschillende delen van het land. In 1930 was de woning aan de Berkenlaan 9 klaar voor de familie Flietstra. Het gezin woonde er met in totaal negen kinderen. Zoon Hans bleef altijd in het huis wonen, tot hij in 2015 noodgedwongen naar een verzorgingshuis verhuisde. Op 31 december 2016 is hij overleden. Het huis heeft hij nagelaten aan  de door hem zelf opgerichte Stichting Omnia Fieri.

Het heden
In veel Aadorpse huizen is nog de karakteristieke vorm terug te zien van de oude woningen. Het huis aan de Berkenlaan 9 is de enige woning uit die tijd die nog in originele staat verkeert. Wie het huis binnenstapt, doet een stap terug in de tijd. Stichting Omnia Fieri wil dit bijzondere huis bewaren en delen met belangstellenden. Door het hele huis te verplaatsen naar het Veenmuseum kan de woning worden opengesteld voor publiek. Iedereen kan zo een kijkje kan nemen in het Aadorp van weleer.  

De toekomst
Op de vrijgekomen kavel wil de Stichting Omnia Fieri een kleinschalig appartementencomplex realiseren waar oudere en jonge mensen onder één dak kunnen wonen.
Door seniorenwoningen te combineren met appartementen voor jongere mensen, kan een moderne vorm van noaberschap ontstaan tussen de buren. Hierdoor kunnen de oudere bewoners langer zelfstandig blijven wonen. De gemeenschappelijke ruimtes krijgen een open karakter en worden opengesteld voor activiteiten van leeftijdsgenoten en dorpsbewoners.

Stichting Omnia Fieri
De Stichting Omnia Fieri is opgericht om de oude woning te verplaatsen naar het Veenmuseum en op de vrijgekomen kavel een generatiewoning  te realiseren.
Meer informatie over de stichting kunt u vinden op de website www.stichtingomniafieri.org.
 

 
  
High Beer in het Aahoes
Zin in een lekker biertje? Dan kun je op vrijdag 23 juni terecht in het Aahoes!

De werkgroep Aadorp Actief organiseert die avond samen met Bierbrouwerij de Mommeriete een High Beer. Je kunt vijf lekkere speciaal biertjes proeven, en er wordt gezorgd voor diverse hapjes bij de biertjes. Gezellig? Reserveer dan voor 21 juni een plekje door een mail te sturen naar aadorpactief@gmail.com. De prijs is 19,50 euro per persoon. Er is plek voor 60 personen. 
 

 
  
Foto`s Avondvierdaagse Aadorp 2017
Er zijn weer prachtige foto`s gemaakt van de Avondvierdaagse. Deze zijn te vinden op de website: www.avondvierdaagse-aadorp.nl.

Sportieve groet, 3 E`s
Stichting Avondvierdaagse Aadorp
 

 
  
Aadorp Actief
Aadorp actief is een nieuwe werkgroep die is opgezet naar aanleiding van alle positieve ontwikkelingen in Aadorp. Het is een werkgroep die Aadorp breed opereert en niet onder de paraplu van `t Aahoes hangt. Nu iedereen zo positief gestemd is en er allerlei acties worden ondernomen willen wij in deze ‘wildgroei` structuur aanbrengen.

NEE !!! Niet met het eigenwijze vingertje maar juist met een open arm en een luisterend oor. Met kennis en hulp kunnen wij iets betekenen in ondersteuning bij het opzetten van activiteiten binnen ons dorp voor u als actieve, positieve bewoner van Aadorp.
Juist om te zorgen dat een op te zetten activiteit nog verder vergroot wordt en niet vast loopt op een eventueel niet aangevraagde/vergeten vergunning of iets dergelijks. Ook willen wij een Aadorp brede agenda gaan opzetten om zo de activiteiten beter op elkaar te kunnen afstemmen en geen/zo weinig mogelijk doublures voorkomen.
Wij willen graag ALLE activiteiten in beeld krijgen en daar waar nodig is de aanvrager adviseren en helpen met contacten leggen met diverse instanties. Het is wenselijk dat elke activiteit via een aanvraag bij deze commissie een weg gaat vinden in de wereld van vergunningen, subsidies, aandachtspunten, vrijwilligers enz. enz.
Wij hebben nu al een vrijwilligers app van meer dan 70 vrijwilligers waar een beroep op gedaan kan worden. En we hebben juiste en korte kanalen bij:
 • de gemeente Almelo;
 • het aanvragen van subsidies;
 • het aanvragen van vergunningen bij diverse instanties;
 • het bestuur van `t Aahoes;
 • het bestuur van het Plaatselijk Belang Aadorp;
 • de diverse werkgroepen binnen Aadorp;
 • de beheerders van www.onsaadorp.nl.
We kunnen voor u een eigen …….@onsaadorp e-mail adres aanmaken.
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot aadorpactief@onsaadorp.nl
   

 

 
  
Restaurant IKC
De peuterspeelzaal, kinderopvang, buitenschoolse opvang en de basisschool zijn onderdeel van het Intergraal Kind Centrum `De OPmaat`. Gedurende het schooljaar werken alle kinderen die naar locatie Acacialaan gaan met dezelfde thema`s. Zo werken we samen aan een doorgaande lijn binnen het IKC. 

De inhoud van de thema`s en het niveau waarop het thema vorm krijgt, verschilt wel. Op donderdagochtend 23 maart hadden we een activiteit rondom het thema Beroepen (De Tweeklank) en Eet Smakelijk! (Kinderopvang en peuterzaal). In `ons` restaurant schrok kokkie dat hij ineens zoveel klanten kreeg. Gelukkig kwam één van de kinderen op het idee dat we wel konden helpen. Hierop ging elke groep aan de slag en werd er én iets lekkers gemaakt én geknutseld voor een leuke aankleding. Dit alles kon mede dankzij de hulp van enkele welwillende ouders.

Na een uurtje flink doorwerken hadden we tafels vol met lekkere gerechten. Van een broodje met kaas/komkommer tot monchoutaart, koekjes en smoothies toe. De kinderen (en begeleiders) hebben ervan gesmuld.Nadat we een poos lekker buiten hadden gespeeld werd de ochtend afgesloten met het gezamenlijk opruimen en afwassen….
 

 
  
Oproep aan alle BHV- en AED hulpverleners
De afgelopen weken zijn ruim veertig personen getraind in het gebruik van de AED. Dat is een hele groep, maar wellicht kan die groep nog groter worden. Daarom roept de AED werkgroep Aadorp alle BHV- en AED-hulpverleners in Aadorp op om zich aan te sluiten.

De trainingen zijn gegeven vanuit SAVE YOUR HEART en in samenwerking met de AED Werkgroep Aadorp, PBA en ASV`57. Alle deelnemers zijn geslaagd en hebben een certificaat ontvangen voor het komende jaar. De 3 AED`s die in Aadorp hangen zijn uiteraard up to date en worden vanuit uw bijdrage uit de PBA contributie onderhouden.
De AED werkgroep Aadorp vraagt om alle BHV/AED hulpverleners die nog niet geregistreerd zijn of gesproken hebben met de werkgroep zich alsnog te melden via aed@onsaadorp.nl. Zo kunnen ook deze hulpverleners worden betrokken bij info en ontwikkelingen rond de AED`s in Aadorp.

AED werkgroep Aadorp
Philip Dhert
Esther Arendshorst
Annelies de Groot
Joop Zomer 

 
  
Meiherdenking bij bevrijdingsboom
Op 4 mei wordt de jaarlijkse 4 meiherdenking gehouden bij de bevrijdingsboom die zich aan het einde van de Bruglaan, net over het fietsbruggetje bevindt. De inloop is om 18.30 uur en de herdenking begint om 18.45 uur. Aadorpse muzikanten zullen passende muziek laten horen. Er wordt een spreker uitgenodigd, tevens zullen kransen en bloemen gelegd worden. Kinderen van de Tweeklank zullen een gedicht voordragen en een krans leggen. Enkele leerlingen helpen ook bij het onderhoud van het monument

Met vriendelijke groet,

Werkgroep 4 mei
 

 
  
Praat mee over toekomst Aadorp
Heeft u ideeën over de toekomst van Aadorp? Kom dan woensdagavond 1 maart naar het Aahoes en praat mee over de toekomst van ons dorp.
De besturen van de plaatselijke verenigingen en stichtingen en de werkgroep Aadorp Breed nodigen alle inwoners van Aadorp uit om hun input te geven om zo samen tot een toekomstvisie voor Aadorp te komen.
De bijeenkomst wordt gehouden in het Aahoes en begint om 20.00 uur.
 

 
  
Aakerk bestaat 25 jaar!
Dinsdag 28 februari is het al weer 25 jaar geleden dat de nieuwe Aakerk aan de Albardastraat in gebruik werd genomen. Waar blijft de tijd!
De oude Aakerk was een prachtig kerkje. Maar ook tochtig, vochtig, koud en op den duur prijzig. Daarom werd destijds besloten tot de sloop van de oude kerk en de bouw van een nieuwe Aakerk.


De nieuwe Aakerk is een ontwerp van architect Daan Kobes, gemeentelid van de Hervormde Kerk in Aadorp. Hij ontwierp deze kerk op basis van het bekende vis-teken, de zogenaamde Ichtus (Grieks voor ‘vis` en bestaande uit de beginletters van Griekse woorden die samen de zin ‘Jezus Christus, Zoon van God, onze Verlosser` vormen).
Op vrijdagavond 28 februari 1992 werd de kerk met een feestelijke kerkdienst in gebruik genomen. Daarom willen we op zondag 26 februari in de ochtenddienst hier dankbaar aandacht aan schenken. De dienst begint om 10.00 uur en daarin zullen de huidige predikant ds. Rob Kranen en zijn voorganger ds. Gerard Kansen voorgaan.
U bent natuurlijk van harte welkom om bij deze dankdienst aanwezig te zijn!
 

 
  
IKC De Opmaat sluit Nationale Voorleesdagen af met opening Bieb op School!
De Nationale Voorleesdagen worden volop gevierd in Aadorp op basisschool De Tweeklank. Vorige week woensdag startten alle groepen met het Nationale Voorleesontbijt. Want of je nu 4 of 12 jaar bent, voorgelezen worden uit je favoriete boek is heerlijk en ook nog eens erg leerzaam. De hele week organiseert de school in samenwerking met de peuterspeelzaal activiteiten, zoals een muzikale workshop rondom het prentenboek ‘De kleine walvis` en worden kinderen voorgelezen door leerlingen, ouders of (groot)ouders. Schrijfster Annet Jacobs was een hele dag op school! De groepen 3 t/m 8 kregen van haar een leerzame en leuke workshop over schrijven en kinderboeken. Na schooltijd was er een signeersessie met de mogelijkheid om één van haar boeken te kopen. 

Als klap op de vuurpijl wordt donderdag 2 februari de ‘Bieb op School` geopend in samenwerking met de bibliotheek Almelo. Op beide locaties van het IKC is een bibliotheek ingericht, waar kinderen, leerkrachten en begeleiders boeken kunnen lenen. Op deze manier beschikt het IKC over een ruim assortiment boeken en kunnen kinderen kiezen uit een veelheid aan boeken. 

Naast de opening van de ‘Bieb op School` krijgt Aadorp ook twee afhaalpunten voor dorpsbewoners. Voetbalvereniging ASV `57 biedt deze mogelijkheid in hun clubhuis aan en basisschool De Tweeklank richt een afhaalpunt in aan de Acacialaan 1. Aadorpers, die boeken willen lenen, hoeven daarvoor niet meer naar Almelo of Vriezenveen. Online kunnen ze boeken reserveren, die dan naar de gekozen locatie worden gebracht. Voetbalvereniging ASV `57 verzorgt deze service op dinsdagavond en donderdagavond tussen 18.00 en 21.00uur en op zaterdag van 09.00 tot 14.00uur m.u.v. de winter- en zomerstop. Het afhaalpunt van De Tweeklank is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van  08.00 tot 17.00 uur en op woensdag en vrijdag van 08.00 tot 14.00 uur. Tijdens de schoolvakanties gelden gewijzigde tijden.
 

 
  
Schaatspret op ijsbaan Wintervreugd

Dat drie keer scheepsrecht is is nu wel duidelijk, tot drie keer toe was de gehele ijsbaan bevroren. Voor het weekend bereikte het ijs een dikte vijf centimeter, dat was net twee centimeter te kort voor het veilig open stellen van de schaatsbaan. Dagelijks testte de ijsmeester de dikte en is de baan op de vrijdag al sneeuwvrij gemaakt. In het weekend is er de rest van het ijs aangegroeid, het was intussen bijna zeven centimeter. Maar eindelijk op maandag kon er geschaatst worden, zowel `s middags als `s avonds. Helaas was de halve baan berijdbaar, maar wel schaatspret voor jong en oud.


Bekijk hier de actuele openingstijden van de ijsbaan.
Bekijk hier het filmpje van Aavisie


Foto: Miranda de Vries

 

 
  
Help mee als AED-vrijwilliger
In Aadorp hangen drie kasten met AED`s. Een netwerk van vrijwilligers zorgt dat deze AED`s kunnen worden ingezet wanneer iemand een hartstilstand krijgt. De Werkgroep AED Aadorp is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die hierbij willen helpen. In januari geeft de werkgroep uitleg over de AED`s en over wat er van vrijwilligers wordt verwacht. Laat uw hart spreken en word AED-vrijwilliger!

In Nederland krijgt jaarlijks 1 op de 1.000 inwoners een hartstilstand. Bijna 80 procent van alle hartstilstanden vindt plaats in de thuissituatie van het slachtoffer. In Aadorp hangen sinds december 2012 een drietal AED`s. Deze AED`s worden bediend door 35 vrijwillige burgerhulpverleners uit Aadorp. Het alarmeringssysteem dat hiervoor wordt gebruikt heeft de naam HartslagNu. Met dit systeem kunnen de (aangemelde) vrijwillige burgerhulpverleners vanuit de Meldkamer Ambulance worden gealarmeerd als er in Aadorp een melding is van een hartstilstand. Binnen zes minuten moet worden gestart met reanimeren èn, indien nodig, een elektroshock met een AED worden toegediend (defibrilleren). Bij elke minuut uitstel neemt de overlevingskans met 10 procent af.

Training
De 35 vrijwilligers in Aadorp krijgen elk jaar een training om de AED te kunnen bedienen. In de maanden februari en maart vinden deze trainingen altijd plaats in het clubgebouw van ASV`57 (voetbalclub). Deze cursus kost maar 5 euro eigen bijdrage voor de deelnemers. PBA betaalt 7,50 euro per deelnemer mee, en ASV`57 zorgt - naast de koffie en cursusruimte - voor een bijdrage van 2,50 euro per deelnemer.

Help mee!
Wij zijn weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers om dit team te gaan versterken. Wilt u uw naaste familielid, buurman/vrouw ook kunnen helpen tijdens een hartstilstand dan kunt u zich opgeven om een twee uur durende, jaarlijks terug kerende cursus te volgen. Op de website www.hartslagnu.nl is te zien hoe alles in zijn werk gaat en hoe belangrijk het is.
Alleen getrainde vrijwilligers kunnen de pincode krijgen om de AED-kast te openen en zo iemand te helpen bij een hartstilstand. Wilt u weten hoe u mee kan helpen? Neem dan contact op met de Werkgroep AED Aadorp via aed@onsaadorp.nl. U krijgt dan een uitnodiging voor de bijeenkomst in januari.

Werkgroep AED Aadorp

Esther Arendshorst
Philip Dhert
Annelies de Groot
Joop Zomer

 

 
  
Kerstnacht in de Aakerk
Ze zijn er weer: de kraampjes, de winkelafdelingen en de reclameblaadjes waarin kerstartikelen worden aangeprezen en verkocht. Want... het is al weer bijna eind december… Kerstmis! En elk jaar vieren we op de kerstavond ook een kerstnachtdienst in de Aakerk.

We zingen kerstliederen, luisteren naar het kerstverhaal, drinken glühwein of warme chocolade op het plein voor de kerk, bij het licht van vuurkorven en kaarsen. Om uiteindelijk rond middernacht samen, buiten voor de kerk nog het “Ere zij God” in Aadorp te laten horen.
En u begrijpt: dat willen we dit jaar weer doen. Zo mogelijk met nog meer mensen! En dan ook wel heel graag zo veel mogelijk Aadorpers. Want we vieren het ten slotte in uw eigen Aakerk!
Weet dan ook dat u van harte uitgenodigd en welkom bent. Ook al ga je nooit naar de kerk... of slechts zelden... Juist nu is de tijd om te komen, met Kerst, om de geboorte van de Here Jezus te vieren. Samen in Aadorp. Weet dat u en dat jij van harte welkom bent.

Om het Kerstfeest op een heel bijzondere manier te beginnen!

Wanneer? Op zaterdagavond 24 december.
Hoe laat? 22.30 uur.
Waar? In en bij de Aakerk.

We hopen elkaar dan te ontmoeten.
Hartelijke groet,
ds. Rob Kranen.

 

 
  
Jesse Flinkers genomineerd voor de Junior Stadsprijs
Op facebook filtste het bericht al voorbij` `Onze Jesse is genomineerd!`. Op donderdagavond 17 november reikt burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo in NAXT voor de eerste keer de Junior Stadsprijs uit. Dit is een beloning voor kinderen en jongeren die een opvallende bijdrage hebben geleverd aan de Almelose samenleving en wordt eens in de twee jaar uitgereikt.

Jesse is genomineerd in de leeftijdscategorie 8 t/m 12 jaar en is opgegeven door zijn moeder, Sylvia Flinkers-Postema. ‘Ik heb Jesse opgegeven, omdat Jesse het heel moeilijk heeft. Hij wordt nu 9 en realiseert zich nu dat ik alleen maar zieker ga worden betreffende mijn MS en reuma. Jesse is nog zo jong en vindt dit heel erg moeilijk, maar ondanks dat, houdt hij deuren voor mij open, pakt hij de rollator uit de auto en dat allemaal uit eigen initiatief.`

Ondanks dat Jesse niet gewonnen heeft, voelt hij zich geliefd en is de koning te rijk. Hij vindt het bijzonder dat er zoveel mensen voor hem waren. Zijn hele familie, vrienden, kennissen, zijn klas, de juffen, ze waren allemaal voor Jesse gekomen. Wat een feest! Jesse heeft genoten van zijn podiumplaats. En de roos die hij had gekregen gaf hij aan zijn moeder, met de woorden: ‘Dank je, dat je mij hebt opgegeven`.


Foto: Sylvia Flinkers-Postema
 

 
  
Sint in Aadorp gearriveerd
Na lang wachten was het eindelijk zo ver: Sinterklaas zette zaterdag voet aan wal in Aadorp. Na een feestelijke vaartocht door het kanaal ging hij ter hoogte van het Aahoes van boord.

In het Aahoes werd een gezellig feestje gebouwd door Sint en de Pieten en alle kinderen van Aadorp. Al moest er wel even een oplossing gevonden worden voor het probleem dat er van alles was gekrompen. Zelfs Amerigo was piepklein geworden... Gelukkig kwamen de Sint en de Pieten tot een goede oplossing en kon Sint die avond nog allerlei schoentjes vullen. Graag tot volgend jaar Sint!
 

 
  
Wie weet meer over Engels steen?
Ik heb belangstelling voor (streek) geschiedenis en als zodanig maak ik deel uit van de werkgroep Markegrenzen Twente.

Omdat ik me verantwoordelijk voel voor dit specifiek deel van het erfgoed in en rond Almelo ben ik op zoek naar informatie over de zogenaamde Engels steen- of paal (een voormalige grenssteen uit Bentheimer zandsteen). Die stond tot in de jaren tachtig van de vorige eeuw op de grens van het voormalige Ambt Almelo en het Schoutambt Vriezenveen ter hoogte van waar nu van Merksteijn Staalbouw is gevestigd .

Tot die tijd was dat landbouwgrond en ik zou graag willen weten of u kunt achterhalen welke familie dat land in zijn/haar bezit had en voor zover ik heb begrepen is verhuisd met het boeren bedrijf naar Drenthe .

In afwachting van de reactie(s)

Bert Nijkamp
Border 25
7609 XE Almelo
06-51900971

 

 
  
Sinterklaas in Aadorp
Zaterdag 19 november komt Sinterklaas naar Aadorp!

Als alles goed gaat, arriveert hij zaterdag rond 11.00 uur. Kom allemaal om Sinterklaas te verwelkomen!

 

 
  
Prikpost SHO in Aadorp
Om gezond te zijn en te blijven, is soms onderzoek nodig. Met de uitslag van het onderzoek kan uw huisarts of verloskundige bepalen wat er met u aan de hand is en wat de beste behandeling is. Op de prikpost van SHO Centra voor medische diagnostiek in Dorpshoes `t Aahoes in Aadorp kunt u op woensdagochtend zonder afspraak terecht voor bloedafname. 

De locatie aan de Albardastraat 20 is op deze dag geopend van 8.00 uur tot 09.30 uur. Komen deze openingstijden u niet uit of wilt u een afspraak maken voor ander onderzoek bij SHO, zoals echografie, hartfilmpjes of longfunctieonderzoek, en weten waar u terecht kunt? Kijk dan op deze Diagnostiekplanner voor de openingstijden en adressen van alle locaties bij u in de buurt. Vergeet niet het aanvraagformulier van uw huisarts of verloskundige mee te nemen en een geldig identiteitsbewijs. Bent u slecht ter been of is er een andere medische reden waarom u niet naar één van de locaties kunt komen? SHO beschikt over een ervaren en behulpzame Thuisprikservice. Op verzoek van uw huisarts nemen medewerkers van de Thuisprikservice bloed af en verrichten zij eventueel andere onderzoeken bij u thuis. Uw huisarts maakt voor u een afspraak met onze Thuisprikservice. Zelf hoeft u hiervoor niets te doen.

SHO doet er alles aan om het onderzoek zo snel, makkelijk en prettig mogelijk te laten verlopen: ruime openingstijden (voor een aantal locaties ook op zaterdag), korte wachttijden, goede informatie en duidelijke afspraken. Voor meer informatie over de verschillende onderzoeken, locaties en openingstijden kijkt u op de website www.sho.nl 
 

 
  
Wat moet de burgemeester weten van Aadorp?
Arjen Gerritsen is sinds 27 september de burgemeester van Almelo. Hij wil de gemeente graag beter leren kennen, en heeft daarom alle raadsleden gevraagd om hem mee op pad te nemen in de gemeente. Als raadslid uit Aadorp laat ik hem natuurlijk graag ons dorp zien. Wilt u meedenken wat we hem moeten laten zien?

Ik kan de komende maanden een afspraak inplannen met de burgemeester. Zelf zou ik hem graag wat mooie dingen in ons dorp laten zien zoals het nieuwe Integraal Kindcentrum aan de Acacialaan, het Aahoes en het Noaberschaps-project. Weet u nog iets dat de burgemeester niet mag missen? Of wilt u hem iets vertellen? Laat het me weten dan kijk ik of we het in de afspraak mee kunnen nemen. Mail me op marjolein.wessels@gmail.com of bel op 06 - 18 97 73 18.


Marjolein Wessels
Fractievoorzitter PvdA Almelo

 

 
  
Spook mee op Halloween
Op maandag 31 oktober dolen de griezels weer door ons dorp, het is dan Halloween. Vorig jaar was het in een aantal straten in Aadorp een waar griezelfestijn! Er liepen vele groepen kinderen door het dorp, om elkaar, maar ook de dorpelingen het stuipen op het lijf te jagen. Verkleed als spoken, heksen en andere griezels komen ze op Halloweenavond wellicht ook bij U aan de deur.

We hopen dat het dit jaar ook weer zo`n succes wordt en het zou leuk zijn als er meerdere straten meedoen aan dit griezelfeest. Als je als Aadorper mee wilt doen denk dan aan het volgende:

• Zet een kaarsje aan in je vensterbank, dan komen de griezels bij U op bezoek....
• Zorg voor een grote hoeveelheid snoep, chips of ander lekkers
• Maak het bij de voordeur griezelig, het is niet verplicht maar wel veel leuker!
• Misschien kun je meerdere buren vragen mee te doen
• Een vuurkorf, ranja, chocolademelk, etc. wordt ook zeer op prijs gesteld…
• We griezelen van 18.00 tot 20.00 uur.

Heel veel griezelplezier toegewenst!
 

 
  
Doe mee met Paadjesdag!
Beste  Aadorpers,

Het wordt voor gemeentes steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen. Ook de gemeente Almelo ontkomt hier niet aan en steeds meer taken, die vanouds tot hun werkzaamheden hoorden, worden niet meer uitgevoerd. Hierdoor gaat ook het onderhoud van bijvoorbeeld de wandelpaden achteruit. Om deze niet te laten verslonzen hebben we een initiatief bedacht: ‘Paadjesdag!`, dat niet alleen beoogt de wandelpaden om Aadorp in stand te houden, maar tegelijk ook de saamhorigheid te stimuleren.

Op zaterdag 8 oktober aanstaande willen we graag samen met jullie de wandelpaadjes om Aadorp onderhouden en als we klaar zijn gezellig met elkaar ‘doorborrelen` en kijken of we deze activiteit een jaarlijks karakter kunnen geven. In eerste instantie denken we alleen aan snoeiwerk. Vele handen maken licht werk, dus als velen meedoen, is het werk zo gepiept. Het is in ieders belang dus kom helpen. Wij rekenen op een grote opkomst!

Het zou fijn zijn als het thuisfront de werkers wil ondersteunen met thee/koffie en een plak cake of zoiets.

Daarnaast zijn we met de gemeente en andere betrokken instanties in overleg om eenmalig materialen te leveren, zoals puin en gravel om paden te versterken en (modder-) kuilen op te vullen en enkele hekjes. De werkzaamheden  zouden samen met ons gedaan kunnen worden. We hopen dat het ons lukt dit voor elkaar te krijgen. Deze werkzaamheden zullen op een later moment moeten gebeuren.

De Aadorpse wandelpaden zijn onder andere de ‘paarse wandelroute`, het pad langs het spoor van garage ‘De Tunnel` tot aan de Wierdenseweg bij Vriezenveen (‘Het Mooie Paadje`, wel bekend bij de Aadorpse  4daagse wandelaars) en het pad langs het kanaal tot de toegangsweg bij Van Merksteijn.

Als afsluiting willen we een barbecue organiseren. De bedoeling is dat iedereen wat vlees of vis daarvoor meeneemt en natuurlijk is ook het thuisfront welkom. Daarnaast broodjes, zelfgebakken quiche of wat dan ook, wat u maar wilt. Als u wat meer meeneemt dan wat u zelf nodig heeft, is er voor ieder wat wils. Samen werken en samen delen, heerlijk toch? We maken er gewoon een dorpsfeestje van!

Graag horen we van jullie of jullie mee willen doen. Jullie kunnen je opgeven op E-mail adres groeninaadorp@onsaadorp.nl

Hartelijke groet van initiatiefnemer
Marc Ellenbroek - Werkgroep groeninaadorp
Philip Dhert - PBA (Plaatselijk Belang Aadorp)
 

 
  
Buren Boekenruil 2016
Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Dit jaar vieren we op 24 september `Buren-Boekenruil`. 

De Buren-Boekenruil is een evenement voor jong en oud. Kom met je boeken van 16.00 - 17.00 uur naar `t Aahoes om te ruilen, kopen en/of verkopen van je (kinder-) boeken, literatuur en lectuur. Alles kan. De deelname is gratis en iedereen is van harte welkom!

Aanmelden kan via Gerrie Folbert
 

 
  
Programma School- en Dorpsfeest Aadorp
Op 2 en 3 september is het School- en Dorpsfeest, met voor elk wat wils. De organisatie, school en vele vrijwilligers gaan er weer een geweldig festijn van maken.

Vrijdag
Om 10.00 uur gaat het School- en Dorpsfeest geopend van start met het oplaten van ballonnen. Voor de kinderen is er een middag- en avondprogramma en overnachting. `s Avonds is er een gezellige avond met een verloting, een barbecue en natuurlijk de nieuwe muziek van coverband Melrose.

Zaterdag
Voor de kinderen die hebben overnacht, is er een gezamenlijk ontbijt. De Albardatraat wordt afgezet voor de gezellige braderie waar ruim 40 kramen staan en waar de vis verkocht zal worden door onze `burgermeester`. Voor de kinderen is er genoeg vermaak op de springkussens, draaimolen, etc. `s Avonds een gezellige Hollandse avond op het terras, met een live-optreden van een Harry Tienstra en DJ, het traditionele vogelschieten én een extra verloting.

De Westerhoeve Express zal op beide dagen met de kinderen door Aadorp rijden.

Voor vragen over het aanmelden voor de overnachting, de braderie of overige kunt u deze per mail stellen via zomerfeesten@gmail.com

 

 
  
Uitstapje naar de Sahara met het IKC
De peuters van peuterzaal SKA Acacialaan, kinderdagverblijf `Eigen wijsje` en groep 1 en 2 van de Tweeklank werken dit jaar aan dezelfde thema`s. Naar aanleiding van het thema `water` was er op dinsdag 5 juli deze laatste IKC-activiteit van dit schooljaar.

Met behulp van heel veel ouders reden we in een lange stoet naar de Sahara. De buienradar beloofde tot kwart voor elf droog weer . Voor de kinderen was er naast de enorme zandbak nog meer te doen. Ze konden voetballen, touwtrekken, flessen omgooien en meedoen aan een speurtocht. De grote tent die gemaakt was van oude lakens bleek ook erg in trek. De oudere kinderen vonden een mooie klimboom terwijl een aantal van de jongsten zich prima vermaakten met houtskool van een eerder gemaakt houtvuurtje. Ook voor de inwendige mens werd gezorgd. De buienradar bleek vandaag helemaal te kloppen. Terwijl de eerste druppels vielen werd de boel ingepakt, zodat iedereen om half twaalf weer terug was aan de Acacialaan. Fijn dat zo veel ouders meegingen. Met elkaar hebben we er een leuke ochtend van gemaakt.
 

 
  
Nationale ModderDag 2016
Op 29 juni was het Nationale ModderDag. Op deze dag ontdekten kinderen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent. Ook de kinderen van het IKC De Opmaat (Locatie Acacialaan) deden hieraan mee. De peuters en kleuters hebben heerlijk gespeeld met water, zand en modder. Een feest waarbij nat én vies worden mocht! 

In totaal deden in Nederland 125.000 kinderen mee aan deze bijzondere speeldag. Buitenspelen in een natuurrijke omgeving en spelen met modder is behalve leuk, ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. De Nationale ModderDag is een initiatief van de IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. 
 

 
  
AED daar red je levens mee!
In Nederland krijgt jaarlijks 1 op de 800 tot 1.000 inwoners een hartstilstand. Voor Nederland betekent dit 16.000 á 20.000 slachtoffers per jaar, 325 slachtoffers per week. Uit statistieken blijkt dat dit in 80 procent van de gevallen in de vertrouwelijke huiselijke omgeving gebeurt. De overlevingskansen van een slachtoffer nemen af met 10 procent per minuut. AED`s in de buurt én vrijwilligers die ze kunnen bedienen, zijn dus van levensbelang!

Gelukkig zijn in Aadorp enkele AED`s aanwezig. Onlangs zijn de jaarlijkse opfriscursussen weer gegeven aan de vrijwilligers. De puntjes zijn weer op de i gezet. De AED`s zijn weer gecontroleerd door een gespecialiseerd bedrijf. Alle vrijwilligers zijn weer bereid gevonden om u te redden tijdens een eventuele hartstilstand. Binnenkort wordt weer uitleg geven bij de AED kasten in het dorp door een gediplomeerd IC verpleegkundige uit ons dorp. Bent u geen AED-vrijwilliger, maar wilt u hier wel bij aanwezig zijn? Stuur dan een mailtje naar philip@dhert.info.

Word AED vrijwilliger
Wilt u uw naaste familielid, buurman of buurvrouw kunnen helpen tijdens een hartstilstand? Dan kunt u zich opgeven om een 2 uur durende, jaarlijks terugkerende cursus te volgen. De cursus wordt, tegen een zeer kleine vergoeding van u en verder gesponsord door ASV en PBA, in Aadorp gegeven door een bevoegd persoon. Het is van groot belang dat wij in Aadorp genoeg vrijwilligers hebben en houden om te kunnen reageren tijdens een hartstilstand bij een van de inwoners van Aadorp. Kijk eens op www.hartslagnu.nl  en zie hoe alles in zijn werk gaat en hoe belangrijk het is. Moet u zich eens voorstellen dat er in uw aanwezigheid iemand een hartstilstand krijgt, u wilt helpen, maar bent niet AED bevoegd. Dan kunt u niet efficiënt helpen, want de buitenkast in Aadorp waar de AED hangt blijft gesloten. U hebt immers geen pincode om de kast te openen en de AED eruit te nemen. Laat uw hart spreken en word AED-vrijwilliger! Aanmelden en reacties kunnen per e-mail naar Philip Dhert: philip@dhert.info.
 

 
  
Werk aan het spoor voorjaar 2016
In het voorjaar is hard gewerkt aan het spoor bij Aadorp. De werkzaamheden waren nodig om de verbinding tussen Almelo en Hardenberg te verbeteren. Station Geerdijk is vervallen, het eindstation is niet langer Mariënberg, maar wordt Hardenberg. Daarmee is een betere verbinding gekomen tussen Twente en Drenthe. Jacob Dogger volgde de werkzaamheden en schreef er een verslag over:

De verbinding Almelo-Marienberg is aangepast, station Geerdijk is vervallen, eindstation is nu Hardenberg. De wens van de provincie Overijssel was een betere verbinding tussen Twente en Drente. Dat kostte de provincie 11,2 miljoen + 6,7 miljoen = € 17,2 miljoen. Van de aanliggende gemeentes komt nog eens € 2,5 miljoen. Wat een giga klus. Aanvoeren nieuwe rails, betonliggers, nieuwe stenen. Afvoeren oude rails, bielzen en spoorgrind. Er werd een speciale vernieuwingstrein ingezet, deze is 800 meter lang, hij haalt de bielzen eruit en legt de betonleggers er weer in, ook haalt deze trein de oude rail eruit en legt de nieuwe erin. Het eerste treindeel rijdt op oud spoor en het het achterste deel op nieuw spoor. Er komen twee werktreinen die brengen de bielzen naar de aangekoppelde wagens en de betonliggers brengen ze naar voren in de vernieuwingstrein. Door een ongeluk met de vernieuwingstrein in Daarlerveen, waar een van de werktreinen eraf viel, werkte hier in Aadorp een zelfde soort trein uit Duitsland zodat er geen vertraging optrad. (Gelukkig geen personen gewond!)
Daarna kwam een andere speciale trein die het nieuwe spoor oplichtte en er een kunststof mat onder legde, deze haalde ook het oude grint weg. Dat ging van wagon naar wagon met transportbanden, totdat alle wagons vol waren, dan naar de losplaats.We hebben deze wagons heel wat keren langs zien komen. De trein met blauwe bakken kwam, vol met nieuwe stenen. De man naast de bak heeft een kastje op zijn buik hangen waarmee hij de hoeveelheid en de plaats van de stenen bepaalt: tussen de rail of ernaast. Dan komt er nog een speciale trein, deze pakt de liggers en rail op en trilt daar stenen onder zodat het geheel vlak en op de goede hoogte komt te liggen. Ook de beveiliging is aangepast zodat de trein nu sneller mag rijden. Op de spoorbrug over het Twente-Rijnkanaal zijn kunststof bielzen gebruikt, deze maken minder lawaai.
Je kunt nu elk half uur van Almelo naar Hardenberg v.v. Op de site van Prorail kun je veel informatie vinden.

Nog wat cijfers:
50.000 ton oud spoorgrint afgevoerd
40.000 ton nieuwe stenen
36.000 m. spoorstaaf
34.000 dwarsliggers
16 overwegen vernieuwd
6 wissels vernieuwd
3 perrons aangepast

Voorlopig geen werk meer aan dit spoor.
YouTube:  bettungsreinigungsmachinen Plasser &Theurer Gleisbau, genoeg te vinden op internet!

Jacob Dogger

 

 
  
Succesvol uitstapje Ouderenzorg Aadorp
Op 19 mei werd door de Stichting Ouderenzorg Aadorp een middaguitstapje georganiseerd. De bus, met Gerrit Nijland als chauffeur, bracht hen naar het Cultuurhistorisch Streek- en Handkarren Museum `De Wemme` in Zuidwolde.

De enthousiaste vrijwilligers van `De Wemme` hebben de ouderen rondgeleid. Er zijn vele attributen gezien die te maken hadden met de verschillende ambachten. De grote groep Aadorpers werd opgesplitst, de ene helft bekeek het museum en de andere helft de tingieterij. Op deze manier kreeg iedereen meer ruimte en tijd had om het museum te bekijken. In de gieterij kreeg men een demonstratie en informatie over het gieten van tin. Voor de meesten was dit een onbekend museum en hebben er enorm van kunnen genieten. De middag werd afgesloten met een smakelijk diner in Restaurant Madrid te Vilsteren en tegen 20.30 uur zette Gerrit iedereen weer af bij het Aahoes.
Het is leuk om met allerlei Aadorpers op stap te gaan!
 

 
  
Marco van Heun fietst Giro di Kika
Marco van Heun gaat de uitdaging aan! Maar al te vaak is hij geconfronteerd met kinderkanker in zijn vrienden- en kennissenkring. Hij fietst in zes dagen maar liefst 1000 kilometer! De bekende Giro klassiekers als de Stelvio, Gavia en de gevreesde Monte Zoncolan zijn onderdeel van Giro di KiKa. Aanstaande zaterdag 25 juni is het zover, dan vertrekt zijn `Team-Rens` richting Noord-Italië om op zondag te starten in Bolzano. Het wordt een spectaculaire tocht door de Dolemieten en Zuid-Tirol.

Marco: `Bij één van de kinderen van de schaatsvereniging van onze kinderen, Rens, is vorig jaar een zeldzame kwaadaardige vorm van kanker geconstateerd: het Ewingsarcoom. Hij is op dit moment keihard aan het vechten om zijn ziekte te overwinnen. Samen met zijn vader Richard hebben wij een gemotiveerd `Team-Rens` samengesteld om deel te nemen aan de Giro di Kika, speciaal voor Rens en al zijn lotgenoten.`

Team-Rens bestaat uit elf fietsers (waaronder Marco van Heun) en wordt begeleid door de Aadorpers Mayke Wetering, Arjen Dussee en John Brinkman.

Er is al een flink bedrag bij elkaar, maar voor dit doel is er nooit genoeg. Kika streeft naar 95% kankervrij in 2025. Daar is veel geld voor nodig voor onderzoek. Steun daarom Marco van Heun en Team-Rens om hun doel én dat van KiKa te bereiken. Alvast heel hartelijk dank!  

Voor het actief volgen en aanmoedigen van Team-Rens, volgt u deze Facebookpagina.

 

 
  
Grote opkomst dodenherdenking
Jaarlijks op 4 mei worden in Nederland de gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog herdacht tijdens de Nationale Dodenherdenking. 

Ook in Aadorp werd onder grote belangstelling het monument bezocht en een minuut stilte in acht genomen. Er werd een toespraak gehouden, een krans gelegd en een lied gezongen. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Aadorpse muzikanten die het Wilhelmus speelden. Aadorp werd op 5 april 1945 door de ‘4th Canadian Armoured Division` bevrijd. 


Foto`s: Jacob Dogger
 

 
  
Koningkinderdag gaat naar binnen!
De weersvoorspellingen voor Koningsdag zien er niet best uit; het wordt koud en nat. Maar niet getreurd, zoek de gezelligheid gewoon binnen op bij Koningkinderdag! Alle activiteiten worden verplaatst naar de gymzaal in het Aahoes.

Kinderen die een zakcentje willen verdienen kunnen aan de slag op de rommelmarkt. Verzamel het speelgoed waarmee je niet meer speelt, boeken die je uit hebt en te kleine kleren en verdien zo een leuk bedrag! Natuurlijk kun je ook iets anders bedenken om geld mee te verdienen zoals muziek maken, nagels lakken of haren invlechten. Denk er aan dat je zelf spullen mee moet nemen zoals een stoeltje of deken, een geldbakje of een pet om mee rond te gaan. Je kunt vanaf 9 uur een plekje zoeken en je verkoopplek inrichten.
Bezoekers kunnen vanaf 9.30 uur kijken wat er te zien, te doen en te koop is. Er zijn kinderspelletjes, er is muziek en natuurlijk is er ook voldoende eten en drinken te koop. We maken er binnen een gezellig feestje van!
 

 
  
Pasen met het IKC

De peuters van peuterzaal SKA Acacialaan, kinderdagverblijf `Eigen wijsje` en groep 1 en 2 van `de Tweeklank` werken dit jaar aan dezelfde thema`s. Naar aanleiding van het thema `Pasen` was er op dinsdag 22 maart de derde IKC-activiteit van dit schooljaar. 

De kinderen zijn deze ochtend gezamenlijk begonnen in het gymlokaal waar ze eerst de paashazen hebben verwelkomd. Daarna hebben de kinderen in groepjes verschillende activiteiten gedaan. Zo hebben de kinderen onder andere geknutseld, leuke bewegingsspelletjes gedaan, eieren gegeten en eieren gezocht met de paashazen en hebben ze kunnen luisteren naar een leuk verhaal uit een prentenboek.

Aan het einde van de ochtend was er een gezamenlijke afsluiting en kreeg ieder kind een klein presentje. Het was weer een gezellige en geslaagde ochtend! 

 

 
  
Noaberschap Aadorp gaat van start
Op dinsdag 22 maart is het zover. Dan gaat het ‘noaberschapsproject` in Aadorp van start. ‘s Avonds om 19.30 uur komen we met de 22 Aadorps ‘noabers` bij elkaar in ‘t Aahoes om het project “af te trappen".

Nog even kort: wat is dat ‘noaberschapsproject` ook al weer?
Het is een project om er op den duur voor te zorgen dat Aadorp weer een echt dórp gaat worden. Met mensen die elkaar kennen, naar elkaar omzien, er voor elkaar zijn. Juist nu er steeds meer en hard bezuinigd wordt op de zorg voor mensen, raken we als dorpelingen steeds meer op elkaar aangewezen. Dus we willen dat aloude typische Twentse woord ‘noaberschap` weer werkelijk inhoud geven. Op 22 maart gaan we van start, en na die tijd kunt u dan ook een keer een bezoekje van uw ‘noaber` verwachten. Hij of zij komt dan bij u langs om uitleg te geven over hoe dit project werkt en wat u eraan hebt. We hebben Aadorp verdeeld in 22 secties en voor elke sectie hebben we een ‘noaber` gevonden. Binnenkort hopen we deze sectie-indeling en de namen van de ‘noabers` op de site te kunnen vermelden.

Wilt u de 22e ook bij de aftrap van het project aanwezig zijn, bijvoorbeeld om goed geïnformeerd te worden over de hele gang van zaken, dan bent u van harte welkom. Wel graag eerst even opgeven bij de beheerder van ‘t Aahoes, Richard Quick, zodat hij rekening kan houden met uw komst.
 

 
  
Ouder en Kind Gym
Samen sporten met je kind? Dat kan bij de lessen rond het Beweegdiploma! In Aadorp wordt elke vrijdagochtend gegymd met ouder en kind.

De lessen van Ouder en Kind Gym staan in het teken van het Beweegdiploma. Bij deze lessen sporten de peuters samen met hun ouder(s) of verzorger(s) en maken ze samen plezier. De lessen moeten uiteindelijk leiden tot het behalen van een Beweegdiploma.

De Federatie Almelose Gymnastiekverenigingen (FAG) heeft het keurmerk Beweegdiploma van de KNGU ontvangen. Met dit keurmerk wordt gezorgd voor toezicht op het gebruik van juist lesmateriaal, kwaliteit van technisch kader en een regelmatige frequentie van de lessen. Voor het aanbieden van het Beweegdiploma is er een goede samenwerking tussen Sportbedrijf Almelo en FAG Almelo (vertegenwoordigd door Achilles W.I.L.).

In Aadorp worden de lessen gegeven in de speelzaal van IKC De Opmaat aan de Acacialaan op vrijdag van 10.45 tot 11.30 uur. Aanmelden of meer informatie opvragen voor Ouder en Kind Gym kan via s.gerrits@sportbedrijfalmelo.nl. De eerste twee lessen zijn gratis.

 

 
  
Motorritten Aadorp rijdt samen 2016

Hoogste tijd voor de eerste onderhoudsbeurt van dit jaar want de data van de motorritten van Aadorp rijdt samen 2016 zijn gepland!

Zet nu in je agenda:
Openingsrit: 29 mei
Sluitingsrit: 25 september
Motorweekend: 16 en 17 juli

Ben je geïnteresseerd maar is je mailadres nog niet bij de organisatie bekend? Stuur dan s.v.p. je persoonlijke bericht naar aadorprijdtsamen@gmail.com!

Met vriendelijke groet,

De organisatie

 

 
  
Bijeenkomst over toekomst Noordflank
Op woensdag 9 maart houdt Plaatselijk Belang Aadorp een bijeenkomst over de toekomst van de Noordflank. De bijeenkomst wordt gehouden in `t Aahoes en begint om 20.00 uur.

De Noordflank is het gebied tussen het Lateraalkanaal en de Oosterweilandweg. De gemeente heeft hier veel grond in bezit. Dit is aangekocht met het oog op de ontwikkeling van Waterrijk. Nu deze ontwikkeling niet doorgaat, zoekt de gemeente een nieuwe invulling voor het gebied. Er zijn twee partijen die hier belangstelling voor hebben; de provincie Overijssel wil de grond kopen om er agrariërs te vestigen die elders weg moeten voor de ontwikkeling van natuurgebied, en ontwikkelaar 2Open wil de grond kopen om er een dorpsLandgoed van te maken. Dit zou gaan om 240 woningen in een groene omgeving.
2Open en de provincie zijn uitgenodigd om op 9 maart hun visie en beoogde uitwerking op en van de Noordflank weer te geven. Belangstellenden zijn van harte welkom.

 

 
  
Dodenherdenking in Aadorp
Sinds 2005 heeft Aadorp een plek waar de doden van de Tweede Wereldoorlog herdacht worden. Op 4 mei 2016 wordt hier de dodenherdenking gehouden.

De locatie is aan het eind van de Bruglaan: als u de Bruglaan uit fietst komt u over  het fietsbruggetje over de Stouwe. Daar slaat u rechts af , aan uw linkerhand ziet u dan een boom met een steen aan de voet, omzoomd door een buxushaagje. De boom staat ongeveer op de plek waar de hevigste gevechten plaatsvonden toen op 6 april 1945 Aadorp bevrijd werd.
Omdat herdenken voor Aadorpers eigenlijk  iets nieuws is, heeft Plaatselijk Belang Aadorp een oproep gedaan voor het vormen van een plaatselijk comité. De volgende personen vinden herdenken belangrijk en willen zich inzetten voor de jaarlijkse dodenherdenking: Piet Vogelaar, Arlette Fransen, Ali Jalving , Henk Bos, Cor Louwrink en Jacob en Betsie Dogger.

Op 4 mei 2016 wordt de dodenherdenking gehouden.
Voorlopige indeling:
18.30: inloop
18.45: toespraakje/ kranslegging/lied
19.00: een minuut stilte
Afsluiten met gezongen en gespeeld Wilhelmus.

We willen op deze manier de dodenherdenking in Aadorp levend maken en houden. Op de infoborden bij de entree van Aadorp zal de dodenherdenking vermeld worden.
 

 
  
Meidendag in Almelo
Scoop Welzijn houdt ook dit jaar weer een stedelijke meidendag! Deze vindt plaats op zaterdag 9 april in wijkcentrum de Schelf en is bedoeld voor alle meiden van 10 tot en met 14 jaar die in de gemeente Almelo wonen. Ook meiden uit Aadorp zijn dus van harte welkom!
 
Je kunt meedoen aan allerlei leuke workshops, zoals nail-art, je eigen kussensloop pimpen en dans. Je kunt aan 5 verschillende workshops meedoen. De deuren gaan open om 9:45 uur en de eerste workshop start om 10:10 uur.  De meidendag is afgelopen om 16:15 uur en kost €7,50 per persoon. Dit is inclusief lunch en drinken!
 
Wil je ook aanwezig zijn bij deze leuke dag, geef je dan op via www.scoopwelzijn.nl/meidendag. Dit kan van 26 februari t/m 25 maart. 
Er kunnen in totaal 150 meiden meedoen, dus wil je zeker weten dat je er bij kunt zijn, geef je dan zo snel mogelijk op. Opgave is verplicht. Voor meer informatie kun je  een mail sturen naar: meidendag@scoopwelzijn.nl 

 
  
ATV de Molenhoek wint sportstimuleringsprijs
Tennisvereniging ATV de Molenhoek heeft de sportstimuleringsprijs van de gemeente Almelo gewonnen.

Voorzitter Ronald Smit en tennislerares Sandra Veldhuis mochten de prijs vrijdag in de IISPA in ontvangst nemen.
Deze prijs heeft ATV te danken aan de inspanningen die zij hebben geleverd voor hun jeugdbeleid. Zo is er een nieuwe mini-baan neergezet waarop het voor de jeugd makkelijker is het tennisspel onder de knie te krijgen en wordt een all-in abonnement aangeboden waarin lidmaatschap, lessen, leuke toernooitjes en nog veel meer is opgenomen.  Mede door de inzet van de gediplomeerde tennislerares Sandra Veldhuis en de gehele jeugdcommissie, is het aantal jeugdleden explosief gestegen.  Het winnen van de prijs zou een extra stimulans betekenen  voor het doorontwikkelen van het jeugdtennis.
De andere genomineerden waren hardloop- fiets- en wandelevenement Almelo Allee en het Autiteam (voetballen met autisme).
 

 
  
Roos van de PvdA voor klusopa Wim Moelard
Op basisschool de Tweeklank in Aadorp is hij een begrip: klusopa Wim. Hij maakt alles wat kapot is gegaan. Daar zijn ze op school heel blij mee. De PvdA Almelo is trots op dit soort vrijwilligers die enorm behulpzaam zijn. Wim Moelard ontving daarom woensdag 20 januari de roos van de PvdA.

Juf Anna Timmerman van de Tweeklank had op school wat onderzoek gedaan. “Ik vroeg een paar leerlingen ‘wat doet opa Wim?` Ik kreeg daar mooie antwoorden op: Opa Wim is de baas van de school, opa Wim kan alles maken, opa Wim is een soort schoolopa van alle kinderen, opa Wim doet alle klussen die de vrouwen niet kunnen… Ja die rolverdeling, daar moeten we het nog maar eens over hebben… Maar het beeld is duidelijk: opa Wim maakt alles: leeshoeken, speelhuizen, poppenhoeken. Hij repareert alles dat kapot is: van de wipkip tot het werkstoplicht in de klas. Opa Wim kan alles wat wij niet kunnen!” Zijn laatste klus is een groot speelhuis in groep 1, waar de kleuters veel plezier van hebben.
De PvdA Almelo heeft veel waardering voor vrijwilligers die zich op deze manier met enthousiasme inzetten voor de samenleving. Raadslid Marjolein Wessels heeft Wim Moelard hiervoor de roos uitgereikt met een lekkere slagroomtaart.

 

 
  
ATV de Molenhoek genomineerd
Tennisvereniging ATV de Molenhoek hoort bij de laatste drie verenigingen die als club in aanmerking komen voor de sportstimuleringsprijs van Almelo.

Deze nominatie heeft ATV te danken aan de inspanningen die zij hebben geleverd voor hun jeugdbeleid. Zo is er een nieuwe mini-baan neergezet waarop het voor de jeugd makkelijker is het tennisspel onder de knie te krijgen en wordt een all-in abonnement aangeboden waarin lidmaatschap, lessen, leuke toernooitjes en nog veel meer is opgenomen.  Mede door de inzet van de gediplomeerde tennislerares Sandra Veldhuis en de gehele jeugdcommissie, is het aantal jeugdleden explosief gestegen.  Het winnen van de prijs zou een extra stimulans betekenen  voor het doorontwikkelen van het jeugdtennis.
De uitreiking van de prijs vindt plaats op vrijdag 29 januari 2016 om 19.30 uur in topsporthal IISPA tijdens de Almelose Sportverkiezing 2015.
 

 

 
  
Illegale storting van grof vuil

Bij de ondergrondse containers stond donderdag 7 januari wel erg veel rotzooi. Dit ter ergernis van vele Aadorpers. Zelfs de Milieupolitie kwam poolshoogte nemen en hebben de overige containers geïnspecteerd. Er bleek zelfs asbest in de kledingbak te liggen. De boetes voor het illegaal storten zijn niet gering (€ 370,- / € 90,- excl € 9,- administratiekosten). Intussen is het grof vuil door Twente Milieu opgehaald.


Met de milieupas kunnen inwoners van de gemeente Almelo jaarlijks 150 kilo afval gratis wegbrengen. Het tegoed wordt aan het begin van ieder kalenderjaar aangevuld. Het is zelfs mogelijk grof vuil op te laten halen. Hiervoor dient u contact op te nemen met Twente Milieu. Deze zijn bereikbaar op werkdagen (van 8.00 - 17.00 uur) op het telefoonnummer 0900 - 85 20 111 (€ 0,05 p.m.). Meer informatie kunt u vinden op Twente Milieu.

 

 
  
Alzheimercafé 11 januari
Een Alzheimer café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familie en vrienden. Zij kunnen mensen ontmoeten die in de zelfde situatie verkeren. Ook hulpverleners zijn van harte welkom. De gasten praten in een gemoedelijke sfeer, met elkaar over dingen die zij mee maken en wisselen informatie uit, over dementie.

Op deze avonden proberen deskundigen en vrijwilligers mensen met dementie, hun familie en mantelzorgers te ondersteunen; hun vragen te beantwoorden en adviezen te geven. Iedereen die belangstelling heeft, is van harte welkom

De zaal is open vanaf 19:00 uur.  Aanvang: 19:30 uur en eindigt om 21:00 uur.  
De bijeenkomst is in het restaurant van Buurstede, Roskamstraat 5 te Almelo. 
 

 
  
Gaslek in de Dennenlaan
Op oudejaarsdag is er een gaslek ontstaan in de Dennenlaan. Het lek ontstond nadat er zwaar vuurwerk in een rioolput was gegooid, uit een straatkolk langs de weg borrelde het gas omhoog.

De buurtbewoners stonden, traditiegetrouw, op straat oliebollen te bakken. Bij het aansteken van een terrasheater rook men een gaslucht. Deze lucht bleek niet afkomstig te zijn van de heater maar uit een straatkolk. De alarmdienst is hierop direct ingeschakeld en kwam snel ter plaatse. De straat werd afgezet door de brandweer die tevens metingen hebben verricht. Ook een adviseur gevaarlijke stoffen en de politie waren ter plaatse. Gelukkig was er geen explosiegevaar en de Cogas heeft inmiddels het lek gedicht.
 

 
  
Eve Vos wint prijsvraag ZorgAccent
Op de kerstmarkt stond in de kraam van ZorgAccent een grote vaas vol kleine flesjes antibacteriële vloeistof. Wie het juiste aantal raad, heeft de hoofdprijs gewonnen. Eve Vos wist het juiste aantal (70 stuks) en ontving een levensgrote kop van een ijsbeer. Blijer konden ze haar niet maken.

(Foto: Cornelie de Ruiter)
 

 
  
Geen papierdienst in december
In de maand december wordt het oud papier NIET opgehaald op 26 december, want dan is het 2e Kerstdag. Het oud papier wordt opgehaald op zaterdag 2 januari 2016. 

Zaterdag 30 januari is de laatste zaterdag van de maand en dan kunt u het papier weer aan de straat zetten.

De Oudpapierbrigade wenst u Prettige Feestdagen!
 

 
  
Kerst met IKC
De peuters van peuterzaal SKA Acacialaan en kinderdagverblijf `Eigen wijsje` werken dit jaar aan dezelfde thema`s. Naar aanleiding van het thema `kerst` was er op donderdag 10 december de tweede IKC-activiteit van dit schooljaar. 

We zijn deze ochtend gezamenlijk begonnen in het gymlokaal waarna we in 4 groepen aan de verschillende activiteiten konden meedoen. Aan het einde van de ochtend had ieder kind een mooi kerstbakje gemaakt. Tijdens een kerstspeurtocht rondom de school, hebben de kinderen sterren gevolgd. Onderweg kwamen ze beelden tegen van personages uit het kerstverhaal van Dick Bruna. Bij elk beeld was een gedicht te lezen. Op het plein stonden vuurkorven en konden (groot-)ouders en kinderen marshmallows roosteren en wat lekkers drinken. 
Wij willen alle (groot-)ouders die hebben meegeholpen hartelijk danken voor hun inzet. Jullie hulp wordt zeer gewaardeerd! Mede dankzij jullie was het een gezellige en geslaagde ochtend! 

Met vriendelijke groet,
Team IKC en De OPmaat
 

 
  
iWorkspace helpt een goed idee verder
Heeft u een goed idee dat een maatschappelijk belang dient? En zou u wel wat hulp kunnen gebruiken bij het realiseren van dat idee?  Dan is iWorkspace Almelo er voor u!  iWorkspace is een initiatief van Arcon om burgers verder te helpen door middel van kennis, coaching en andere vormen van praktische ondersteuning. iWorkspace loopt inmiddels al in 12 Overijsselse gemeenten.

Steeds opnieuw blijkt dat er tal van ideeën leven bij burgers voor het realiseren van initiatieven of verbeteringen ten behoeve van de eigen leefomgeving, maar dat er allerlei drempels zijn om ze ook daadwerkelijk ten uitvoer te brengen. Aan de andere kant zijn er juist mensen die over de vaardigheden, kennis, tijd of mogelijkheden beschikken om hierbij te kunnen helpen. iWorkspace zorgt ervoor dat deze mensen bij elkaar komen, zodat ideeën daadwerkelijk kunnen worden gerealiseerd.

Uitgangspunt: het idee is en blijft van de initiatiefnemer!  iWorkspace is er om te verbinden, te coachen en te ondersteunen. iWorkspace Almelo wordt uitgevoerd in samenwerking met de Bibliotheek Almelo.

iWorkspace Almelo is, behalve naar nieuwe initiatieven, ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers om te helpen bij het realiseren van ideeën. U kunt ons voor beide bereiken door een email met uw contactgegevens te sturen aan almelo@iworkspace.nl

 

 
  
Aadorpse kerstmarkt wordt groter en groter.

In en rond dorpshuis `t Aahoes wordt op 11 december van 16.00 tot 21.00 uur de jaarlijkse Aadorpse kerstmarkt gehouden. De sfeervolle marktkraampjes staan om de metershoge kerstboom uitgestald; het oogt allemaal zo gezellig dat we zeer veel bezoekers verwachten dit jaar. 


Onder het mystieke geluid van midwinterhoorns kan er lekker gesnuffeld worden tussen allerlei leuke trendy kerstspulletjes of geproefd worden van heerlijke wijnen, poffertjes, oliebollen, broodjes hamburger en natuurlijk snert. Tussendoor treed het 50-koppig viswijvenkoor de Schellevissen uit Almelo op; een koor dat als geen ander in staat is om een geweldige sfeer te creëren.  De Aakerk opent wederom haar deuren voor publiek: er is een expositie, een Sing-inn, een kinderactiviteit en een orgelconcert. Al met wordt het een bruisende bedoening. Waar een klein dorpje al niet groot in kan zijn.

 

 
  
Sinterklaas in Aadorp
Het ging niet vanzelf, maar hij is er! Sinterklaas kwam zaterdag 21 november met zijn pieten naar Aadorp.

De sluis werkte niet mee, dus een aankomst met de boot zat er dit jaar niet in. Gelukkig zijn de Aadorpers behulpzaam en kon Sint met alle Pieten in de bus worden gezet om zo toch in Aadorp aan te komen. In `t Aahoes was ondertussen alles gereed voor een Sinterklaasfeest. Dus dat werd zingen, dansen en gek doen! Met dank aan de inzet van vele vrijwilligers werd het een geweldig feest voor alle kinderen in Aadorp.
 

 
  
Baggerwerkzaamheden bij de brug
Het baggeren van het kanaal is nog niet helemaal klaar. In een klein deel van het kanaal komt mogelijk nog munitie uit de Tweede Wereldoorlog voor. Onder speciale condities wordt er rond de brug gebaggerd.

De werkzaamheden zullen plaatsvinden van 16 t/m 27 november. Tijdens de baggerwerkzaamheden kan er zowel voor de scheepvaart als voor het landverkeer enige hinder ontstaan, maar deze is beperkt van omvang.
 

 
  
Brand in bovenwoning Eikenlaan
In de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 november heeft de brandweer uit Almelo en Vriezenveen moeten uitrukken naar de Eikenlaan. Door kortsluiting van een elektrische deken ontstond brand in een slaapkamer op de bovenverdieping van een woning.

De brand was al snel meester. De brandweerlieden hebben de spullen, die brand hebben gevat, naar buiten gegooid, waarna deze werden afgeblust. De schade is beperkt gebleven tot de bovenverdieping. De bewoners van de woning zijn door het ambulancepersoneel onderzocht en is een kind voor licht letsel ter plekke behandeld.

Advies: rol bij het opbergen de elektrische deken op, en maak de vouwen niet te scherp. De bedrading kan hierdoor beschadigen en dat kan dan kortsluiting veroorzaken.


(Foto: Floris Kayim)
 

 
  
Gerard Hondebrink erevoorzitter ASV `57
Gerard Hondebrink heeft donderdagavond 6 november in de ledenvergadering afscheid genomen als voorzitter van ASV 57. Daarbij is hij benoemd tot erevoorzitter van de voetbalvereniging. De nieuwe voorzitter van de club is nu Patrick Vollenbroek.

Hondebrink was ruim 26 jaar bestuurslid waarvan hij 19 jaar als voorzitter heeft gefungeerd. Het bestuur looft hem vanwege zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen. Gerard heeft van ASV `57 weer een gezonde vereniging gemaakt, zowel in financieel opzicht als wat betreft het ledental. Door dit beleid telt de vereniging nu 350 leden. Ook zijn vrouw Bettie is in de bloemetjes gezet, zij heeft haar man al die jaren moeten afstaan aan de vereniging.

 

 
  
Dankdag: dankbaardag
Woensdag 4 november hebben de leerlingen en collega`s van Basisschool de Tweeklank, Dankdag gevierd. De christelijke kinderen gingen `s morgens eerst naar de Aakerk voor een kinderdienst, die verzorgt werd door Dominee R. Kranen.

De ouderraad van De Tweeklank heeft van het meegebrachte fruit en lekkers prachtige bakjes gemaakt. Die hebben de leerlingen rondgebracht in Aadorp aan zieke en bejaarde mensen of mensen die een opkikkertje kunnen gebruiken. Zo leren de leerlingen over delen en omzien met elkaar. 


(foto: Julian Tijhof)

 

 
  
Halloween in Aadorp
Aanstaande zaterdag 31 oktober wordt ons dorp een spookdorp. Het is weer Halloween. Een Amerikaanse fenomeen dat ook hier steeds meer voeten in de aarde krijgt. Zowel in Aadorp als Aadorp-West is het griezelen geblazen. Er staat namelijk heel wat te gebeuren. Er zijn vele gezinnen die iets `in petto` hebben en het extra spannend gaan maken. Natuurlijk gaat iedereen verkleed als spoken, heksen en andere griezels. Op zoek naar een brandende kaars om daar aan te kunnen bellen.... Durf jij het aan?

Als je als Aadorper mee wilt doen, denk dan aan het volgende:
- Zorg voor een grote hoeveelheid snoep, chips of ander lekkers. 
- Zet een kaarsje aan in je vensterbank, want alleen bij deze mensen wordt aangebeld.
- Maak het bij de voordeur griezelig, het is niet verplicht maar wel veel leuker!
- Misschien kun je meerdere buren vragen mee te doen. 
- Het wordt voor de Aadorpse kinderen georganiseerd.
- Een vuurkorf,  ranja, chocolademelk, etc. wordt ook zeer op prijs gesteld…

Heel veel griezelplezier toegewenst!


 

 
  
Herstelwerkzaamheden spoortunnel
In verband met de herstelwerkzaamheden aan de bestrating en de kolken, is de spoortunnel aan de Bruglaan in de week van 19 t/m 23 oktober afgesloten.

In deze week zal de Iepenweg de in- en uitgaande route van de wijk worden. Hiervoor zal de beweegbare paal deze week uit staan, dit ook in verband met de eventuele hulpdiensten. 
Indien er vragen zijn kunt u contact opnemen met de Gemeente Almelo, telefoonnummer 0546-54111 en vragen naar de heer C. Borninkhof (opdrachtgever) of bij geen gehoor de heer V. Groener (technische uitvoering). Voor vragen omtrent de uitvoering kunt u zich wenden tot de heer L. Lansink (REEF Infra) telefoonnummer 06-26432864.
 

 
  
Prinses Margriet bezoekt mantelzorgers en zorgmedewerkers
ZorgAccent Wijkverpleging in Aadorp kreeg vanmiddag hoog bezoek. Niemand minder dan prinses Margriet kwam een kijkje nemen.

Tijdens het werkbezoek sprak de prinses met de cliënten van de zorgorganisatie en mantelzorgers. Ook ontmoette de prinses de directeur, een huisarts en een aantal medewerkers van het bedrijf. Ze besprak met hen onder meer de nieuwe aanpak van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de transitie naar wijkgericht werken in zelfsturende teams. 

Volgens ZorgAccent zijn de cliënten erg tevreden over de nieuwe aanpak. De zorgaanbieder heeft meerdere vestigingen in Salland en Twente.


(Bron: RTV Oost)

 

 
  
Terugblik motorrit Aadorp rijdt samen, 13-09-2015

Motorrijden, onze lust en ons leven zouden wij bijna zeggen.

Als enthousiaste motorrijders organiseren wij al vanaf 2013  twee motorritten per jaar; een voorjaarsrit in mei en een najaarsrit in september. Dit jaar zijn wij in mei richting Drenthe gereden. Het was een prachtige rit van 175 km met droog, zelfs zonnig weer.

Om zoveel mogelijk motorrijders uit Aadorp te bereiken, hebben wij onze motoren tentoongesteld op de braderie van Aadorp, diverse mailtjes verstuurd, een huis-aan-huis-flyer rondgebracht, extra meldingen gemaakt via Facebook en de ‘tam tam` in Aadorp aan het werk gezet. Dit resulteerde in een opkomst van 17 motorrijders met een aantal duo passagiers in totaal 22 personen. Een geweldige opkomst!

Het verzamelpunt was, zoals altijd, bij ‘t Aahoes waar wij een gratis kopje koffie aangeboden krijgen door de fam. Quick. Na een korte uitleg van de voorrijder vertrokken wij om 10.30 uur. De rit ging deze keer richting Salland. Via mooie binnendoorwegen kwamen wij na ongeveer 90 minuten rijden bij de eerste stop in Boerhaar; heerlijk koffie met appelpunt gesnoept.

Na een vervolg van ruim een uur de volgende stop in Raalte om de inwendige mens te voorzien van een kleine lunch. Mooie locatie bij Tivoli. Helaas was er niet genoeg tijd om het American Motorcycle museum te bezoeken. Tijdens het laatste stuk richting Aadorp over de Nijverdalse berg werd de lucht steeds dreigender met donkere wolken. De voorrijder heeft de beslissing genomen om vanuit Holten rechtstreeks terug naar Aadorp te rijden. Droog, voldaan en vooral veilig kwam iedereen in het Aahoes aan waar nog een drankje werd gedronken ter afscheid. Wij kijken terug op een mooie motordag met een geweldige opkomst. Op het moment van het schrijven van dit stukje (daags na deze motorrit) regent het pijpenstelen dus wij hebben wel heel veel geluk gehad met de mooie zomerse zondag.

26 en 27 september organiseren wij een tweedaagse rit richting het Teutoburgerwald. Wij hebben een route uitgezet van ruim 250 km per dag en een geweldig hotel geboekt met veel éénpersoons- kamers zodat de snurkende motorrijders een goede nachtrust hebben op hun eigen kamer. Hopelijk blijft het deze twee dagen droog en gaan wij een enorm gezellig weekend tegemoet.

De organisatie

 

Philip Dhert

Arjen Plaggenmarsch

Herma de Rooij

 

Voor meer informatie: mail naar aadorprijdtsamen@gmail.com

 

 
  
Gesloten Darttoernooi Aadorp
Op vrijdag 16 oktober 2015 wordt er een darttoernooi georganiseerd. Dit toernooi is alleen voor diegenen die in Aadorp woont, een connectie ( lid is, sponsor is, o.i.d. ) heeft met een Aadorpse vereniging.

Inschrijfgeld bedraagt  € 5,- p.p.
Inschrijfgeld is prijzengeld en voor de winnaar is er nog een mooie wisselbeker.
Voor diegenen die een 180-er gooit is er een gratis consumptie (max. 2).
Voor de hoogste finish is er een extra prijs.

Vooraf inschrijven kan via:
Adriaan Dooren 06-51441421
Robin Gerrits 06-39122901
Quick `t Aahoes 0546-862961

Locatie: Quick `t Aahoes, Albardastraat 20 te Aadorp.
Aanvang: 19.30 uur, inschrijven kan nog tot 19.15 uur.
 

 
  
27 september Burenbingodag
Binnenkort is het nationale burendag. Hier in Aadorp wordt het op zondag 27 september gevierd. Met zoveel leuke buren, hebben we in ons dorp helemaal een goede reden om dit feestje mee te vieren. Alle Aadorpers worden daarom van harte uitgenodigd om samen, onder het genot van een oer-Hollandse bitterbal, begeleid door een paar Hollandse muziekkrakers, het altijd gezellige BINGOSPEL met ons te spelen.

Je koopt aan de kassa een kaart voor maar één Euro en maakt kans op fantastische prijzen! Vergeet je buren niet uit te nodigen! Let op: bij de verkoop van de eerste 50 bingo kaarten krijgt u een gratis drankje (geen alcohol). Wees er op tijd bij. Maar er is meer te doen, de crea-buren-boom wordt gemaakt en onthuld, er is een springkussen en heel veel Hollandse muziek. Een écht Aadorps feestje. De organisatie is in handen van Gerrie, Nanda, Ali, Sylvia en Saskia. De bingospreker is Jan Schipper. De BingoBurendag is een feest voor jong en oud! Hier moet je bij zijn!

Voor de Bingo zoekt de organisatie nog wel leuke prijzen. Als er bedrijven zijn die graag iets willen doneren, graag! Maar misschien heeft u ook nog wel iets (in de kelder) staan wat hiervoor geschikt is. Hiervoor kunt u contact opnemen met Gerrie Folbert
Aanvang 14.00-17.00 uur, locatie dorpshuis `t Aahoes.
 

 
  
Marjolein Wessels (PvdA) terug in de gemeenteraad
Als gevolg van de verlenging van het ziekteverlof van Fulya Uysal, zal Marjolein Wessels 16 weken lang terugkeren in de gemeenteraad van Almelo. Marjolein zal haar volledige portefeuille overnemen. 

Op 1 september is Marjolein formeel geïnstalleerd in de gemeenteraad. In haar portefeuille zit onder andere jeugd, cultuur, wonen en publiekszaken. De komende periode zullen er pittige politieke discussies gevoerd moeten worden in aanloop naar de begroting voor volgend jaar. Ook wil men de zichtbaarheid van de partij verder vergroten. 

Marjolein: ‘Hoewel het altijd jammer is als collega`s met ziekteverlof moeten, heb ik wel zin om me op deze manier weer in te kunnen zetten voor de inwoners van de gemeente Almelo!``

De ervaring die Marjolein meeneemt kunnen ze hierbij goed gebruiken. In de periode van 2010 tot 2014 is ze ook al raadslid geweest voor de PvdA. Door het verminderde aantal zetels van de verkiezingen in 2014, werd haar positie niet verlengd. 
Voor vragen kunt u haar bereiken op telefoonummer 06 189 77 318 of mailen naar marjolein.wessels@gmail.com
 

 
  
Dorpsoverleg, Noaberschop in Aadorp

Het Noaberschop, een Twents woord waarmee bedoeld wordt dat Noaberschop elkaar met raad en daad bijstaan wanneer dat nodig is. Helaas is het daar de laatste jaren de klad in gekomen. Dit is ook te merken in ons ‘dorp aan de Aa`. Hier speelde Noaberschop altijd een belangrijke rol. Door de uitbreiding van het dorp en de verandering van de maatschappij zijn de mensen veel meer op zichzelf gericht dan vroeger. 


Vanuit de landelijke overheid wordt er steeds meer bezuinigd op de zorg. Veel zorgverantwoordelijkheden zijn overgeheveld naar de plaatselijke overheid, waardoor ons Aadorp onder de gemeente Almelo valt. De Wet Maatschappelijke Ondersteuning verplicht hierdoor de burgers om steeds vaker te zoeken naar eigen middelen om voor elkaar te zorgen. Daardoor zijn we genoodzaakt om elkaar weer te zien en oog te krijgen voor elkaars behoeften. Het Noaberschop zal in Aadorp weer een vooraanstaande plaats moeten krijgen. 


Dit is al langer de wens van het Plaatselijk Belang, de Visiegroep, Stichting Gemeenschapscentrum `t Aahoes, de Aakerk en anderen om Aadorp weer uit te laten groeien tot een écht dorp. Een plaats waar men elkaar kent, waar oog is voor elkaar en waar het Noaberschop weer écht Noaberschop is. Intussen is er overleg gepleegd met een een afvaardiging van het sociale wijkteam en van Zorgaccent. Dit resulteerde tot een voorstel dat we graag aan alle inwoners van Aadorp willen voorleggen en bespreken. 


Op dinsdagavond 13 oktober is iedereen van harte welkom in de Aakerk aan de Albardastraat 14. Vanaf om 19.30 uur gaan de deuren open en is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij  een kopje koffie of thee. De informatie begint om 20.00 uur. Het gaat om vergaande plannen waaraan een ieder zijn of haar steen(tje) kan bijdragen. U bent onmisbaar en van harte welkom!


Deze avond wordt georganiseerd door het Plaatselijk Belang Aadorp, Visiegroep Aadorp, Evenementengroep Aadorp, Stichting Gemeenschapscentrum ‘t Aahoes, Hervormde Kerk Aadorp, Zorgaccent, Sociaal Wijkteam Almelo en Stichting Ouderenwerk Aadorp.


 

 
  
Nieuwe school en IKC officieel geopend
Met het doorknippen van een lint heeft wethouder Claudio Bruggink de nieuwe school De Tweeklank en Integraal Kindcentrum De Opmaat officieel geopend. De kinderen hebben er al een week op school opzitten, maar nu mochten ook andere belangstellenden komen kijken.

Met veel vrolijke geluiden kwamen de kinderen van de school, de peuterspeelzaal en de kinderopvang het schoolplein aan de Acacialaan oplopen. Zij werden ontvangen door een plein vol ouders, omwonenden en samenwerkingspartners van de school en het kindcentrum. Na een paar korte toespraken werd het logo van de Opmaat onthuld. Toen het lint was doorgeknipt was de weg vrij voor alle belangstellenden om de school te bekijken.

In de locatie aan de Acacialaan zitten de groepen 1 en 2 van De Tweeklank. Ook zit hier de kinderopvang, de buitenschoolse opvang en de peuterspeelzaal. De kinderopvang en BSO maakten ook hun nieuwe naam bekend: zij veranderen van de Blokkendoos naar Eigen Wijsje. Hiermee passen ze mooi bij de andere muzikale namen!

Aan de Albardastraat zitten de kinderen van groep 3 tot en met 8 van de Tweeklank.
 

 
  
School- en Dorpsfeest van start
Met het oplaten van een heleboel ballonnen is vrijdagochtend het School- en Dorpsfeest Aadorp van start gegaan. De leerlingen van de Tweeklank lieten de ballonnen op, in de hoop dat ze naar verre bestemmingen zouden vliegen. Daarna konden de kinderen meedoen aan een heel spelletjesparcours.

Voor de allerkleinsten, groep 1 en 2, was er een springkussen, een draaimolen en ze konden geschminkt worden. De grotere kinderen konden zich uitleven op een spelletjesparcours met onder andere ballengooien, zaklopen en voor de oudste kinderen een grote waterbaan. Om het feest compleet te maken kregen alle kinderen patat en frikandellen.

Kijk voor meer informatie op de facebookpagina http://www.facebook.com/aadorpsezomerfeesten
 

 
  
Puzzeltocht zonnige start voor de Tweeklank
Woensdag 19 augustus liepen er hele families door Aadorp te speuren. Ze waren op zoek naar letters voor de puzzeltocht van de Tweeklank. Op deze manier maakte de nieuwe school een zonnige start van het jaar, waarbij ouders en kinderen gezellig met elkaar konden kennismaken. De puzzeltocht werd druk bezocht en vormde zo een goede start voor de nieuwe school.

Overal in Aadorp hingen letters, waarmee uiteindelijk de zin `Jij in de wereld en de wereld in jou` kon worden gevormd; het motto van de Tweeklank. Ook moesten onderweg de totale leeftijd van alle leerkrachten van de Tweeklank worden geraden en moest worden geschat hoeveel krijtjes in de glazen pot zaten. En wie dan ook nog de hele weg zijn ballon heel en bij zich hield, kon op het schoolplein aan de Acacialaan een lekker ijsje ophalen.
 

 
  
De scholen zijn weer begonnen
U heeft ze vast wel zien hangen: de spandoeken en campagnes van Veilig Verkeer Nederland langs de weg met `De scholen zijn weer begonnen`. Ze vragen automobilisten en andere weggebruikers rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan.

Jaarlijks vallen er nog steeds veel gewonden en overlijden er kinderen naar aanleiding van een verkeersongeval op de route naar school. Veilig Verkeer Nederland zet zich daarom ook dit jaar weer in voor verkeersveiligheid rondom scholen met de campagne "De scholen zijn weer begonnen".

Wees alert
Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Ook lopen en fietsen veel kinderen een nieuwe route naar school. Houd dus rekening met de snelheid en plots overstekende kinderen!
 

 
  
Programma School- en Dorpsfeest Aadorp
Het programma van de zomerfeesten begint al aardig vol te lopen. 2015 staat in het teken van de vernieuwde opzet met als achterliggende gedachte `samen kunnen we meer`. Organisatie en school zijn druk geweest om een mooi programma samen te stellen voor 21 en 22 augustus, met voor elk wat wils. Met hulp van vrijwilligers wordt er een mooi feest van gemaakt!

Programma:
Vrijdag 21 augustus

`s Ochtends worden de School- en Dorpsfeesten geopend door met alle kinderen ballonnen op te laten. Ook zijn er die dag kinderactiviteiten op de school De Tweeklank. Ook `s middags is er voor de kinderen van alles te doen.
`s Avonds is het feest voor kinderen en volwassenen. Kinderen mogen blijven slapen in een grote tent bij het Aahoes. De band Melrose treedt op in de zaal van het Aahoes en op het terras is de barbecue aan.

Zaterdag 22 augustus
Voor de kinderen die zijn blijven slapen begint de dag met een lekker ontbijtje. De middag staat in het teken van braderie rond het Aahoes. `s Avonds is er vogelschieten vanaf het terras. Bij goed weer zijn er buiten optredens van diverse artiesten, bij slecht weer wordt het feest binnen gevierd. Ook zaterdag is er barbecue op het terras.

Wie meer wil weten over het exacte programma en andere nieuwtjes kan op facebook kijken: www.facebook.com/aadorpsezomerfeesten. Vrijwilligers zijn van harte welkom. Wil je mee helpen om er weer een succes van te maken? Stuur een mailtje naar info@quicktaahoes.nl, of kijk op de facebookpagina voor andere contactgegevens.
 

 
  
Nominatie Overijsselse Vrijwilligersprijs 2015

Onze samenleving kan niet zonder vrijwilligers. Bijna een op de drie inwoners van Overijssel is actief als vrijwilliger. Gezamenlijk zetten ze zich voor ongeveer anderhalf miljoen uur per week vrijwillig in. 

Als blijk van waardering voor hun inzet, reikt de provincie Overijssel op vrijdag 6 november voor de zeventiende keerde Vrijwilligersprijs uit. Tot uiterlijk 18 september kunnen alle inwoners van Overijssel hun eigen favoriete vrijwilliger en/of vrijwilligersorganisatie aanmelden voor deze prijs. Nomineren kan op www.ovp2015.nl en is een initiatief van de Provincie Overijssel.

 

 
  
Motorweekend Aadorp rijdt samen, 26 en 27 september
Beste motorrijders van Aadorp,het is al vaker besproken. Nu is de daad dan ook bij het woord gevoegd. Het eerste motorweekend van Aadorp Rijdt Samen staat gepland! Hierbij nodigen wij jullie van harte uit ons te vergezellen op 26 en 27 september aanstaande. 
De route zal ons leiden richting Teutoburgerwald. Wij rijden een route zonder snelweg maar met veel bochten. Het hotel waar we overnachten kost € 35,- p.p. inclusief ontbijt. Er zijn 1- en 2-persoonskamers te boeken. Graag horen wij, in verband met de reserveringen, vóór 19 september, of je meegaat. Aanmelden kan via: aadorprijdtsamen@gmail.com

Met sportieve motorgroet, 

Aadorp Rijdt Samen
Philip Dhert, Arjen Plaggemarsch en Herma de Rooij

 

 
  
Dagmotorrit Aadorp rijdt samen, 13 september
Twee keer per jaar organiseert Aadorp rijdt samen een motorrit voor motorrijders uit Aadorp. De tweede rit dit jaar staat gepland op 13 september aanstaande. Meld je vóór 10 september aan aadorprijdtsamen@gmail.com

 

 
  
Jeugd ruimt zwerfafval
Tijdens een zondagmiddagwandeling langs het kanaal richting Vriezenveen, een mooi stukje natuur overigens, kwam de familie Vos wel erg veel zwerfafval in de bermen tegen. Dit tot ergernis van hun kinderen die vervolgens direct in actie kwamen.

Zwerfafval is al het afval dat op straat of in de natuur rondslingert. Het is daar bewust of onbewust door mensen weggegooid of achtergelaten op plekken die daar niet voor bestemd zijn. De afbraaktijd voor zwerfafval is voor elk materiaal verschillend.

Eve en Finn Vos hebben hun steentje bijgedragen aan een schoner Nederland. Met tuinhandschoenen aan, hebben ze de bermen tot aan het viaduct richting Vriezenveen geruimd. Het resultaat was een volle vuilniszak en een halve ton aan rotzooi. Ze vonden het bijzonder om te zien hoeveel troep mensen om zich heen gooien en vonden dat er veel blikjes lagen (waarvan de afbraaktijd zo`n vijftig jaar is!). Als het aan hen ligt zouden ze het leuk vinden als andere kinderen ook mee zouden willen helpen. Met skelters en een kar is dat altijd leuk!

(Foto`s: Cornelie de Ruiter)
 

 
  
Museumschip door Aadorp
Normaal varen er vrachtschepen en pleziervaartboten, maar op donderdag 9 juli kwam er een heus kasteelschip door de sluis. Bovenop stond zelfs een echt paard en een pony. Een bijzonder moment, waardoor er vele toeschouwers langs de kant stonden te kijken en waardoor het wachten voor de brug geen ergernis werd.

Eerst kwam de sleepboot, daarna was het wachten op Museumschip Kasteel Vlotburg, deze was zo lang (49,95 mtr) dat er zelfs een vergunning voor nodig was om door de sluis te mogen. Gelukkig kregen ze snel groen licht. Op eigen kracht moest het kasteel door de sluis én de brug, waarna de sleepboot hem weer verder trok. De sleper was nodig omdat het omgebouwde schip geen goed zicht voor de schipper geeft. Met zo`n 450 PK en een koninklijke buiging van de matroos, ging het gezelschap op weg naar de Historische Havendagen van Coevorden.

(Foto`s: Marlice Geerlink)
 

 
  
Hond en warm weer
Zoals elk jaar is de zomer weer een jaargetijde met specifieke aandachtspunten voor hondenbezitters. Realiseert u zich dat honden hun warmte moeilijker kwijt kunnen dan wij mensen. Zij hebben slechts hun voetzolen en het hijgen waardoor ze overtollige warmte kwijt kunnen. Oververhitting ligt op de loer en het kan sneller gaan dan u denkt. Een oververhitte hond is gelukkig goed te herkennen, maar daar moet de eigenaar wel op bedacht zijn. Door goed op de hond te letten en door tijdig de eerste verschijnselen (erg hijgen, kwijlen, sloom worden) te herkennen en er naar te handelen kunnen drama`s worden voorkomen.

Wat is er zo slecht aan het in de auto laten van een hond?

Honden achterlaten in auto`s met dit warme weer is levensbedreigend. De temperatuur in de auto kan in een paar minuten razendsnel oplopen. Het gaat niet om voldoende zuurstof maar om de temperatuur, dus ook met raampjes op een kier kan uw hond binnen enkele minuten aan de warmte bezwijken in de opgesloten auto.


Onderneem actie

Is de eigenaar niet in de buurt en ook niet (snel) te lokaliseren, waarschuw dan zo snel mogelijk de politie en de dierenambulance. Mocht dat niets opleveren, dan kunt u een ruitje inslaan om de hond te bevrijden. Een oververhitte hond moet zo snel mogelijk naar een dierenarts. In de tussentijd kunt u proberen het dier zoveel mogelijk te laten afkoelen. Dit gaat het best door een natte laken of handdoek over de hond heen te leggen, en deze steeds te doordrenken met nieuw koel (maar niet ijskoud) water. Gooi niet zomaar een emmer koud water ineens over een oververhitte hond heen, dit kan leiden tot een hartstilstand!


Mag je als passant een ruit inslaan?

Als het echt een kwestie is van leven of dood, kan het inslaan van een ruit om de hond te redden worden gezien als ‘zaakwaarneming`. Dat is een juridische constructie waarbij u optreedt in het belang van een ander. Vergelijk het bijvoorbeeld met het sluiten van een open raam bij de buurman die op vakantie is tijdens extreme regenval.


(Bron: hondenbescherming.nl)

 

 
  
`Is de deur wel op slot?`
Vrijdag 19 juni is op klaarlichte dag ingebroken bij een woning aan de Kastanjelaan. De inbrekers hebben via een openstaand kamerraam, het onderste open weten te krijgen. Er zijn meerdere spullen gestolen uit de woning.

De zon is weer aan het schijnen en dan laten we al gauw de ramen openstaan of trekken we `even snel` de deur achter ons dicht. Gelukkig kunnen al een paar simpele handelingen een inbraak voorkomen. Doe altijd de ramen dicht en de deur op slot, dan kun je tenminste ontspannen deze zomer.

Vijf slimme tips om inbraak te voorkomen:

1. Draai de deur op slot als je weggaat. Trek je de voordeur alleen maar dicht dan kan deze met een creditcard of hard stukje plastic zo open gemaakt worden. Ook wel bekend als de flippermethode.

2. Zorg dat je huis een bewoonde indruk maakt. Laat geen dure spullen in het zicht. Zorg voor een lichtschakelaar of laat licht branden. Bij langere afwezigheid maak afspraken met de buren.

3. Sluit alle ramen als je weggaat. Als een insluiper via een open raam je woning binnen kan komen, heeft hij aan een paar minuten genoeg om je spullen mee te nemen. Doe daarom alle ramen dicht als je weggaat. Ook dak- en wc-raampjes. Zelfs als je maar heel even de deur uit bent.

4. Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten. Een inbreker hoeft dan alleen maar een raampje in te slaan en kan de deur zo van het slot draaien. Of hij boort met een handboor een gaatje in het kozijn om bij de sleutel te kunnen. De zogenaamde gaatjesboormethode.

5. Haal ladders en vuilcontainers zo veel mogelijk weg. Inbrekers proberen vaak via hoger gelegen verdiepingen het huis binnen te komen. Haal daarom alles weg waarlangs een inbreker omhoog kan klimmen. Lukt dat niet, zorg dan voor goede beveiliging op alle ramen en deuren op hoger gelegen verdiepingen.

(Bron: Rijksoverheid) 

 
  
Ruim s.v.p. de ontlasting van uw hond op
Kinderen lopen erdoor of grijpen erin tijdens het spelen. De onwelriekende lucht in de zomer als men langs het kanaal wandelt, is enorm. Beste bewoners, laat de ontlasting van uw hond niet tot last zijn van uw medebewoners en ruim de ontlasting op zodat het voor iedereen een prettige leefomgeving blijft. Bedankt!
 

 
  
Tuincentrum De Aadijk en tennisvereniging ATV Molenhoek slaan handen ineen
De heggen zijn gesnoeid, de sloot uitgebaggerd, overtollig groen verwijderd en binnenkort begint het aanplanten van nieuwe gewassen; het tennispark ATV de Molenhoek wordt stevig onder handen genomen. De eerste aanpassingen zijn gedaan met behulp van de vaste ploeg vrijwilligers, maar nu wordt het nog grondiger aangepakt.

De tennisvereniging, die aan alle kanten bezig is om uit te groeien tot een volwassen club, is enorm blij met het aanbod van Tuincentrum Aadijk om het clubterrein om te toveren tot een visitekaartje van de Aadijk.  Het tuincentrum aan de Almelose weg, dat voornamelijk bekend staat om zijn prachtige biologisch gekweekte hanging baskets, blijkt nog heel wat meer in z`n mars te hebben. Buiten dat ze benaderd kunnen worden als hoveniersbedrijf, zijn ze ook in te huren voor grondverzetwerkzaamheden en verzorgen ze cursussen.
Dat ATV de Molenhoek en Tuincentrum de Aadijk hun handen ineen geslagen hebben, is onderdeel van het masterplan dat de club aan het ontwikkelen is. Voorzitter Ronald Smit licht toe: `Wij zijn onze toekomstvisie op papier aan het zetten en gaan deze in een stappenplan vastleggen. Dat houdt ook in dat we de sponsoring zullen moeten professionaliseren zodat we onze gestelde doelen mede met behulp van lokale ondernemers kunnen behalen. De samenwerking met de Aadijk is een onderdeel hiervan`.
ATV kan volgend seizoen in ieder geval vol trots zijn club presenteren aan de eigen leden maar natuurlijk ook aan alle gasten die de club bezoeken voor toernooien en competities.
 

 
  
Haken in de zon
De eerste zaterdag van de maand, dat betekent aanhaken in `t Aahoes. Zaterdag 6 juni kon dat zelfs op het terras in de zon! En dat was zo gezellig dat er ook een paar mannen aanhaakten. Er zijn al heel wat kilometers gehaakt en we gaan vrolijk verder. Naast het haken van een lange draad zijn we ook bezig met dromenvangers voor in de boom. Het wordt een vrolijk geheel.

Op burendag zelf , 26 september, gaan we er met elkaar een leuk feestje van maken. We gaan de boom voor het Aahoes dus opleuken, maar het zou ook mooi zijn dat we op die dag wat meer activiteiten samen kunnen doen. Zoals bijvoorbeeld wegwijzer borden maken van hout. Misschien voor in dezelfde boom, maar we kunnen ze misschien ook nog elders ophangen. Het is al leuk om deze samen te maken. Wie heeft er nog houten pallets ter beschikking?

En wie heeft er nog andere leuke ideeën? Samen pannenkoeken of poffertjes bakken of iets anders lekkers? Misschien een massale picknick op het grasveld? Wie een goed idee heeft, kan mailen naar Gerrie Folbert, op gerrie5f@gmail.com of een berichtje op de Facebookpagina: burendag Aadorp.


 

 
  
Zonnige avondvierdaagse
De Aadorpse Avondvierdaagse was weer een groot succes. Met prachtig weer werd in de eerste week van juni vier avonden gelopen. Maar liefst 300 wandelaars liepen elke avond 5 kilometer. Zo`n 25 lopers deden mee aan de 10 kilometer.

Het weer zat mee, er is nauwelijks regen gevallen. Wie het nog niet wil vergeten kan op facebook de foto`s nog even bekijken: https://www.facebook.com/pages/Stichting-Avondvierdaagse-Aadorp/1451564341824984?fref=ts. Volgend jaar staat het eerste jubileum op het programma: dan wordt de Avondvierdaagse voor de vijfde keer gelopen.
 

 
  
Inbraak bij IJsclub Wintervreugd
Tussen zondag 24 en dinsdag 26 mei is er in het clubgebouw van de ijsclub ingebroken. Nadat de deur met een koevoet is ontzet, is er gereedschap weggehaald. De politie is inmiddels ingelicht. Nadat donderdagmorgen de boel was opgeruimd, bleek ook de stofzuiger te zijn verdwenen. Intussen is het gebouw, vakkundig, voorzien van een nieuw slot en zijn er verdere aanpassingen gedaan om het de inbrekers moeilijk te maken.

Mocht u iets hebben gezien, meld het aan IJsclub Wintervreugd of aan de politie (0900-8844).
 

 
  
Aadorpse Joke Kwast-Dhert fietsnavigator in Roparun 2015
Zaterdagochtend waren ze al vrij vroeg uit de veren. Joke en Philip Dhert en Ben Hammink. Samen met de Almeloopers, waren ze onderweg naar Hamburg, alwaar het startsein werd gegeven voor de Roparun 2015. Joke fietst, voor de tweede keer, met het team mee als navigator. Haar man Philip rijdt `als motard` met een fotograaf achterop en leggen de run op foto`s vast. Ben Hammink is de chauffeur van de touringcar.

Voor de 7e keer doen de Almeloopers (team 260 en 261) mee met de RopaRun. Elk team bestaat uit acht lopers die ieder gemiddeld 65 kilometer afleggen. Daarnaast bestaat het team ook uit vier fietsers, die ieder zo`n 270 kilometer afleggen. Joke Kwast-Dhert fietst mee in team 260 en komen zondagmiddag en -avond (Eerste Pinksterdag) Almelo binnen. De Almeloopers worden ondersteund door cateraars, koks en fysiotherapeuten. Deze mensen rijden met Ben Hammink mee in de touringcar.

Op Eerste Pinksterdag kwamen ze door Almelo. Ze hebben dan, vanuit Hamburg meer dan 350 kilometer gelopen en hebben na Almelo nog 200 kilometer te gaan naar de finish in Rotterdam. De prestatie is uniek: in 48 uur, in estafette, 530 kilometer, van Hamburg naar de Coolsingel in Rotterdam. Beide teams lopen voor het goede doel: `Palliatieve zorg voor kankerpatiënten`. 

Joke: `Iedereen kent wel mensen dichtbij of wat verder weg die kanker hebben/hebben gehad. In mijn werk als Intensive Care verpleegkundige kom ik regelmatig in aanraking met mensen die kanker hebben. Wat een verschrikkelijke ziekte. Voor hen fiets ik graag de blaren op mijn billen!`

Alle Almeloopers hebben Tweede Pinksterdag de finish op de Coolsingel in Rotterdam gehaald. Een geweldige topprestatie!

Voor meer informatie en/of donaties kunt u kijken op www.almeloopers.nl

Foto`s: boven Joke en Philip Dhert, onder Ben Hammink
 

 
  
Jeugddag Sportvisserij Oost NL
Op Nationale Hengeldag, zaterdag 30 mei, houdt Sportvisserij Oost-Nederland de jaarlijkse jeugddag. Locatie is dit jaar het kanaal Almelo – de Haandrik in Aadorp.

Naast het bomvolle ochtendprogramma met veel visthema`s, hebben we dit jaar een nieuw thema: streetfishing! Specialisten uit de hele regio geven hun beste vistips prijs. `s Middags wordt er een streetfishingwedstrijd georganiseerd en voor de jongere kinderen een viswedstrijd met de vaste stok. Deelname is gratis en voor jeugd tot 18 jaar. Voor lunch en drinken wordt gezorgd.
Wil je nog meedoen? Geef je dan snel op! Kijk op www.sportvisserijoostnederland.nl voor meer informatie.
 

 
  
Zorgmarkt in Zorgpost `t Aahoes
Team Almelo Aadorp Haghoek van ZorgAccent Wijkverpleging houdt op 29 mei in samenwerking met Fysio-Aadorp een zorgmarkt in Zorgpost `t Aahoes in Aadorp. Dezelfde dag kunnen bezoekers ook het nieuwe onderkomen van Team Almelo Aadorp Haghoek bekijken en kennismaken met team.

Vrijdag 29 mei kunnen belangstellenden van 16.00 uur tot 18.30 uur in Zorgpost ‘t Aahoes aan de Albardastraat 21 in Aadorp de zorgmarkt bezoeken, kennismaken met het team wijkverpleging en het nieuwe onderkomen bekijken. Bezoekers kunnen deze dag gratis hun bloeddruk laten meten en zich laten informeren over de veranderingen in de zorg. Ook kunnen zij op de zorgmarkt onder meer informatie krijgen over Hulp bij het Huishouden via Schoonhuis ZorgAccent, uitleen van hulpmiddelen via MediPoint, de Ledenservice en diëtist van ZorgAccent en de fysiotherapiepraktijk Aadorp. Verder zal maaltijdvoorziening en catering Het Streekfornuus ambachtelijk bereide soep serveren. Voor kinderen is er een springkussen.

Inloopspreekuur
Vanaf 3 juni houdt het ZorgAccent Wijkverpleging team Almelo Aadorp Haghoek  wekelijks op woensdag van 11.00 tot 12.00 uur een inloopspreekuur in Zorgpost ‘t Aahoes. Ook buiten dit spreekuur is het team voor vragen bereikbaar op
t 06 12 50 78 47 (van 7.00 tot 23.00 uur) of via almelo.aadorphaghoek@zorgaccent.nl


 

 
  
Aadorp rijdt samen! Meld je nu aan!
Beste motorrijders van Aadorp,

31 mei aanstaande is het weer zover. De eerste motorrit van Aadorp rijdt samen in 2015!

Wij nodigen jullie van harte uit deel te nemen aan een supergezellige, mooie en vooral veilige motorrit. Het belooft weer een geweldige dag te worden met veel gezelligheid, een fantastische route en met goed motorweer (alleen wanneer de weergoden ons goedgezind zijn, gaat de rit door). De route is qua kilometers vergelijkbaar met de vorige tochten (+/- 180 km).

Wij verzamelen om 10.00 uur bij `t Aahoes en vertrekken rond 10.30 uur. Na een koffiemoment, een lunch en opnieuw een koffiemoment verwachten we rond de klok van 16.00 uur weer bij `t Aahoes te zijn om af te sluiten met een drankje (en voor de liefhebbers een hapje). De kosten die deze dag gemaakt worden, zijn voor eigen rekening. 

Bij veel motorrijders is al bekend: wij maken geen onderscheid wie deelneemt of met welke motor deelgenomen wordt. Juist de diversiteit in mensen en motoren vinden wij geweldig. Een voorwaarde is wel dat de motor in goede en vooral veilige staat verkeert. 

M.a.w. motorrijders van Aadorp, breng `jullie maatje` weer in topvorm en meld je voor donderdag 28 mei aan via aadorprijdtsamen@gmail.com! Aanmelding via dit mailadres is noodzakelijk omdat de avond voor de motorrit via de mail gecommuniceerd wordt of de rit daadwerkelijk doorgaat.  

Wij zien jullie aanmelding graag tegemoet!

Met hartelijke groet,


De organisatie
Philip Dhert, Arjen Plaggenmarsch en Herma de Rooij

 

 
  
Heeft u de IKC enquete al ingevuld?
Door de fusie van CBS De Rank, basisschool De Kei en de samenwerking met de kinderopvang en de peuterspeelzaal zijn er veranderingen gekomen in de lestijden. 

Dat vraagt om een verruiming van de opvangmogelijkheden. Door dit beter in kaart te brengen wordt aan de ouders gevraagd de enquete in te vullen en voor 22 mei terug te sturen. Het enquêteformulier kunt u hier downloaden. De uitslag wordt voor de zomervakantie teruggekoppeld. 

Het nieuwe Integraal Kind Centrum (Kinderopvang De Cirkel en SKA Peuterspeelzaal) gaat `IKC De Opmaat` heten. De beide basisscholen gaan na de zomervakantie verder onder `De TweeKlank`.
 

 
  
Autowasactie CBS De Rank
Op vrijdagmiddag 22 mei van13.00 tot 15.00 uur kunt u de auto laten wassen op het schoolplein van CBS De Rank.

De ouders en de ouderraad gaan de kinderen helpen met het wassen van de auto`s. De opbrengst komt volledig ten goede aan het schoolkamp van de kinderen uit groep 6, 7 en 8. De kosten zijn slechts € 5,00 inclusief koffie met wat lekkers.
 

 
  
Wendy`s Hairfashion wordt Haarstudio Ilse
Per 1 juni 2015 wordt de kapsalon van Wendy Jaspers, Wendy`s Hairfashion aan de Bruglaan, overgenomen door Ilse Groothedde- Christiaans onder de naam Haarstudio Ilse.

Acht jaar geleden nam Wendy Jaspers "Kapsalon Ilse Christiaans" in Aadorp over van Ilse Groothedde- Christiaans. Ilse heeft de kapsalon toen vijf jaar in Aadorp gehad, daarna nam Wendy `t over van Ilse, omdat Ilse toen moeder werd van twee kinderen . Nu, precies acht jaar later, op 1 juni, neemt Ilse het weer over van Wendy, zeg maar; terug van weggeweest. Omdat Ilse al een kapsalon in Almelo heeft Haarstudio Ilse, blijft Wendy dinsdags, vrijdagsen zaterdags aan het werk in Aadorp, Ilse zelf werkt de woensdagochtend en donderdag in Aadorp.

 

 
  
Bloemen gelegd bij Herdenkingsboom
Op maandagavond 4 mei, kwamen om 19.00 uur bij de herdenkingsboom aan het einde van de Bruglaan, ongeveer 20 mensen bijeen om voor de gevallenen stil te staan. De bijeenkomst werd begeleid door Jacob Dogger.

Een van de aanwezige jongeren heeft de bloemen bij het monument geplaatst. Het gedicht ‘4 mei` van Paul van Noort werd voorgedragen en de herdenking werd afgesloten met een a cappella gezongen eerste couplet van ons volkslied: het Wilhelmus. Aadorp werd op 5 april 1945 door de ‘4th Canadian Armoured Division` bevrijd.

Voor het blijven bestaan van het monument, hebben zich enkele vrijwilligers gemeld.

(Foto: Betsie Dogger)
 

 
  
Haak aan op 2 mei
Op zaterdag 4 april werd er voor de eerste keer aangehaakt in het Aahoes. In de aanloop naar Burendag proberen we met elkaar een lang snoer te haken dat door Aadorp kan worden opgehangen. De eerste meters zitten er op, maar er is nog een hoop te doen. Zowel voor beginners als gevorderde hakers, dus wie haakt komende zaterdag (2 mei) aan?

Zaterdag 4 april werden de eerste meters gehaakt. En al hakend en kletsend kwamen er goede ideeën voorbij. Waarom niet ook wat anders erbij haken om het interessant te houden? Want alleen maar meters maken is ook wat saai. Na een korte uitleg werden de eerste klavertjes, hartjes en veertjes gehaakt. Ook kijken we of het lukt om een dromenvanger of mandala te haken. Deze kunnen we weer gebruiken als versiering in het kleurige snoer. Maar wie hierbij snel de draad kwijt is, mag ook gewoon komen (vinger)haken. Lekker bezig zijn met een kopje koffie of thee en even gezellig bijkletsen. Op 2 mei gaan we weer aan de slag, vanaf 16.00 uur in het Aahoes. Kom rustig langs, voor elk niveau is er wat te doen!
 

 
  
KoningKinderdag
Een mooie traditie in Aadorp. Op maandag 27 april is het weer zover. Dan vieren we in Aadorp Koningsdag met een rommelmarkt voor de kinderen. Voorgaande jaren was het echt supergezellig en werd het goed bezocht. Ook dit jaar hopen we dat het natuurlijk gezellig druk wordt.

Voor wie is het?
Voor iedereen die een extra zakcentje wil verdienen of zelf graag leuke spulletjes wil kopen, nodig daarom vooral oma`s en opa`s, tante en ooms, vrienden en kennissen uit om te komen shoppen naar leuke gebruikte spulletjes.

Hoe werkt het?
Vanaf 9 uur kan er een plekje uitgezocht worden op het Kerkplein waar je je spullen verkoopt.  Zo kan er een extra zakcentje verdiend worden of kun je je spaardoel eindelijk halen.

Wat kun je  zoal verkopen?

Al je speelgoed waar je niet meer mee speelt, maak er iemand blij mee voor een leuk prijsje. Zelfgemaakte kunst/kleding of de spulletjes uit je kamer waarop je uitgekeken bent, zo kun je met je verdiende geld je kamer een make-over geven of nieuwe kleding kopen. Dvd`s/games die je niet meer speelt, gelezen boeken, tijdschriften, te kleine skates, schaatsen. vraag papa en mama, opa en oma of ze nog mooie spullen hebben die ze niet meer gebruiken.

Tip voor de kids: Vergeet vooral niet om goed te onderhandelen. Soms kan je beter iets verkopen tegen een wat lagere prijs i.p.v. het weer mee te moeten nemen naar huis waar je er toch niets meer mee doet. Neem ook een stoeltje, deken en geldbakje mee. En neem vooral spullen mee die nog in goede staat en goed verkoopbaar zijn, want alles wat je niet verkoopt moet weer mee terug naar huis.

Als je geen zin hebt om met je oude spullen te zitten maar wel graag wat wilt verdienen kun je natuurlijk ook iets leuks verzinnen waarmee je wat geld kunt verdienen. Zoals bv nagels lakken, haar invlechten, muziek maken, een act opvoeren, armbandjes op wens maken etc. verras ons met je originele en leuke ideeën. Vergeet bij het opvoeren van acts vooral niet een pet mee te nemen waar iedereen wat kleingeld in kan gooien. Kinderen jonger dan 8 jaar, alleen onder begeleiding van een volwassene of een oudere broer of zus.

Verder willen we de dag leuker maker door een ‘AADORPS GOT TALENT` toe te voegen bij voldoende deelname. Dus heb je talent als DJ, zanger(es), muzikant, gedichten, comedy of spannende verhalen voordragen, heb je een bijzondere act noem maar op: geef je dan op via de facebookpagina of via onderstaand mailadres.

Dit jaar wordt het evenement muzikaal ondersteund door onze huisband ‘The Rathlers`, met zangeres. Er is een springkussen, en dit jaar voor het eerst: Sla je slag met de Kop van Jut, voor groot en klein. Natuurlijk is ook aan de inwendige mens gedacht en is er volop eten en drinken.

Dus zeg het voort! Dan zien we je allemaal graag maandag 27 april op het kerkplein van Aadorp. Bij slecht weer worden de activiteiten verplaatst naar de gymzaal van Quick `t Aahoes. Voor vragen mail: koningkinderdag@gmail.com
 

 
  
Koninklijke onderscheiding voor Gerard Hondebrink
Vrijdagavond 17 april was het feest in het nieuwe clubgebouw van ASV`57. 
Deze avond kwamen ASV-voorzitter Gerard Hondebrink (62) en zijn vrouw Bettie op het geplande feestje voor de bouwers van de nieuwe kantine. Groot was dan ook zijn verbazing toen plotsklaps vanuit de bestuurskamer zijn gehele familie opdook, zelfs de vader van de voorzitter, één der oprichters van ASV`57 Gerrit Hondebrink (90) was aanwezig. Burgemeester Urlings kwam op bezoek om voorzitter Gerard Hondebrink in het zonnetje te zetten. De 62-jarige voorzitter werd onderscheiden met de titel Lid in de Orde van Oranje Nassau, voor zijn leven lange inzet voor de Aadorpse voetbalclub. Gerard Hondebrink zit al jaren in het bestuur van ASV`57, waarvan sinds 2003 als voorzitter. In 1990 werd hij al lid van verdienste bij de club. Hondebrink was ook de motor achter de bouw van het nieuwe clubhuis.

(Foto: Anja Veneberg-Hondebrink)
 

 
  
Avondvierdaagse 2015
Voor de drie E`s (Evelien Bos, Evelien Wildeboer en Evelien Bijen) is 2015 bijzonder van start gegaan. Op zondag 4 januari  2015 hebben wij onze eerste Winterwandeling georganiseerd en het was een groot succes. We hadden er prachtig weer bij en kijken hier met veel plezier op terug. Voor herhaling vatbaar! En inmiddels zijn de voorbereidingen voor de Avond4daagse Aadorp alweer in volle gang. Heeft u de data al genoteerd? Maandag 1 tot en met donderdag 4 juni 2015!

De start is op maandag 1 juni vanaf 18.00 uur bij het Aahoes. Starten kan tot uiterlijk 19.00 uur.
Er kan 5 of 10 kilometer worden gelopen.
De kosten zijn vier euro bij voorinschrijving of vijf euro aan de start.
Liever één dagje mee lopen? Dat kan tegen een vergoeding van twee euro.
De voorinschrijving is op vrijdag 29 mei van 14.00 tot 16.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur in het Aahoes, of maandag 1 juni bij de start.
Meer informatie is altijd te vinden op de website: www.avondvierdaagse-aadorp.nl

Wie helpt mee?
Geen avondvierdaagse zonder vrijwilligers. Wie helpt mee op 1, 2, 3 en/of 4 avonden met bijvoorbeeld de stempelposten, als verkeersregelaar, EHBO-er, of hulp met opbouwen en afbreken etc. Want zonder veel vrijwilligers kunnen wij de Avond4daagse niet organiseren!
Enthousiast? Geef je op met een mailtje naar evelien.wildeboer@gmail.com
 

 

 
  
Open Tennisdagen ATV de Molenhoek
Altijd al een keer willen tennissen? Kom dan vrijdag 3 april en tennis mee!

Voor de senioren:
is er de gehele dag iemand aanwezig om vragen te beantwoorden en de speciale aanbieding met u door te nemen. Tussen 15.30 en 17.00 uur kunt u zelfs een balletje slaan.

Voor de junioren:
zijn er van 15.30 tot 17.00 uur leuke spelletjes en minitennis.

Volop gezelligheid! Meer informatie kunt u vinden op www.atvdemolenhoek.nl
 

 
  
Bomen snoeien in de Peppellaan
De Peppellaan heeft een heel ander aanzicht gekregen. De platanen in de straat zijn gekandelabeerd. Dat betekent dat ze op een bijzondere manier zijn gesnoeid; de takken zijn afgezaagd waardoor de bomen er uit zien als kandelaars. Of als kapstokken, paasbomen of wat je er maar bij kan bedenken. Goed voor de groei van de plataan en het levert bijzondere plaatjes op!
 

 
  
Haak aan op 4 april

Op zaterdag 4 april starten we met het haken van de lijn voor het burendagproject. Wie haakt er aan? Iedereen kan mee doen tijdens de startmiddag in het Aahoes!

Om een eerste begin te maken met de (kilometers-lange) te haken lijn voor het burendagproject, wordt iedereen uitgenodigd die een haaknaald heeft. Er zijn ook een paar haaknaalden beschikbaar. Op zaterdag 4 april van 16.00 uur tot 17.00 uur gaan we gezellig samen haken in ons Aahoes. Gerrie Folbert neemt de wol mee. Geven jullie het door? Het is tevens bedoeld voor ouderen in Aadorp die wat meer sociaal contact wensen. Wil je dit dan ook delen met je buurman of buurvrouw die geen internet heeft? En je mag natuurlijk ook komen als je wol te doneren hebt!

 

 
  
Open dag ATV de Molenhoek vrijdag 3 april
Ook dit jaar doet ATV de Molenhoek weer mee met de open tennis dagen die door heel het land gehouden worden. Het nieuwe seizoen staat voor de deur en met de ontwikkelingen die binnen onze vereniging gaande zijn, is het een uitgelezen kans om eens te kijken wat wij allemaal als vereniging te bieden hebben. De open dag wordt gehouden op vrijdag 3 april.

Vrijdagmiddag 3 april na de noaberscup wordt onze open dag gehouden met een uitgebreid programma speciaal voor jeugd. Het exacte programma maken we nader bekend door middel van een flyer die huis- aan huis verspreid wordt. Houd de brievenbus dus goed in de gaten. Wij zien er naar uit je te verwelkomen op onze club!

Mocht je die dag niet kunnen, kom dan vrijblijvend een keertje langs:, tennis is leuk en gezond voor jong en oud!

 

 
  
IKC uitstapje naar Dondertman

In het kader van de IKC  samenwerking (Integraal Kindcentrum Aadorp)  werken de kleuters van de basisscholen  De Kei en CBS De Rank, de peuters van de peuterspeelzaal SKA  Albardastraat en het kinderdagverblijf De Blokkendoos dit jaar op diverse momenten met  dezelfde  thema`s. Naar aanleiding van het thema lente / knuffels was er op donderdag 19 maart een uitje naar Kinderboerderij Dondertman in Holten.

Om 8.30 uur was het verzamelen op het kerkplein, waarna een lange stoet met auto`s vertrok richting Holten.  Gelukkig waren er opnieuw veel ouders bereid om mee te gaan. Fantastisch!

Eenmaal op de kinderboerderij konden de ouders en kinderen op zoek naar puzzelstukjes. Een heel gezoek tussen alle dierenverblijven maar gelukkig zijn alle groepen erin geslaagd  alle stukjes van hun puzzel te vinden. Al zoekende kwam men langs alle dieren . Bij veel kinderen was de knuffelschuur favoriet, waar ze  konijnen en cavia`s in een bakje op schoot konden knuffelen.

Naast de vele dieren was er ook een mooie speeltuin. Niet alleen de normale speeltoestellen, maar  ook een springkussen, een skelterbaan en een draaimolen. Ondanks de grijze lucht, zagen we voornamelijk blije kindergezichtjes.

Om 11 uur was het verzamelen en vertrokken we weer richting  Aadorp. Nadat alle kinderen weer op de juiste plek waren afgeleverd, was de ochtend ten einde. Gezien de vele positieve reacties een geslaagd uitje voor groot en klein.

 

 
  
Volop festiviteiten rondom opening clubhuis ASV`57

ASV`57 gaat de komende maanden feestelijk uitpakken rondom de opening van het nieuwe clubhuis.


De voetbalclub houdt op vrijdag 27 maart een officiële opening voor genodigden. Twee weken later, op vrijdag 10 april, volgt een open huis waarbij iedereen welkom is om een kijkje te nemen in het nieuwe clubgebouw aan de Heuveltjeslaan. De bouwers en vrijwilligers die bij de bouw betrokken zijn geweest, worden op vrijdag 17 april bedankt tijdens een ‘grandioze feestavond`. 

Wie denkt dat de festiviteiten daarmee klaar zijn heeft het mis. Op woensdag 29 april komen oud-profs van Heracles Almelo op bezoek. Zij spelen om 19.30 uur een wedstrijd tegen het eerste elftal van de club uit Aadorp. In mei of juni volgt een grote feestavond voor alle ASV-leden. Daarmee komt dan wel een einde aan de openingsfestiviteiten van het clubhuis. Voorzitter Gerard Hondebrink bedankte eerder al de bouwcombinatie en de leden van de club voor hun hulp tijdens de bouw, die negen maanden duurde. Het bouwschema werd gehaald en de uitgaven bleven binnen de geplande begroting.


(Bron: Tubantia)

 

 
  
Britt Rikhof van CBS De Rank wint 1e prijs
Donderdag 12 maart was het feest voor groep 5/6 van CBS De Rank uit Aadorp. Zij werden namelijk verrast door Willem Schortinghuizen van het Nationaal Ouderenfonds met een geweldige prijs: Een schoolreis, samen met de geportretteerde opa`s en oma`s ter waarde van €1.500,00! De groep van juf Karla Jansen heeft in de herfst meegedaan aan het project `Jongeren portretteren Ouderen`.

De leerlingen hebben tijdens een gezellige middag op school hun opa of oma geportretteerd op canvas. Ook werd de koffie en wat lekkers verzorgd door de leerlingen. De resultaten werden digitaal vastgelegd en verstuurd. De verrassing en blijdschap waren enorm, toen bekend werd gemaakt dat Britt de grote winnares was! Met haar zelfgemaakte portret van haar oma heeft Britt de eerste prijs gewonnen uit maar liefst 3000 inzendingen! De hele klas mag op schoolreisje, samen met de geportretteerde opa`s en oma`s! In overleg met Britt wordt een leuke bestemming gezocht. Met champagne en slingers werd het feestje in de klas gevierd.

(Bron: Almelo`s Weekblad, foto: Julian Tijhof)
 

 
  
Gratis compost voor inwoners van Twente
Op zaterdag 21 maart is de Landelijke Compostdag. Inwoners van dertien Twentse gemeenten kunnen dan bij de afvalbrengpunten gratis compostzakken afhalen. Met deze actie bedanken Twence en Twente Milieu de inwoners voor het gescheiden aanleveren van het groente-, fruit- en tuinafval. Het compost dat gratis kan worden opgehaald, is het rechtstreekse resultaat van het ingeleverde GFT afval. In iedere gemeente is aan één compostzak een Gouden Envelop bevestigd. Degene die deze Gouden Envelop vindt op zijn compostzak wint een leuke attentie.

Op de Landelijke Compostdag worden op vertoon van de milieupas maximaal 2 zakken met 20 liter compost meegegeven. De compost kan worden opgehaald van maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 16:15 uur en op zaterdag van 13:00 tot 16:00 uur bij Twente Milieu aan de Turfkade 15. De actie geldt zolang de voorraad strekt.

(Bron: Twente milieu)
 

 
  
Aadorp grote winnaar Miljoenenjacht
Vrijdag 13 maart vertrok een bus vol kandidaten naar de studio in Hilversum voor de opnames van Miljoenenjacht van de Nationale PostcodeLoterij. De grote winnaar was Aadorp met twee auto`s en twee mensen achter de desk. De aflevering met de winnaars is zondag 22 maart vanaf 20.00 uur te zien op RTL4.

(Bron: Salland Centraal)
 

 
  
De Rank en De Kei samen verder als de Tweeklank
De Tweeklank. Dat is de nieuwe naam voor de basisschool in Aadorp. Vanaf komend schooljaar gaan De Rank en De Kei samen verder onder deze naam.

Iedereen mocht meedenken over een goede nieuwe naam. Uit veertig inzendingen werd de naam De Tweeklank gekozen. Marlice Geerlink, moeder van leerlingen Luuk en Annelie van De Kei, had de winnende naam ingestuurd. Dinsdagmiddag werd de naam onthuld in het bijzijn van alle schoolkinderen en veel ouders en andere belangstellenden. Na de zomer wordt de locatie van De Rank aan de Acacialaan het domein van de jongste kinderen. Hier komen de kleuters van groep 1 en 2. Ook komt hier de kinderopvang. De leerlingen van groep 3 tot en met 8 krijgen een plek in het gebouw van De Kei aan de Albardastraat. Beide vestigingen krijgen vanaf dan de naam De Tweeklank.
 

 
  
Aadorp op miljoenenjacht!
Inwoners van Aadorp die meespelen met de Nationale PostcodeLoterij hebben een uitnodiging gekregen om op 13 maart naar de opnames van Miljoenenjacht te gaan. Zou één van de Aadorpers de koffertjes mogen openen bij Linda de Mol?

Carla Gast uit de Eikenlaan is een van de genodigden. Zij wil graag kijken of er mogelijkheden zijn om gezamenlijk naar de studio te gaan. Wie hierin samen op wil trekken kan contact met haar opnemen via telefoonnummer 0546 - 86 84 34 of per e-mail c.gastoverbosch@kpnmail.nl.
 

 
  
KoningKinderdag op 27 april
Op maandag 27 april wordt er weer de traditionele KoningKinderdag georganiseerd. Op het Kerkplein staat dan een rommelmarkt, een grote en kleine Kop van Jut, springkussens en nog veel meer! Deelname staat open voor iedereen die een extra zakcentje wil verdienen. Het evenement wordt muzikaal ondersteund door dorpsband ‘The Rathlers`. Natuurlijk is ook aan de inwendige mens gedacht. Aanvang 9.30 - 13.00 uur aan de Albardastraat. Wil jij je spullen verkopen, dan kun je al om 9.00 uur een plek zoeken en je spullen uitstallen. 
 

 
  
Nationale Burendag nu ook in Aadorp

De Nationale Burendag op 26 september aanstaande, heeft ook Aadorp bereikt. Het is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Na het grote succes van de mozaïekbank, gemaakt door en voor Aadorpers, wordt hier een vervolg aan gegeven met als thema `Haken`. Iedereen kan dit en ook nog gewoon thuis of met elkaar in eigen tempo. Op Burendag worden alle gehaakte lijneindjes aan elkaar geknoopt en wordt dit gebruikt om een nieuw kunstobject in Aadorp neer te zetten. Misschien een idee om de rotonde op te leuken of voor het omwikkelen van de grote boom bij `t Aahoes? Het wordt een gezellige dag van met allerlei activiteiten.


 

 
  
Werk mee aan vitaal platteland

De ontwikkeling van economie, werkgelegenheid en sociale kwaliteit op het platteland is van groot belang voor de leefbaarheid. In de afgelopen jaren is al veel werk verzet om de leefbaarheid van het platteland te versterken. Vindt u het leuk om mee te denken over de toekomst van het landelijk gebied in Twente? Dan kunt u zich aanmelden als lid van de Lokale Actie Groep van LEADER.

Zuidwest Twente is door de provincie Overijssel voor de periode 2014-2020 aangewezen als gebied waar het LEADER programma ingezet kan worden. Het doel van LEADER is het verder ontwikkelen van de leefbaarheid en de economie op het platteland. Spil  in de uitvoering van het LEADER programma is de Lokale Actie Groep (LAG). De LAG is verantwoordelijk voor de uitvoering van het programma. Zij signaleert kansen voor nieuwe projecten en stimuleert de ontwikkeling ervan. De LAG beoordeelt welke projecten in aanmerking komen voor een subsidie.

De LAG bestaat uit mensen uit het gebied en een aantal vertegenwoordigers van de lokale overheden en wordt ondersteund door de LEADER-coördinator. Voor Zuidwest Twente moet in de eerste helft van 2015 een nieuwe LAG gevormd worden. Daarom is LEADER op zoek naar leden voor de Lokale Actie Groep.


De LAG komt ongeveer zes keer per jaar bijeen. Tijdens deze bijeenkomsten worden projectinitiatieven besproken en wordt besloten welke projecten een bijdrage zullen ontvangen. Tevens wordt de voortgang van het LEADER programma besproken, waar nodig worden maatregelen genomen om partijen in Zuidwest Twente te stimuleren om voldoende projecten van voldoende kwaliteit in te dienen.  LAG-leden kunnen vanuit LEADER deelnemen aan relevante cursussen of bijeenkomsten. U kunt u tot woensdag 18 februari aanmelden. Meer weten?  Kijk voor meer informatie op http://www.leaderzuidtwente.nl/nieuwspagina-s/vacature-lag.html.
 

 
  
Groot visevenement in Aadorp op 30 mei
Op 30 mei wordt aan het kanaal in Aadorp een groot visevenement gehouden. De naam van het evenement wordt Street Vis Event Aadorp.

Richard Quick is een van de initiatiefnemers van het evenement. “Dat er iets groots zou gebeuren medio mei 2015 lag al in de hoop der verwachtingen. Met Harry v.d. Veen heb ik diverse gesprekken gevoerd om rondom onze mooie waterrijke omgeving, in combinatie met het Aahoes (gemeenschapscentrum), iets moois te organiseren. Tijdens de vergadering van de afdeling Sportvisserij Oost Nederland in Raalte, die ook werd bijgewoond door Harry, is besloten dat op 30 mei 2015 de opening van het ‘Roofvisseizoen` gehouden wordt in Aadorp en gepaard gaat met tal van activiteiten die met de vis- en hengelsport te maken hebben.”

Op deze dag worden clinics gegeven en technieken gepresenteerd die gebruikt kunnen worden op de meest voorkomende vissoorten in onze omgeving. Denk hierbij aan de karper, diverse witvis, etc. Er worden demonstraties gegeven, een viswedstrijd gehouden voor jongeren t/m 18 jaar, een ruilbeurs georganiseerd, stands met hengelsportartikelen geplaatst. Tal van activiteiten dus die te maken hebben met de sportvisserij. Ook de Snoek studie groep zal  aanwezig zijn op deze dag. http://www.snoekstudiegroep.nl/

De komende periode wordt gewerkt aan de promotie van dit visevenement in de gemeenten in de wijde omtrek. Er zullen zowel medewerkers van Vis tv als van rtv Oost aanwezig zijn, vergezeld van diverse pers en andere media. 

Dat de organisatie van de eerste editie van dit event door de afdeling Sportvisserij Oost Nederland in Aadorp gaat plaatsvinden om daarna jaarlijks vervolg te krijgen, hebben we vooral te danken aan de persoonlijke inzet van Harry v.d. Veen.

Harry heeft al vanuit zijn jeugd een vergaande passie met het fenomeen sportvissen. Zijn ziel en zaligheid rondom deze sport is ongekend. In zijn winkeltje http://www.twente-shop.nl/  aan de Wilgenstraat bouwt Harry ook zelf hengels die superlicht van gewicht zijn en speciaal custom-made gebouwd worden, totaal naar wens van de klant. Leuk is te benoemen dat er door hem hengels gebouwd worden die bijvoorbeeld een lengte hebben van 180 cm en slechts een gewicht hebben van 10 gram.

Het Street Vis Event Aadorp wordt gecoördineerd door de afdeling Sportvisserij Oost Nederland http://www.sportvisserijoostnederland.nl/.  Deze afdeling komt volgende week met een aantal afgevaardigden naar Aadorp om de locatie en omgeving te verkennen, en te kijken wat we kunnen betekenen voor elkaar en hoe we gezamenlijk deze dag in kunnen vullen. Er werd al aangegeven dat we op een behoorlijke opkomst moesten rekenen. Meer informatie volgt via deze site en de facebookpagina Aahoes Aadorp.

 

 

 

 
  
Huisbezoek 75-plussers
Vrijwilligers van Scoop benaderen vanaf februari 75-plussers in Aadorp voor een huisbezoek.

Het gesprek is bedoeld om van 75-plussers te horen hoe het met hen gaat, welke wensen en behoeften er zijn en waar eventuele knelpunten liggen. De vrijwilliger biedt een luisterend oor, denkt mee, kan informatie geven en ervoor zorgen dat vragen bij de juiste organisaties terecht komen. Alle zelfstandig wonende ouderen van 75 jaar en ouder in de gemeente Almelo worden wijk voor wijk door vrijwilligers van Scoop benaderd voor een bezoek. Zowel de ouderen als de vrijwilligers zijn erg enthousiast over de bezoeken. "Het is prettig om met iemand die je verder niet kent eens van gedachte te wisselen."

(bron: Hart van Almelo)
 

 
  
IKC activiteit rond Boer Boris

In het kader van IKC werken de kleuters van basisschool ‘De Kei` en ‘De Rank`, de peuters van de peuterspeelzaal ‘SKA Albardastraat` en kinderdagverblijf ‘De Blokkendoos` ook dit jaar op diverse momenten over  hetzelfde  thema. Dinsdag 20 januari stond de IKC activiteit in het teken van Boer Boris. 

De activiteiten van deze ochtend startten om 9.00 uur en duurden tot ongeveer 11.45 uur. De activiteiten van deze ochtend hadden alles te maken met het  boek  ‘Boer Boris gaat naar zee`. Dit boek stond centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen (21 tot en met 31 januari).
We zijn de ochtend begonnen met  het uitbeelden en lezen van het verhaal over Boer Boris. Waarna we heerlijk zijn gaan picknicken op
‘het strand`. Daarna gingen we in groepjes uiteen en waren er in verschillende ruimtes activiteiten uitgezet die betrekking hadden op het boek. De kinderen hebben een zandkastelen gebouwd, ze hebben gekeken wat er allemaal meegaat in de koffer van boer Boris en ze hebben een prachtig dierenmasker versierd.

Het was een onwijs gezellige ochtend!

 

 
  
Voorstelling TOGO gaat niet door
De geplande uitvoering van het toneelstuk van TOGO op 6 en 7 maart gaat niet door.

Wegens ziekte van een van de spelers, en meerdere omstandigheden, gaat de geplande uitvoering van het Toneelstuk niet door. De overige spelers van het team blijven nog wel oefenen tot 9 maart, en hopen het stuk alsnog te spelen medio november.
Nader bericht volgt als het zo ver is.
 

 
  
Wie wandelt mee?

Zijn er meer mensen in Aadorp die het leuk vinden om af en toe te wandelen? Erwin Weyers wil graag `s avonds of op zondagmiddag wandelen, en zoekt mensen die mee willen doen.

We hebben in Aadorp al de Wandelvierdaagse en de nieuwjaarswandeling, maar het is ook leuk om op andere momenten een stuk te lopen. Wie zin heeft om een of twee avonden in de week, of op zondagmiddag een wandeling te maken van een uur tot anderhalf uur kan zich melden bij Erwin Weyers, Vijverlaan 3 of per e-mail weyreizen@hotmail.com. Samen kunnen we verschillende routes uitzoeken om niet iedere week hetzelfde rondje te lopen.

 

 

 
  
Koppeltoernooi darts in `t Aahoes
Na het grote Aadorp open Single Dart toernooi 2014 is ook het komende toernooi al weer redelijk aan het volstromen. Op 30 januari houdt Dart & Biljartvereniging Quick `t Aahoes een Koppeltoernooi.

Het inschrijfgeld is 15 euro per koppel. Heb je geen dubbelpartner? Schrijf je gewoon in en kom op 30 januari naar `t Aahoes. Er is altijd wel iemand waar je mee kunt dubbelen. Deelnemers moeten om 19.00 uur aanwezig zijn, zodat het toernooi om 19.30 uur kan beginnen. Inschrijfgeld is prijzengeld. Er is een winnaar en verliezer ronde, en extra prijs op hoogste check boven de 100.

Inschrijven kan via de facebookpagina van Aahoes Aadorp of telefonisch via Robbin Gerrits 06-39122901, of e-mail aan info@quicktaahoes.nl.

 

 
  
Stormschade bij de Gravenweg
Aan de zandweg van de Gravenweg is op zaterdag 10 januari een enorme tak uit de boom gewaaid. De tak scheurde van de stam en nam er nog een tweede bij mee.
Gelukkig is alles in de wei gevallen en waren de schapen al bij de eigenaar.
 

 
  
Containers verplaatst
De containers voor het inzamelen van plastic en glas zijn verplaatst. Ze staan nu op de parkeerplaats bij de kerk, achter kinderopvang De Blokkendoos.

Hier staan nu de containers voor glas, kleding en plastic.
Bij het plastic afval is nog een verandering; hier mag nu ook ander verpakkingsmateriaal worden ingezameld, zoals blik en verpakkingen van zuivel. Op de website van Twente Milieu vindt u wat er precies in mag. Kijk op www.twentemilieu.nl.
 

 
  
Oliebollen happen aan de Rondweg
Oudejaarsavond was het aan de Rondweg gezellig met lekkere oliebollen, appelbeignets, gluhwein en chocolademelk.

Ruim 50 bewoners in de Rondweg hebben gezamenlijk oudjaar gevierd tussen 16.00 uur en 19.00 uur. Een geweldige opkomst en vooral super gezellig!
 

 
  
Wintervreugd is er klaar voor!
Het weer is er nog niet echt naar, maar als het straks gaat vriezen, dan is de Aadorpse schaatsclub Wintervreugd er klaar voor.

De ijsbaan van schaatsclub `Wintervreugd` is sinds enkele weken in goede staat van paraatheid gebracht. De seizoenskaarten zijn inmiddels rondgebracht en de wollige toeschouwers staan in weer en wind langs de zijlijn. Wat rest is een flinke periode vorst, waarop er daadwerkelijk geschaatst kan worden op natuurijs.
 

 
  
Open Aadorp 2014

Vier weken voor 19 december was er nog geen sprake van een toernooi, maar vrijdag 19 december was er een volwaardig toernooi compleet met podium banen en walk-on girls in het Aahoes.

Daar waar er zich 64 personen hadden opgeven en er een lijst was met 5 reserve spelers, kwamen we uiteindelijk toch maar aan 58 deelnemers. Heel jammer! Zeker omdat we op de dag zelf wel 32 personen hebben afgewezen . We gingen voor een kwalitatief goed toernooi en dat was de reden dat we ook niet meer mensen hebben aangenomen. Er werd begonnen met 15 poules waarin het speltype 501 best of 5 legs werd gespeeld. Om 21.30 uur waren alle poules klaar en konden we verder met de winnaars en verliezersronde. Het niveau in de winnaarsronde was heel hoog waardoor er gelijk al verrassende uitslagen waren en favorieten vroegtijdig afscheid namen van het toernooi.

Uiteindelijk werden de finales op het podium gespeeld waarbij kosten nog moeite waren gespaard. Er was speciale verlichting aangebracht en er waren ook 2 walk-on girls die de finalisten, met begeleiding van hun eigen opkomst muziek, naar het podium brachten. De finale van de verliezersronde werd uiteindelijk gespeeld door René Beernink en Alberto Ardesch. In deze partij ontbraken de hoge scores, maar werd het op het eind spannend en de moest de laatste en beslissende 7 leg uitkomst bieden. Uiteindelijk was het Alberto Ardesch die iets scherper was en de verliezersronde op zijn naam schreef. De winnaarsronde werd uiteindelijk gespeeld door Hans Klomp en Ahmad Ahmaddy. In de eerste 2 legs ging het gelijk op maar toen begon Ahmad zijn punten te raken en werd uiteindelijk de eerste winnaar van de Open Aadorp 2015.

 

Verliezersronde kwart finale

Jan van de Bulk - Rene Beernink: 2-3

Gerwin Plaggenmast - Wim Astelijner: 2-3

Alberto Ardesch - Boyd Hoevenberg: 3-0

Patrick Koops - Ronald van Wezel: 3-2

 

halve finale

Rene Beernink - Wim Astelijner: 3-0

Alberto Ardesch - Patrick Koops: 3-2

 

Finale

Rene Beernink - Alberto Ardesch: 3-4

 

Winnaarsronde kwart finale

Hans Klomp - Tim Koster: 4-3

Marcel Snippe - Stefan Post: 4-3

Ahmad Ahmaddy - Chiel ter Haar: 4-1

Kenny Doktor - Eddy Fokke: 4-1

 

Halve finale

Hans Klomp - Marcel Snippe : 0-4

Ahmad Ahmaddy - Kenny Doktor: 4-3

 

Finale

Hans Klomp - Ahmad Ahmaddy: 1-5

 

 
  
Nieuwe editie Aadorpse Kerstmarkt groot succes

In en rond dorpshuis `t Aahoes werd zaterdag 13 december de jaarlijkse Aadorpse kerstmarkt gehouden. De sfeervolle marktkraampjes stonden om de metershoge kerstboom uitgestald; het oogde allemaal zo gezellig dat menigeen tot ver na sluitingstijd met een glaasje glühwein,  chocolademelk of biertje in de hand bleef hangen.


Onder het mystieke geluid van  midwinterhoorns kon er lekker gesnuffeld worden tussen allerlei leuke trendy kerstspulletjes of geproefd worden van heerlijke  wijnen, poffertjes, oliebollen, broodjes hamburger en natuurlijk snert. Tussendoor trad het 50-koppig shantykoor  `de Oostvaarders` uit Almelo op; een koor dat als geen ander in staat is om een geweldige sfeer te creëren.  De Aakerk had haar deuren ook geopend voor publiek: er was een expositie van Bertine Ketelaar, een Sing-inn, een kinderactiviteit en een orgelconcert. Al met al was het een bruisende bedoening in het kleine dorpje aan de Aa. De lovende reacties van de bezoekers zal de vrijwilligers van tennisvereniging ATV de Molenhoek, die dit evenement georganiseerd hebben, volgend jaar zeker stimuleren om het nog grootser aan te pakken.

 

 
  
Groep 8 de Kei aan de slag voor schoolkamp
De leerlingen van groep 8 van De Kei gaan de komende tijd sponsoracties houden. Met het geld dat ze hiermee hopen te verdienen kunnen ze extra activiteiten doen tijdens het schoolkamp in mei naar Ameland.
Groep 8 gaat aan de slag voor een klassenbbq en extra excursies. De eerste activiteit is dat zij u graag willen helpen met bladruimen op uw oprit of het gazon bladvrij maken. Het tarief is €5 per oprit of gazon. Een extra gift is natuurlijk altijd welkom.
Zij doen dit op maandag t/m vrijdag tussen 14.45 uur en 16.45 uur, tot en met 12 december.
Vindt u het leuk dat wij met een groep kinderen komen helpen, stuur dan een mail naar:
groep8kamp2014@hotmail.com.
 

 
  
Van kindercarnaval tot Sinterklaasfeest

Het Kindercarnaval in Aadorp is een aantal jaren geleden gestopt. De opkomst werd steeds minder, daarom besloten de initiatiefnemers Alwie Kroeze en Nico de Jong te stoppen met het jaarlijkse kindercarnaval. Er was echter nog wel wat geld in de carnavals-knip. Om te zorgen dat dit bedrag toch ten goede komt aan de Aadorpse kinderen is het overgedragen aan een ander kinderfeest; de Sinterklaascommissie kreeg het bedrag overhandigd. Deze commissie kan het geld goed gebruiken voor de jaarlijkse intocht van de Goedheiligman en het bijbehorende feest in het Aahoes.
Op de foto de overhandiging van de carnavalskas met van links naar rechts Johan Cramer, Alwie Kroeze, Paul Berkelaar en Nico de Jong
 

 
  
Kom naar de Kerstborrel 2014!

Op initiatief van Gerrie Folbert is vorig jaar met groot succes een Kerstborrel gehouden. Dit succes moet natuurlijk voortgezet worden. Jullie zijn van harte uitgenodigd zaterdag 20 december, vanaf ong. 20.30 uur bij `t Aahoes om samen het glas te heffen op de gezellige en warme tijd die ons te wachten staat. Uiteraard zijn de mannen ook van harte welkom op deze `Ladiesnight`.

 

 

 
  
Optreden Melrose in het Aahoes
Op 24 januari treedt de top 100 coverband Melrose op in de grote zaal van het Aahoes.
Melrose houdt al jarenlang het Nederlandse publiek in de ban met een muziekshow vol covers zoals ook in Aadorp, omgeven door absurdistisch totaaltheater met een vleugje satire. Een multimediaal spektakel vol theater, slapstick, video, laser- en lichtshows dat alle zintuigen prikkelt. Meer info vind je op www.melrose.nl.
Kaarten in de voorverkoop 7,50 euro, aan de zaal 10 euro.
 

 
  
Kerstmarkt Aadorp
Op zaterdag 13 december wordt van 14.00 tot 18.00 uur weer de gezellige Kerstmarkt gehouden. Dit jaar op het gezellige terras voor het Aahoes. Het belooft weer een heel gezellige middag te worden!
Dit jaar is er van alles te proeven, te zien en te horen! Shantykoor de Oostvaarders verzorgt een bijzonder optreden. Ook is het plaatselijke kerkkoor te horen en zijn er midwinterhoornblazers. Uiteraard is er glühwein en snert en zijn er oliebollen. En natuurlijk kun je mooie winterse snuisterijen en kerstartikelen kopen en er is een verloting! Kortom: alles voor een gezellige winterse middag in Aadorp!
 

 
  
Sinterklaas is in Aadorp
Sinterklaas is weer in Aadorp. Op zaterdag 22 november meerde de goedheiligman aan in Aadorp, waar hij werd opgewacht door een hele groep enthousiaste kinderen en ouders.
Na een welkom door wethouder Javier Cornelissen kon de sint het Aahoes in. Daar had hij de hulp van de kinderen nog wel even nodig bij het zoeken naar zijn mijter, staf en het grote boek. De pieten waren iets te enthousiast aan het inpakken geweest en hadden ook Sints spullen ingepakt. Gelukkig letten de Aadorpse kinderen goed op! Toen alles weer op orde was, was het tijd voor zingen, dansen en pepernoten strooien!
 

 
  
Gezellig biljarten op dinsdagmiddag
Wist u dat we binnen onze Gemeenschap in het Dorpshuis al meer als 2 jaar een groep mannen uit de omgeving huisvesten die elke dinsdag middag Biljarten met elkaar? Dit zijn voornamelijk mannen die gepensioneerd zijn, vol in het leven staan en heel gemotiveerd elke dinsdag middag samen komen om het tegen elkaar op te nemen.

De keuze om ruim 2 jaar geleden met elkaar naar ons Dorpshuis te gaan had te maken met het feit dat we hier twee  tafels hadden, en ze de sfeer warm en gemoedelijk vonden. Eenmaal per jaar gaan ze gezamenlijk wat eten en wij kunnen niet anders zeggen dan dat deze club mannen zeer gemoedelijk en vriendelijk zijn. Vaak bieden zij met hun levenservaring ook een luisterend oor voor hen die daar behoefte aan hebben, en wij kunnen beamen dat we daar zelf ook met regelmaat van genoten hebben.

Deze club mannen uit Wierden Nijverdal Enter enz.. gaven ons al meerdere keren aan dat zij het zo mooi zouden vinden aansluiting te genieten van inwoners uit onze gemeenschap; leeftijdsgenoten dan wel gepensioneerd of hun bedrijf verkocht hebben die op de dinsdagmiddag gezellig mee willen doen met deze club heren. Inmiddels heeft Jos Oude Egberink uit ons dorp zich erbij aangesloten, en zijn beleving is superieur: hij is warm ontvangen en het moet ons dan ook van het hart dat er met grote regelmaat gelachen word. Zowel tijdens het biljarten als tijdens de koffie die ze gezamenlijk en stipt om 14.00 samen nuttigen.

We hopen dan ook dat Jos Oude Egberink het taboe doorbroken heeft en dat er meer mensen zijn die zich willen aansluiten bij deze club heren. Mochten er nog inwoners zijn die graag meer informatie willen hebben omtrent deze activiteit, schroomt u dan niet om eens op een dinsdagmiddag binnen te wandelen en zelf de sfeer te proeven en er eens even uit te zijn, dan heten wij u ook van harte welkom. Denk niet van ik kan niet biljarten, want dat word u zo bijgebracht.

 

 
  
Bas van Kamperdijk wint Short-Rally
Op 2 november 2014 kon Bas van Kamperdijk van start in de Twente Short-Rally met het laagste startnummer (101). Het heeft hem geluk gebracht, hij wist de Twente Short-Rally om te zetten in een succes. Alle zes klassementsproeven werden gewonnen met een Mitsubishi Lancer Evo 10 R4. De proeven waren uitgezet in Hengelo, met name het industrieterrein in Hengelo-Zuid, Beckum en het gebied daar om heen.

Op de foto Bas van Kamperdijk (rechts) en Gert Kamphuis (links).
 

 
  
Mozaiekbank onthuld
Onder grote publieke belangstelling is vrijdag 14 november de mozaiekbank onthuld. Wethouder Javier Cornelissen mocht het doek van de bank halen. Hij werd hierbij geholpen door initiatiefneemster Gerrie Folbert en de kinderen die het ontwerp voor de afbeeldingen op de bank maakten.
Vele tientallen uren zijn er steentjes geknipt, is er gepuzzeld op het mozaiek, en zijn stenen geplakt. En het resultaat mag er zijn: langs het kanaal staat een prachtige lichtblauwe bank, voor en door de inwoners van Aadorp. Wie de tijd neemt om de afbeeldingen op de bank te bekijken herkent er Aadorpse gebouwen in. En wie er langs rijdt ziet de tekst op de achterkant: I love Aadorp.

 

 
  
De Rank breekt record chocoladeletteractie
Veel inwoners van Aadorp hebben ze aan de deur gehad; leerlingen van basisschool de Rank die chocoladeletters wilden verkopen. En er is goed verkocht! De chocoladeletteractie heeft een nieuw record:er zijn maar liefst 507 letters verkocht! Begin november worden de letters uitgedeeld. Iedereen bedankt voor de geweldige inzet!

 

 
  
Mega-sponsor-dart-toernooi met grote prijzenpot!

Minimaal € 350,- voor de winnaar en dit kan nog oplopen.

Vrijdagavond 19 december organiseert Aahoes Aadorp samen met de Dart- en biljartvereniging Quick `t Aahoes een Mega-sponsor-darttoernooi waaraan maximaal 64 mensen kunnen deelnemen. Er zijn 16 wedstrijdbanen in de bijzaal en vier ingooibanen.

Het inschrijfgeld bedraagt € 10,- per persoon. Wanneer je geïnteresseerd bent in deelname kan dit alleen op basis van voorinschrijving. Reservering kan middels een mailtje naar openaadorp@hotmail.com.

 

 
  
Hij komt... hij komt...

 ...die lieve goede Sint...

Ons is ingefluisterd dat hij ook dit jaar weer in Aadorp komt. Als alles goed gaat, arriveert hij zaterdag 22 november rond 11.00 uur. Kom allemaal om Sinterklaas te verwelkomen!

 

 
  
Wim Asteleyner districtskampioen biljart
In het weekend van 2 november vonden de jaarlijkse districtskampioenschappen, 4e klasse, van de Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB) plaats. Wim Asteleyner en Gert Egberts verdedigden de eer van Aadorp.

Onder de wedstrijdleiding van Henk Schipper, namen twee leden van Dart- en biljartvereniging Quick-`t Aahoes deel; Gert Egberts en Wim Asteleyner. Na een sterk spel en drie dagen wist Wim zich te plaatsen voor de finalewedstrijd en werd uiteindelijk districtskampioen. Hiermee heeft hij zich eveneens geplaatst voor de volgende ronde. Bij het behalen van deze ronde mag hij aan de biljarttafel verschijnen voor de landstitel.
 

 
  
Speed Limit in Aahoes
De band Speed Limit speelt vrijdag 21 november in t Aahoes. Het optreden begint rond 21.00 uur.

Speed Limit is een swingende band die garant staat voor een optreden vol muzikale verrassingen. Zangeres Danielle Thelen en drummer Danny Thelen spelen een thuiswedstrijd in Aadorp! Naast de muziek van Speed Limit zorgt t Aahoes voor hits uit de jaren tachtig en negentig. Wie zin heeft in een avond vol muziek en gezelligheid moet 21 november in t Aahoes zijn! De entree is deze avond 3,50 euro.
 

 
  
De Rank viert dankdag
Woensdag 5 november hebben de leerlingen en collega`s van De Rank Dankdag gevierd in de Aakerk. Het was een vrolijke bijeenkomst, die geleid werd door ds. Rob Kranen.

De ouderraad van De Rank heeft van het meegebrachte fruit en lekkers prachtige bakjes gemaakt. Die hebben de leerlingen na de viering rondgebracht in Aadorp aan zieke en bejaarde mensen. Zo leren de leerlingen over omzien naar en delen met elkaar.
 

 
  
Onthulling mozaïekbank vrijdag 14 november
Op vrijdag 14 november wordt de mozaïekbank van Aadorp onthuld. Wethouder Javier Cornelissen zal om 16.00 uur de bank onthullen.

Na vele uren steentjes knippen en plakken is het nu eindelijk zover: de bank is klaar en krijgt een plek in Aadorp. De bank komt te staan aan het kanaal, bij de brug. Wie benieuwd is naar het resultaat van al die uren werk, is van harte welkom bij de onthulling! Vanaf 15.45 uur wordt er verzameld bij de brug. Om 16.00 uur volgt de openingshandeling door dorpswethouder Cornelissen Ter afsluiting staat een hapje en drankje voor u klaar in het Aahoes.
 

 
  
Kika-actie de Kei levert ruim 750 euro op
Basisschool de Kei heeft zich ingezet voor KiKa. Leerlingen konden beren kopen, om zo geld in te zamelen voor de stichting. De actie heeft een bedrag opgeleverd van maar liefst 754,85 euro.

De beren konden op school worden gekocht. Ook was er de mogelijkheid om geld in een collectebus te doneren voor KiKa. Twee vrijwilligers van KiKa hebben de klassen bezocht om te vertellen over wat KiKa allemaal doet.
 

 
  
Aadorp Rijdt Samen
Op zondag 28 september houdt Aadorp Rijdt samen de laatste motorrit van dit jaar. Alle Aadorpers met een motorrijbewijs zijn van harte uitgenodigd om mee te rijden.

Aadorp Rijdt Samen is in 2013 gestart en draait om gezellige en veilige motortoertochten met alle enthousiaste motorrijders uit Aadorp. Wie mee wil rijden kan zich tot woensdag 24 september opgeven via aadorprijdtsamen@gmail.com. Uitzwaaien mag natuurlijk ook!

 

 
  
Aadorpse Zomerfeesten worden School- en Dorpsfeesten
De Aadorpse Zomerfeesten krijgen vanaf 2015 een andere naam en een andere opzet. Vanaf de zomer van 2015 wordt het feestweekend het eerste weekend na de zomervakantie. De scholen gaan mee werken en om duidelijk te maken dat de feesten voor iedereen zijn, is de naam veranderd in School- en Dorpsfeesten.

Door het feestweekend na de zomervakantie te houden, kunnen de scholen in hun lesprogramma hier ook naar toe werken. De eerste stap daarin is al gezet door de leerlingen van De Rank en De Kei te vragen het logo te ontwerpen. Kim Folbert uit groep 4 van De Kei maakte het winnende ontwerp. Haar tekening wordt uitgewerkt tot het logo van de School- en Dorpsfeesten.
 

 
  
Aadorpse kinderen in Van Katoen en Nu
De stadsmusical Van Katoen en Nu krijgt zaterdag 20 september een Aadorps tintje. Een groot aantal kinderen van De Rank en De Kei doet die dag mee.

Inmiddels zijn de repetities in volle gang. De kinderen leren drie liedjes die ze voor aanvang van de voorstelling en bij de start van de voorstelling ten gehore zullen brengen. Meer weten over de voorstelling? Kijk dan op www.vankatoenennu.nl

 

 
  
Griezelen in Aadorp
Op 31 oktober (Halloween) is het in sommige straten in Aadorp griezelen geblazen. Vorig jaar was het in een aantal straten in Aadorp een griezelfestijn! Met name in de Eikenlaan, Acacialaan en de Peppellaan werd het onveilig gemaakt door heksen, dracula`s en kettingzagen. Het was een groot succes! Dit jaar wordt gekeken of ook andere straten mee willen doen.

Het zou leuk zijn als dit jaar meerdere straten meedoen aan dit griezelfeest zodat de kinderen niet zo veel rond hoeven te lopen. Mee doen is niet moeilijk. Vind jij het leuk om Halloween mee te vieren? Denk dan aan het volgende:
 • Zet een kaarsje aan in je vensterbank .
 • Zorg voor een grote hoeveelheid snoep.  
 • Maak het bij de voordeur griezelig. Is niet verplicht maar wel veel leuker!
 • Misschien kun je meerdere buren vragen mee te doen.
 • Je kunt het ook via Facebook kenbaar maken? Wel prettig aan te geven dat dit met name voor de Aadorpse kinderen wordt georganiseerd.
 • Een vuurkorf,  ranja, chocolademelk etc. wordt ook zeer op prijs gesteld.
Heel veel griezelplezier toegewenst!